۱۶۳۹۷۷
۱۶۶۰
۱۶۶۰

مراقبت از پوست نوزاد، چگونه سالم نگهش دارید؟

جوش‌های ریزی که روی صورت نوزادان پدیدار میشوند با جوش یا آکنه‌هایی که روی صورت نوجوانان وجود دارد به کلی متفاوتند.

برایتان مطلبی در مورد سلامت پوست نوزاد انتخاب کرده ایم. امیدواریم که مفید واقع شود.

انتظار جوش زدن و دانه زدن پوست نوزاد را داشته باشید
هیچ چیز به نرمی و لطافت پوست نوزادان نیست و هیچ چیز مثل ناراحتی‌های پوستی از قبیل التهاب پوشک یا بیماری‌هایی مثل کلاه گهواره، باعث کلافگی و آزردگی کودک نمی شوند. بسیاری از نوزادان در سه ماهه اول تولد در معرض ناراحتی‌های پوستی هستند. در اینجا به تشخیص و درمان مشکلات پوستی متداول در نوزادان اشاره می کنیم.

نوزادان در معرض جوش‌های پوستی هستند
خبر خوب در مورد جوش‌های روی پوست نوزادان این است که بیشتر آنها باعث آسیب نشده و خود به خود از بین میروند. درحالی که مراقبت از پوست نوزاد امری پیچیده و مشکل به نظر میرسد، کافیست بتوانید به سادگی تشخیص دهید که: در چه شرایطی میتوانید مشکل را در خانه حل کنید؟ در چه صوررتی باید از درمان داروئی استفاده کنید؟ و در نهایت این که چطور مانع بروز مشکلات پوستی نوزادتان شوید.

چطور مانع بروز التهاب پوست زیر پوشک شوید
در صورتی که پوست نوزاد در منطقه پوشک قرمز شده، شما با مشکل التهاب پوشک رو‌به‌رو هستید. در بیشتر موارد علت بروز این مشکل آن است که پوشک‌ها خیلی سفت و تنگ هستند یا اینکه پوشکِ مرطوب برای مدتی طولانی دور پای نوزاد بسته مانده یا نوع خاصی از پوشک، ماده شستشو و یا دستمالی که استفاده میکنید باعث آزار پوست فرزندتان میشود. برای پیشگیری از این مشکل، تا آنجا که ممکن است اجازه دهید منطقه پوشک باز مانده و هوا بخورد، به محض خیس شدن پوشک آن را عوض کنید، با پارچه لطیفی کودک را تمیز کرده و از کرم اکسید روی استفاده کنید.

جوش‌های روی صورت نوزاد
تحقیقات نشان داده که ممکن است علت بروز این جوش‌ها در نوزادان، قارچ‌ها باشند نه تجمع چربی. جوش‌های سر سفید روی بینی و گونه نوزادان معمولاَ در عرض چند هفته به صورت خود به خودی ازبین رفته و نیازی به درمان یا استفاده از لوسیون ندارند.

لکه‌های مادرزادی
بسیاری از نوزادان ( بیشتر از ده درصد آنها) روی پوستشان لکه یا ماه گرفتگی دارند. این تغییر رنگ در بعضی قسمت های پوست، ارثی نیست. این لک‌ها ممکن است هنگام تولد نوزاد روی پوست او وجود داشته باشد یا اینکه چند ماه پس از آن ظاهر شود. به طور کلی وجود این کله‌ها نگران کننده نیستند و احتیاجی به درمان ندارند ولی در صورتی که وجود آنها روی پوست نوزادتان شما را نگران کرده با متخصص اطفال مشورت کنید.

Atopic Dermatitis یا اگزما
اگزما جوش قرمز و خارش‌داریست که ممکن است در واکنش به چیزی به وجود آمده باشد. این مشکل معمولاَ در بچه هایی که سابقه خانوادگی آسم، آلرژی و درماتیت دارند، متداول است. اگزما ممکن است روی صورت نوزاد به صورت جوش یا تاول بروز کند که به مرور زمان کلفت، خشک و فلس مانند میشود (کبره می بندد). همچنین ممکن است شما اگزما را روی آرنج، سینه، بازو، یا پشت زانوی نوزاد مشاهده کنید. برای درمان اگزما، تحریک کننده‌ها را تشخیص داده و آنها را از نوزاد دور کنید. از صابون‌ها و مواد شوینده ملایم استفاده کرده و از کمی مرطوب کننده استفاده نمایید. در صورت شدید بودن مشکل، درمان دارویی باید توسط پزشک تجویز شود.

