۱۸۴۶۰۷
۱۱۴۳
۱۱۴۳

بیماری آسم در کودکان، چقدر رایج است؟

در مورد بیماری آسم در کودکان، همه بچه ها علائم یکسانی ندارند. این علائم حتی در یک کودک نیز در دوره های متفاوت، مختلف هستند.

در مورد بیماری آسم در کودکان، همه بچه ها علائم یکسانی ندارند. این علائم حتی در یک کودک نیز در دوره های متفاوت، مختلف هستند. نشانه های محتمل آسم در کودکان عبارتند از:
- سرفه های مکرر، که ممکن است در شب ،در حین بازی ، خنده یا گریه اتفاق بیفتد.
- سرفه های شدید و طولانی مدت که ممکن است تنها علامت آسم باشند.
- انرژی کمتر در هنگام بازی
- نفس نفس زدن های سریع (بطور متناوب)
- مشکل درد قفسه سینه
- صدای سوت در هنگام دم و بازدم یا صدای خس خس در حین تنفس
- نوسان قفسه سینه به دلیل دشواری تنفس که به آن ها انقباض قفسه سینه می گویند.
- تنگی یا گرفتگی نفس
- گرفتگی عضلات سینه و گردن
- احساس خستگی و ضعف
در حالی که این ها علائم آسم هستند ،اما پزشک باید وجود هر گونه بیماری تنفسی را در کودک تشخیص بدهد .بیشتر متخصصان از واژه بیماری "مجاری تنفسی انفعالی" یا برونکیولیتیس ( التهاب نایژک) در هنگام توصیف سرفه ،خس خس و تنگی نفس در نوزادان و کودکان استفاده می کنند.البته این مشکلات با داروهای آسم درمان می شوند. آزمایشات تشخیص آسم تا پنج سالگی زیاد دقیق نیستند.

بیماری آسم چقدر در کودکان رایج است؟
بیماری آسم حدود هفت میلیون کودک را در آمریکا تحت تاثیر قرار داده است و به دلایل نامشخص در حال گسترش است و در هر سنی می تواند در انسان ایجاد شود ،حتی در سالمندان .اما بیشتر کودکان اولین علایم را پس از پنج سالگی از خود نشان می دهند.
عوامل خطرناکی که باعث ایجاد آسم در کودکان می شوند عبارتند از:
- آلرژی مربوط به بینی (تب یونجه) یا اگزما (جوش پوستی آلرژیک)
- سابقه آلرژی و آسم در خانواده
- عفونت های تنفسی مکرر
- وزن پایین در زمان تولد
- قرار گرفتن در معرض دود تنباکو قبل یا بعد از تولد
- رشد در محیط کم درآمد

چرا تعداد کودکان مبتلا به آسم در حال افزایش است؟

هیچکس واقعا دلایل اصلی گسترش روز افزون آسم در کودکان را نمی داند. برخی از متخصصان دلیلش را این می دانند که کودکان زمان زیادی را در خانه می گذرانند و بیشتر در معرض گرد و خاک ،آلودگی هوا و دود سیگار قرار می گیرند. برخی نیز بر این باورند که کودکان به اندازه کافی در معرض بیماری های کودکانه قرار نمی گیرند تا سیستم ایمنی بدنشان را در مقابل باکتری ها و ویروس ها آبدیده کنند.

آسم چگونه در کودکان تشخیص داده می شود؟
آسم در کودکان اغلب ،بر اساس سابقه پزشکی ،علایم و بازرسی های بدنی تشخیص داده می شود. به یاد داشته باشید که اغلب ، وقتی کودکتان را با علایم آسم به نزد پزشک می برید ،ممکن است علایم محو شوند .به همین دلیل است که والدین، راه اصلی کمک به پزشک برای آگاهی از علایم و نشانه های آسم کودک هستند.

بیشتر بخوانید میوکلونوس یا پرش عضلانی کودک چیست؟
- شرح سابقه پزشکی و علایم آسم: پزشک کودک شما مایل است که در باره سابقه مشکل تنفسی که شما و کودکتان داشته اید ،همچنین سابقه بیماری آسم ،آلرژی ها ،مشکلات پوستی که اگزما نامیده می‌شود یا دیگر بیماری های ریوی، بداند .مهم است که علایم کودکتان (سرفه کودک نوپا ،خس خس ،تنگی نفس ،درد قفسه سینه یا گرفتگی) را با جزئیات کامل شرح دهید .شامل اینکه چه زمانی و هر چند وقت این علایم ظاهر می شوند.

