۱۹۱۰۶۶
۱۲۵۳
۱۲۵۳

در مورد کولیک نوزادان، ده نکته بسیار مهم

خیلی ها با واژه کولیک آشنا یستند و این بیماری را در نوزادان با عنوان قولنج می شناسند.

خیلی ها با واژه کولیک آشنا یستند و این بیماری را در نوزادان با عنوان قولنج می شناسند. آنچه که در این مطلب می خواهیم به بحث در مورد آن بپردازیم این است که کولیک نوزاد چیست؟ ۱۰ نکته بسیارمهم که حتما باید بدانید.

مقدمه:
شاید بتوان گفت تمام کودکان در ماههای اول زندگی خود بیماری کولیک را تجربه کرده اند. این مشکل در کودکان با دل درد و گریه های بیش از حد همراه می باشد. با اینکه درمان قطعی برای رفع این مشکل کشف نکرده اند اما با اسفاده از راهکارهایی می توان تا حدود زیادی از بروز این مشکل در نوزادان جلوگیری کرد. در ادامه با این راهکارها آشنا می شوید.

کولیک چیست؟
ممکن است والدین هنگام مراجعه به پزشک به علت دل درد کودکان پزشک به آنها بگوید که نوزادشان به کولیک مبتلا شده است. اما واقعا کولیک چیست؟ کولیک، شایع ترین دل درد در شیرخواران و کودکان است که معمولاً از هفته دوم تولد آغاز شده، تا حداکثر ۶ ماهگى ادامه مى یابد. در توصیف کولیک شیرخواری می توان گفت که کولیک عبارت است از گریه‌ زیاد نوزاد که با خصوصیات‌ زیر همراه است : شیرخوار، قرمز شده، پاهایش را به سمت شکم و بالا جمع مى کند. در بسیارى از موارد، علت گریه شیرخوار و کودک، مى تواند ریشه هاى عصبى، متابولیکى، کم خونى و عفونت ادرارى داشته باشد. حملات‌ گریه‌ معمولاً پیش‌ از عصر یا هنگام‌ عصر رخ‌ می‌دهند. براى رویارویى با این دردها که بى قرارى زیادى در کودک پدید مى اورد، در آغوش کشیدن شیرخوار،، در کنار برخى داروهاى شیمیایى یا گیاهى صنعتى، مهم ترین توصیه اى است که پزشکان کودکان براى خانواده ها دارند.

دلایل ایجاد کولیک در نوزادان:
- گرسنگی‌ یا خستگی‌
- خواب‌ ناکافی‌
- آلرژی‌ غذایی‌
- شیر دادن بیش از حد به نوزاد
- کم یا زیاد بودن شیر مادر
- تحریکات محیطی و واکنش‌ به‌ تنش‌های‌ موجود در خانه‌
- رژیم غذایی نامناسب مادر (مصرف غذا‌های ترش و میوه‌جاتی که حالت اسیدی دارند و شیر گاو و پاستوریزه مناسب نیست)
- زیاد داغ‌ بودن‌ شیر (شیر خشک)