خشکی پوست نوزاد
نیازی نیست که از خشکی پوست نوزاد تازه متولد شده و پوسته پوسته شدن آن نگران شوید. این اتفاق اغلب زمانی رخ میدهد که نوزاد کمی دیر متولد شده است. لایه زیرین پوست نوزاد شما سالم، نرم و لطیف و مرطوب خواهد بود. در صورتی که خشکی پوست نوزادتان ادامه پیدا کرد با پزشک او مشورت کنید.

چربی اضافی، علت بروز کلاه گهواره
بیماری کلاه گهواره ممکن است در ماه اول یا دوم تولد بروز کند که معمولاَ در عرض یکسال از بین میرود. کلاه گهواره که seborrheic dermatitis نیز نامیده میشود، تا حدی به دلیل چربی اضافی به وجود می‌آید و سبب فلسی و مومی شدن پوست همچنین ایجاد جوش‌های قرمز روی پوست سر، ابرو‌ها، پشت پلک، روی بینی ویا پشت گوش میشود. پزشک متخصص کودک شما بهترین درمان را برای حل این مشکل ارائه خواهد داد که ممکن است شامل استفاده از شامپوی مخصوص، روغن بچه و یا کرم یا لوسیون خاصی باشد.

عرق سوز
عرق سوزمعمولاَ به شکل جوش‌های ریز قرمز و صورتی، در قسمت‌هایی از پوست نوزاد که در معرض عرق کردن هستند، مثل گردن، منطقه زیر پوشک، زیر بغل و چین‌خوردگی‌های پوست ظاهر میشود. برای درمان عرق سوز کافیست از لباس‌های خنک‌، گشاد و خشک استفاده کنید. تلاش کنید در زمستان هم لایه‌های مختلفی از لباس به تن نوزادتان بپوشانید تا در صورت لزوم بتوانید از لباسها کم کرده و مانع عرق کردن او شوید.

پوست نوزاد نیازی به استفاده از پودر ندارد
ممکن است ذرات ریزی از پودر بچه یا مقداری از آرد ذرت موجود در این پودر‌ها وارد ریه نوزاد شده و باعث بروز مشکلات تنفسی در وی شود. پس بهتر است از استفاده از این پودر‌ها برای نوزادتان خودداری کنید.

برجستگی‌های سفید روی پوست نوزاد (ارزن)
از هر دو نوزادی که به دنیا می‌آیند، یکی از آنها دانه‌های سفید ارزن مانندی روی پوستش خواهد داشت. این دانه ها که از مسدود شدن غدد چربی به وجود می‌آیند، اغلب روی بینی و صورت نوزاد پدیدار میشوند. گاهی این دانه‌ها را به نام آکنه نوزادان میشناسند در صورتی که آکنه نوزادان در اثر تغییرات هورمونی به وجود می‌آید. درمان این دانه‌ها آسان است. به محض اینکه غده‌های چربی نوزاد در عرض روز یا چند هفته باز شوند این دانه‌ها هم ناپدید خواهند شد و نیاز به درمان خاصی ندارند.

عفونت‌های قارچی در نوزادان
عفونت‌های قارچی اغلب بعد از مصرف یک دوره آنتی‌بیوتیک به وجود می‌آیند و بسته به اینکه در کدام قسمت از پوست نوزاد ایجاد شده‌اند، متفاوت هستند. ممکن است آنها را به شکل برفک روی دهان یا زبان نوزادتان ببینید در حالی که در منطقه پوشک به شکل جوش‌های قرمز روشن ظاهر میشوند. در مورد آنها با پزشک متخصص اطفال مشورت کنید. برفک دهان با داروی ضد قارچ درمان میشود در صورتی که از کرم ضد قارچ برای از بین بردن جوش‌های قارچی منطقه پوشک استفاده میکنند.

توصیه‌هایی برای شستشوی لباس‌های نوزاد برای محافظت از پوست او
دور نگه داشتن نوزادتان از جوش‌های پوستی او را خندان و سرحال خواهد کرد. برای شستن هر چیزی که با پوست نوزاد در تماس است از پتو و ملافه گرفته تا حوله وحتی لباس‌های خودتان از مواد شوینده ملایم و مناسب استفاده کنید. با این کار شما مانع اذیت شدن پوست نوزاد و خارش آن خواهید شد.

