۱۰۸۵۷۱
۱۹۲۰
۱۹۲۰

بهترین مراقبت از نوزاد، چگونه است؟

تحولات مطلوب و چشمگیری در حوزه مراقبت از نوزادان در سال های اخیر در کشور انجام شده که یکی از مهمترین آنها مراقبت نوین و تکاملی از نوزادان است.

زهرا گودرزی روز چهارشنبه در کارگاه علمی و آموزشی مراقبت تکاملی از نوزادان افزود: مراقبت نوین و تکاملی از نوزادان بحث جدیدی است که از حدود سه سال قبل به طور تئوری در کشور مطرح شده و موارد متعددی را شامل می شود.
وی بیان کرد: در زمینه مراقبت نوین و تکاملی از نوزادان تجربیات ارزنده ای در کشور و از سوی کارشناسان و صاحبنظران جمع آوری و به اداره سلامت نوزادان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ارائه شد.
گودرزی اظهار کرد: امروزه و بر اساس مراقبت نوین و تکاملی از نوزادان در بخش مراقبت های ویژه نوزادان (ان. آی.سی.یو) بیمارستان های کشور تنها به استفاده از تکنولوژی اهمیت داده نمی شود بلکه مراقبت های جدیدی از جمله درون رحمی انجام می شود.
وی عنوان کرد: بررسی ها و مطالعات نشان می دهد که برخی بیماری ها و یا رفتارهای نابهنجار جوانان و نوجوانان از قبیل پیش فعالی به دلیل آن است که نوزاد پس از تولد بدون حضور مادر در بخش نوزادان بوده و مراقبت های اساسی برای او انجام نشده است.
گودرزی ابراز داشت: چنین نوزادانی در سن کودکی، نوجوانی و یا جوانی از نظر قوه درک و پیشرفت تحصیلی ناتوان هستند.
کارشناس ارشد پرستاری کودکان افزود: برای رفع چنین مشکلات و معضلاتی مراقبت پیشرفته و انحصاری برای هر نوزاد ضروری است که تحقق این امر مهم نیز ساختار و عملکرد خاص خود را نیاز دارد.
گودرزی گفت: هدف و رویکرد اصلی مراقبت نوین و تکاملی از نوزادان و گام نخست در زمینه اجرای این نوع مراقبت حمایت از رشد مغزی نوزادان و کنترل لازم برای صدمه وارد نشدن به رشد مغزی آنان است که انجام کامل و مطلوب این نوع مراقبت نیز پرهزینه خواهد بود.
وی بیان کرد: در این صورت نوزادان پس از بزرگ شدن و رسیدن به سنین بالاتر دارای ناتوانی مغزی نخواهند بود و نیروهای انسانی سالم برای اداره آینده کشور پرورش داده می شوند.
گودرزی اظهار کرد: نوزادان دارای ناتوانی مغزی اختلالات جسمی و بدنی متعددی دارند و با توجه به بالا رفتن سن نمی توانند کارهای شخصی خود را انجام داده و یا نیازهای اولیه و روزمره زندگی را تامین و برطرف کنند.
وی عنوان کرد: برگزاری این کارگاه های علمی و آموزشی موجب توانمندی پرستاران بخش نوزادان بیمارستان های کشور به مرور زمان شده و بکارگیری آموخته های علمی از سوی آنان در این زمینه را به دنبال دارد.
گودرزی ابراز داشت: در این صورت مشکلات مربوط به مراقبت از نوزادان به مرور زمان در کشور کاهش یافته و سطح دانش و آگاهی پرستاران بخش نوزادان بیمارستان ها نیز ارتقا می یابد.
عضو هیات علمی دانشکده پرستاری نوزادان و کودکان دانشگاه تهران افزود: کمبودهایی در زمینه مراقبت نوین و تکاملی از نوزادان در کشور وجود دارد که پیش بینی می شود به زودی برطرف شوند.
گودرزی گفت: توقع نیست که مراقبت نوین و تکاملی از نوزادان یکباره و به طور جامع و کامل در کشور اجرا شود بلکه مستلزم گذشت زمان و فراهم شدن زمینه های لازم است.
وی بیان کرد: به دلیل فراگیری مساله مهم مراقبت نوین و تکاملی از نوزادان باید علاوه بر پزشکان پرستاران نیز به طور جدی اقدام و فعالیت کنند.
گودرزی اظهار کرد: ارائه آموزش های لازم به مادران در زمینه مراقبت نوین و تکاملی از نوزادان موجب گسترش روزافزون این نوع مراقبت در جامعه می شود.
وی عنوان کرد: در زمینه توجه به موضوع مهم رشد مغزی نوزادان تاکنون به طور مطلوب در کشور اقدام نشده که باید جبران شود.
کارگاه علمی و آموزشی دو روزه مراقبت نوین و تکاملی از نوزادان به همت معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد از امروز (چهارشنبه) در یاسوج مرکز این استان آغاز شد و تا عصر پنجشنبه نیز ادامه دارد.
30 نفر از پزشکان متخصص و فوق تخصص نوزادان و اطفال و پزشکان عمومی و پرستاران مستقر در بخش مراقبت های ویژه نوزادان بیمارستان های کهگیلویه و بویراحمد (ان.آی.سی.یو) در این کارگاه حضور دارند.
استادان این کارگاه شامل محمد حیدرزاده رئیس اداره سلامت نوزادان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، کیوان میرنیا فوق تخصص نوزادان و زهرا گودرزی کارشناس ارشد پرستاری کودکان هستند.
مهمترین مباحث مطرح شده در این کارگاه شامل تعریف و فلسفه مراقبت نوین و تکاملی از نوزادان، رفتارخوانی نوزاد و کنترل و مراقبت از رشد مغزی نوزادان با مراقبت نوین و تکاملی بوده است.


منبع: ایسنا

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.