کودکم بیش فعال است، چیکار باید بکنم؟
میزان انرژی در افراد مختلف ، متفاوت است ، اما کودکانی هستند که فعالیت هایشان بیش از حد زیاد است و همین امر نگرانی والدین را در پی دارد.
میزان انرژی در افراد مختلف ، متفاوت است ، اما کودکانی هستند که فعالیت هایشان بیش از حد زیاد است و همین امر نگرانی والدین را در پی دارد .
در وهله ی نخست باید ببینیم که این موضوع واقعا یک معضل یا مشکل هست یا خیر. برخی والدین بدون اینکه فرزند خود را با کودکان دیگر مقایسه کنند ، برچسب بیش فعالی به او می چسبانند.
تعداد دیگری نیز بدون آگاهی از نیازهای کودکان ، فعالیت ها و سرو صدای آنها را آزار دهنده می دانند. به همین دلیل والدین می کوشند رفتارهای فرزندشان را محدود کنند که در بلند مدت نتایجی معکوس خواهد داشت.
در واقع همین واکنش پدران و مادران است که به ایجاد بیش فعالی در کودکان منجر می شود.
کودکی که واقعا بیش فعال باشد ، علائم زیادی از خود نشان می دهد. قشقرق به پا کردن ، مکیدن شست ، جویدن ناخن ، عادات خواب نامناسب و خیس کردن جای خواب از جمله علائم بیش فعالی هستند.
قرار گرفتن یک یا چند نشانه کنار هم نشان می دهد که کودک بیش فعال برای از بین بردن تنش خود بیشتر تلاش میکند.
این تنش ممکن است به دلیل تجربیات ناخوشایندی که داشته است به وجود آمده باشد. مثلا شاید او با برادر بزرگش درگیری های شدیدی داشته است که نتوانسته آنها را حل کند ، شاید شاهد اختلافات پدر و مادر در خانه بوده است و شاید تحت فشار انتظارات بیش از حد والدین خود قرار گرفته است.
بهترین راه درمان بیش فعالی کودکان این است که تلاش هایمان را به سمت منبع ایجاد آن معطوف کنیم ؛ یعنی باید به فکر درمان قشقرق به پا کردن ها و شست مکیدن های آنها باشیم.
رشوه دادن و معامله کردن با کودک در این شرایط از جمله بدترین واکنش های والدین به شمار می آید.
اگر والدین چنین رفتاری از خود نشان دهند ، کودک متوجه میشود که کارهای نادرستش با ارزش هستند و می کوشد آنها را هرچه بیشتر تقویت کند. مثل همیشه واکنش نشان ندادن بهتر از رفتار اشتباه است.
منبع:
کودک آنلاین
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