۱۳۱۶۱۶
۱۶۵۵
۱۶۵۵

علت اضافه وزن کودک، چیست؟

براساس تحقیقات انجام شده، ۲۰ درصد کودکان زیر ۲ سال و ۲۰ درصد افراد ۱۴ تا ۲۰ ساله کشور دچار چاقی و اضافه وزن هستند.

دکتر زهرا عبدالهی در کارگاه تخصصی رشد و تغذیه کودکان و نوجوانان و آشنایی با روشهای جدید تن سنجی که به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار شد با بیان اینکه روند چاقی در کشور در حال افزایش است گفت: براساس تحقیقات انجام شده، ۲۰ درصد کودکان زیر ۲ سال و ۲۰ درصد افراد ۱۴ تا ۲۰ ساله کشور دچار چاقی و اضافه وزن هستند که این مسئله به لحاظ عوارض و پیامدهای آن نیاز به مداخلات اساسی دارد.

وی عدم تعادل بین انرژی دریافتی و انرژی مصرفی، کاهش فرصت بازی در خارج از منزل، افزایش مصرف غذاهای غیرخانگی شامل فست فودها و نوشابه ها، مصرف هله و هوله های شیرین و چرب، عدم آگاهی والدین از زیانهای چاقی و بی تحرکی و کاهش فعالیتهای بدنی کودکان را از علل موثر در بروز چاقی برشمرد.

قائم مقام معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز در این کارگاه با اشاره به شروع برنامه طرح تحول سلامت در حوزه بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد در سال ۹۲ گفت: در زمان استقرار نظام شبکه در ۳۰ سال گذشته در کشور ۷۰ درصد جمعیت در روستاها و ۳۰ درصد در شهرها ساکن بودند، اما در حال حاضر با تغییرات اجتماعی بوجود آمده الگوی جمعیتی کاملاً تغییر نموده و هم اکنون ۷۰ درصد جمعیت کشور در شهرها و حاشیه شهرها ساکن می‌باشند.

دکتر فرهمند با اشاره به اینکه با گذر اپیدمیولوژی بیماریها هم اکنون ضمن کنترل بیماریهای واگیر با شیوع بیماریهای غیرواگیر در جوامع روبرو هستیم اظهار داشت: چاقی در سنین کودکی و نوجوانی خطر ابتلا به بیماری های غیر واگیر در بزرگسالی را افزایش می دهد.

وی در ادامه گفت: با اجرای طرح تحول سلامت در حوزه بهداشت و براساس تغییر الگوی جمعیتی کشور، گسترش خدمات در شهرها براساس گروههای سنی در دستور کار قرار گرفت و هم اکنون با بکارگیری مراقبین سلامت در شهرها خدمات مراقبتی به صورت فعال ارائه می شود.

وی تاکید کرد: همچنین با افزایش ۴ برابری سرانه پزشک خانواده، ارائه خدمات سلامتی در روستاها گسترش پیدا کرده است.

دکتر فرهمند در ادامه با توجه به اجرای پرونده الکترونیک سلامت در حوزه بهداشت گفت: اطلاعات ثبت شده در این سامانه قابل رصد و کنترل در تمامی سطوح مدیریتی بوده و می تواند اطلاعات کاربردی و مفیدی را در اختیار مدیران قرار دهد.

وی با توجه به قابلیت اطلاعات سامانه پرونده الکترونیک مشارکت متخصصین و پزشکان را در اجرای برنامه های پژوهشی در حوزه بهداشت خواستار شد.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.