پوست زرد علامت بیماری زردی
بیماری زردی، دو تا سه روز پس از تولد نوزاد باعث تغییر رنگ پوست و چشم او به رنگ زرد میشود. این بیماری در نوزادانی که زودتر از موعد متولد میشوند، متداول است و علت آن زیاد شدن میزان بیلی روبین (ماده‌ای که از شکسته شدن هموگلوبین به وجود می‌آید) است. این حالت معمولاَ در عرض یک یا دو هفته از بین خواهد رفت. درمان زردی میتواند شامل شیر دادن مرتب باشد یا در صورتی که بیماری شدید باشد از فتوتراپی برای درمان استفاده میکنند. در صورتی نوزاد شما زرد به نظر میرسد، این موضوع را با پزشک خود مطرح کنید.

آفتاب سوختگی پوست نوزاد
قرار گرفتن در برابر نور آفتاب بسیار خوشایند خواهد بود ولی ممکن است که نوزادتان را در معرض خطر آفتاب سوختگی قرار دهد. شما میتوانید از کرم ضد آفتاب مخصوص کودکان در هر سنی استفاده کنید. اما بهترین راه مراقبت از نوزاد در برابر آفتاب سوختگی این است که او را تا شش ماه از قرار گرفتن در برابر نور مستقیم خورشید حفظ کنید. برای آفتاب سوختگی‌های ملایم، هر روز پارچه خنکی را برای ۱۰-۱۵ دقیقه روی پوست نوزاد قرار دهید و برای سوختگی‌های شدید‌تر به پزشک مراجعه کنید.

کرم ضد آفتاب مخصوص کودکان
روی قسمت هایی از پوست کودک که با لباس پوشانده نمیشوند کرم ضد آفتاب بمالید. همچنین میتوانید از کرم اکسید روی برای بینی، گوش و لب های کودکتان استفاده کرده و بقیه قسمت‌ها را با لباس یا کلاه لبه‌دار بپوشانید. عینک آفتابی هم چشمان کودک را از اشعه‌های مضر خورشید محفوظ نگاه میدارد.

محصولات مراقبت از پوست نوزادان
آیا خیال دارید برای نوزادتان محصولات مراقبت از پوست خریداری کنید؟ هر چه کمتر از این مواد استفاده کنید بهتر است. به دنبال محصولاتی باشید که فاقد رنگ، مواد معطر، فتالات‌ها و پارابن‌ها (نوعی مواد شیمیایی) باشند زیرا هرکدام از آنها میتوانند باعث آزار پوست نوزاد شما شوند. اگر شک دارید که محصولی مناسبِ پوست نوزاد شما هست یا نه در مورد آن با پزشک متخصص مشورت کنید.

از ایجاد مشکلات پوستی در حمام بپرهیزید
همیشه به خاطر داشته باشید که پوست نوزادان تا چه حد لطیف و حساس است. هنگام حمام کردن نوزادتان، بیشتر از سه تا پنج دقیقه او را در آب گرم نگه ندارید. اجازه ندهید که فرزندتان برای مدت طولانی در آب آغشته به صابون بنشیند و بازی کند. بلافاصله بعد از حمام و تا وقتی تن نوزاد هنوز خیس است از لوسیون یا مرطوب کننده استفاده کنید و سپس به جای کشیدن حوله روی پوست نوزاد، به آرامی حوله را روی پوست او قرار داده و بردارید.

ماساژ دادن نوزاد
در صورتی که جوش‌ها و یا سایر مشکلات پوستی باعث آزار فرزندتان شده، سعی کنید او را ماساژ دهید. نوازش کردن و ماساژ دادن نوزاد نه تنها به آرامش او کمک میکند، بلکه ممکن است سبب شود که کودک کمتر گریه کرده و بهتر بخوابد.

چه موقع باید به پزشک مراجعه کرد
بیشتر جوش‌ها و مشکلات پوستی نوزادان از اهمیت زیادی برخوردار نیستند اما بعضی از آنها علامت عفونت بوده و نیاز به توجه اساسی دارند. در صورتی که پوست نوزاد بوی خاصی می دهد یا نقطه‌های قرمز و بنفش روی آن پدید آمده است یا چنانچه کورک‌های زرد وچرکی روی پوست نوزاد مشاهده کردید یا در شرایطی که فرزندتان تب‌دار و بی حال است، بلافاصله با پزشکتان قرار بگذارید.
منبع: شفا جو

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.