۱۰ نکته مهم در مورد کولیک نوزادان که حتما باید بدانید:
والدین و مخصوصاً مادران عزیز هنگام رویارویی با قولنج یا همان کولیک نوزادان نکات زیر را به یاد داشته باشند:
- با هر گریه‌ شیرخوار سعی‌ نکنید به‌ او شیر دهید. دنبال‌ دلایل‌ دیگر گریه‌ نیز بگردید، مثل‌ وجود گاز روده‌ای‌، قرار گرفتن‌ در وضعیت‌ غیرطبیعی‌، گرما یا سرمای‌ زیاد، کثیف‌ بودن‌ پوشک‌، باز شدن‌ سنجاق‌ قفلی‌ پوشک‌، یا اشتیاق‌ شیرخوار برای‌ این‌ که‌ او را بغل‌ بگیرید.
- داروها معمولاً کمکی‌ به‌ رفع‌ کولیک‌ نمی‌کنند. امکان‌ دارد برای‌ رفع‌ گاز سایمتیکون‌ تجویز شود.
- اگر شما از شیر خودتان برای تغذیه کودک استفاده می‌کنید سعی کنید برای چند هفته از خوردن لبنیات خودداری کنید. ممکن است نوزاد شما به پروتئین شیر حساسیت داشته باشد. - درباره میزان شیری که دارید با پزشک صحبت کنید، او به شما خواهد گفت که منبع شیر شما برای نوزادتان کفایت می‌کند یا خیر.
- هیچ گاه کودک را بطور شدید تکان ندهید. اگر از گریه های کودک خود خسته شدید، کودک را به یک فرد بزرگسال قابل اعتماد دیگری بسپارید. اگر با کودک تنها هستید، او را در مکان امنی مانند اتاقش قرار دهید.
- سعی کنید گاز معده نوزاد راخارج کنیدچون در تشدید و شکل‌گیری کولیک نوزاد مؤثر است. برای این منظور می توانید پاهای کودک را رو به بالا و تا نزدیک سینه بیاورید و برای چند دقیقه در این حالت نگه‌دارید. وقتی که به او شیر می‌دهید مرتب آروغش را بگیرید. ممکن است به شیشه شیر متوسل شوید که هوای کمتری وارد دهان کودک کند. در این حالت هم حواس‌تان باشد که نوزاد شیرین‌تان درست سرشیشه را گرفته باشد و آن را به شکل صحیح بمکد.
- به هیچ عنوان برای کاهش یا رفع کولیک نوزادتان به او دارو ندهید. استفاده نکردن از دارو بهترین و موثرترین روش برای زودتر برطرف شدن این وضعیت است.
- از آنجایى که شیرخوار زیر ۶ ماه نباید از غذاهاى کمکى استفاده کند، نباید از خوراکى براى درمان دل درد، استفاده کرد.
- در اکثر مواقع درمان رفلاکس در نوزادان میتواند نوزاد شما را از یک نوزاد بی قرار و گریان تبدیل به یک نوزاد آرام و سرحال بکند. برای درمان رفلاکس متوانید به پزشک مراجعه کنید.
- قبل از اینکه کودک بی خواب یا بدخواب شود سعی کنید با آرامش کامل او را بخوابانید چون وقتی نوزاد خیلی خسته می شود و تایم و برنامه مشخصی برای خواب خود ندارد بیشتر در معرض ابتلا به کولیک است.
- به مادرانی که نوزاد مبتلا به کولیک دارند، توصیه می شود تا موقع شیر دادن به نوزاد خود، همیشه او را در حالت نیمه خوابیده (حالتی بین نشسته و خوابیده) قرار دهند.و حتی توصیه میشود جای خواب این نوزادان هم حالت شیب دار داشته باشد که بهترین موقیت برای این نوزادان خوابیدن در کری یر، یا همان سبد حمل مخصوص نوزادان است.

درمان خانگی کولیک نوزادان:
دردهاى کولیکى تقریباً در یک پنجم کودکان شایع است و هنوز دانشمندان نتوانسته اند راه درمانى مشخصى براى آن بیابند. موارد زیر در بهبود وضعیت کودک مبتلا به قولنج (کولیک) مؤثرند :
- استفاده از حمام آب گرم برای نوزاد
- قرار گرفتن در هوای آزاد
- صندلی های تکانه ای برای نوزاد
- آواز خواندن برای نوزاد و به آرامی تکان دادن وی
- خواباندن نوزاد به همراه خواندن لالایی و ایجاد صدای ملایم
- قرار دادن حوله گرم روى شکم و حرف زدن با وى
- در آغوش گرفتن کودک
- ماساژ دادن نوزاد
- استفاده از پستانک برای مکیدن نوزاد که در رفع رفلاکس وی نیز مؤثر است.
برخى از خانواده ها براى ساکت کردن شیرخوار به خوددرمانى ها روى مى اورند که مى تواند در برخى موارد، سلامت اینده شیرخوار و کودک را به خطر بیندازد. البته عرق نعناع در برخى موارد مفید است. البته مقدار و تعداد دفعات مصرف حتماً باید تحت نظر پزشک اطفال یا متخصص تغذیه صورت بگیرد. داروهایى استاندارد هم با استفاده از آن تولید شده است که مى توان با دستور پزشک، از آنها بهره جست. چنانچه سؤال مرتبط با این موضوع دارید در بخش نظرات با ما در میان بگذارید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.