وزن نوزادان دوقلو، همسان و غیرهمسان
تحقیقات متعدد نشان داده است که تجمع چربی در شکم و قسمت های مختلف بدن، ارثی است و به شکل خصیصه ارثی مغلوب از پدر و مادر به فرزند منتقل می شود.
تحقیقات متعدد نشان داده است که تجمع چربی در شکم و قسمت های مختلف بدن، ارثی است و به شکل خصیصه ارثی مغلوب از پدر و مادر به فرزند منتقل می شود. تحقیق در دوقلوهای همسان (یک تخمکی) و دوقلوهای غیر همسان (دو تخمکی) نشان داده است که تغذیه بیش از حد است که موجب چاقی هر دو گروه می گردد و اختلاف بین آن ها بسیار کم است.
ژن ها یک تنه کودک را به زندگی با چاقی مجازات نمی کنند. بسیاری از کارشناسان معتقدند شیوه ای که کودک بزرگ شده اهمیت بیشتری دارد. سابقه قوی، موقعیت جغرافیایی، وضعیت اجتماعی و اقتصادی نیز بر وزن تاثیر می گذارد. در واقع برخلاف تحقیقات انجام شده بر روی دوقلوها، از کارشناسان وراثت استدلال می کنند که عنصر موروثی وزن احتمال چاق شدن کودک را 30 درصد بالا می برد، در حالی که بسیاری از متخصصین معتقدند که نقش ژن از فردی به فرد دیگر متفاوت است. ممکن است اثر گذاری ژن برای کسی 5 درصد و برای دیگری 95 درصد باشد.
محققان پس از انجام تحقیقات شان متوجه شدند، دوقلوهای یکسان که از کودکی از هم جدا شده اند و دو خانواده کاملا متفاوت سرپرستی آن ها را به عهده گرفته اند، اندام شان بیشتر به یکدیگر و والدین بیولوژیکی خود شبیه می باشد تا والدین انتخابی آن ها. تحقیقات بیشتری که اخیرا روی دوقلوها انجام شده نشان می دهد که دوقلوها، اغلب در میزان سوخت و ساز، طرز غذا خوردن و سلیقه های غذایی یکسان اند، حتی زمانی که به طور جداگانه نگهداری شوند.
منبع:
دانشنامه فرزند
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