ایسنا: یک متخصص بیماریهای کودکان و نوزادان گفت: در تغذیه کودکان زیر یک سال، قبل از خوراندن غذای کمکی، کودک باید از شیر تغذیه شده باشد.
منصور صادقزاده، با اشاره به نحوه رژیم غذایی کودکانی که تغذیه انحصاری آنها از شیر مادر است، اظهار کرد: تغذیه کمکی این عده از نوزادان باید بعد از پایان ۶ ماهگی شروع شود و قبل از ۶ ماهگی این نوزادان حتی نیاز به آب نوشیدنی هم ندارند.
وی اظهار کرد: آن دسته از نوزادانی که در کنار شیر مادر از شیر خشک نیز استفاده میکنند، تغذیه کمکی این نوزادان را از پایان ۴ ماهگی میتوان شروع کرد.
این متخصص کودکان با اشاره به شروع تغذیه نوزادان، یادآور شد: شروع تغذیه باید با فرنی، حریره بادام، پوره سیب زمینی و هویج باشد و استفاده از لعاب برنج زیاد توصیه نمیشود.
صادقزاده خاطرنشان کرد: سوپی که برای تغذیه نوزادان زیر یک سال استفاده میشود باید دارای سیبزمینی، هویج، برنج، جعفری، ماهیچه گوسفند یا مرغ باشد و در هنگام مصرف نیز مواد سوپ کاملاً در مخلوط کن له شده باشد تا مشکلی هنگام خوردن نوزاد به وجود نیاید و بتواند تغذیه راحتی را داشته باشد.
وی با بیان اینکه نوزاد به هنگام تغذیه کمکی افت وزن پیدا میکند، ادامه داد: تعداد وعدههای غذایی جدید که شروع میشود باید با یک هفته فاصله انجام شود و چنانچه نوزادی نسبت به تغذیه حساسیت داشته باشد در این مدت خود را نشان میدهد و تغذیه با غذای کمکی در هر وعده نباید از ۱۰ قاشق مرباخوری بیشتر باشد.
وی با اشاره به خوراندن آب به نوزادان، ابراز کرد: از زمانی که نوزاد از غذای کمکی استفاده میکند باید آب جوشیده خنک شده نیز به این نوزادان داده شود و چنانچه نوزادی از شیر خشک استفاده میکند در روز ۲ تا ۳ نوبت باید از آب نوشیدنی بهرهمند شود.
صادقزاده با اشاره به اینکه تا ۶ ماهگی سیستم ایمنی نوزاد پایین است، تأکید کرد: اگر در آمادهسازی تغذیه کمکی نوزاد اهمال شده باشد، نوزاد دچار اسهال و استفراغ شده و به موادغذایی آلرژی پیدا میکند.