- بازرسی بدنی :در حین بازرسی بدنی،پزشک، قلب و ریه کودک شما را معاینه می کند و علایم آلرژی در بینی و چشم را بررسی می کند.
- آزمایش ها :بسیاری از کودکان در سنین شش سال و بیشتر ،تحت آزمایش عملکرد ریه که اسپیرومتری نام دارد ،قرار می گیرند. اسپیرومتری مقدار هوای داخل ریه و سرعت خروج هوا از آن را اندازه گیری می کند .نتایج به پزشک کمک می کند که شدت آسم را تشخیص دهد .دیگر آزمایش ها نیز ممکن است به تشخیص عوامل تحریک کننده آسم در کودک شما کمک کند .این آزمایش ها ممکن است شامل تست آلرژی پوستی ،آزمایش های خون و اشعه ایکس باشند ،که برای تشخیص این است که ،آیا عفونت سینوس ،آسم را بغرنج کرده است یا بیماری رفلاکس گوارشی . آزمایش آسمی که مقدار نیتریک اکسید موجود در نفس را اندازه گیری می کند نیز ممکن است در بعضی مکان ها موجود باشد.

آسم در کودکان چگونه درمان می شود؟
راه های کنترل آسم در کودکان ،پرهیز از عوامل تحریک کننده ،استفاده از دارو و مراقبت از علایم آسم است. کودکان مبتلا به آسم همیشه باید از تمام منابع دودزا دور نگه داشته شوند. استفاده درست و به موقع از دارو ها اساس کنترل مناسب آسم است.
پزشک کودک شما براساس سابقه و وخامت بیماری در او برنامه اجرایی برای درمان آسم می ریزد و یک کپی از آن را به شما می دهد .این برنامه شرح می دهد که کی و چگونه باید از دارو ها استفاده کرد ،اگر آسم کودک وخیم تر شد (وارد منطقه زرد یا قرمز شد )چه باید کرد و چه وقت او را تحت مراقبت های ویژه قرار داد. اطمینان حاصل کنید که این برنامه را کامل فهمیده اید و هر سوالی که دارید از پزشک معالج بپرسید.
برنامه معالجه آسم (برنامه اجرایی)کودک شما بسیار برای کنترل آسم او مهم است. آن را همواره دم دست قرار دهید تا برنامه مدیریت روزانه آسم کودک را به شما یادآوری کند و شما را راهنمایی کند که او چه زمانی علایم آسم را بروز می دهد .همچنین اطمینان حاصل کنید که پرستار و معلم کودک شما نیز یک نسخه از این برنامه را داشته باشد تا نحوه معالجه علایم آسم کودک را در شرایطی که در خارج از خانه دچار حمله آسمی شود،بدانند.

چگونه به کودک نوازادم دارو بدهم؟

نوزادان می توانند مقداری از همان نوع داروی آسمی که کودکان بزرگتر از آن ها و بزرگسالان استفاده می کنند بخورند.
استروئید های تنفسی می توانند کلید اصلی درمان نوزادان مبتلا به آسم مزمن یا خس خس سینه باشند. هرچند، دارو ها به شیوه های مختلف و با دوز کمتر به کودکان زیر چهار سال داده می شود. (مثلا با افشانه آسم و ماسک)
براساس تحقیقات اخیر ،توصیه می شود که برای کنترل و مدیریت آسم در کودکان زیر چهار سال از یک شیوه مرحله به مرحله استفاده شود، که شامل استفاده از دارو های آرامبخش (مثل آلبوترول) برای علایم متناوب آسم و دوز پایین استروئید های تنفسی (کرومولین یا سینگولر) در مرحله بعد است و سپس باید بخش اصلی روند درمان را متمرکز بر کنترل آسم قرار دهید. اگر آسم کودک شما برای حداقل سه ماه کنترل شود ،پزشکتان ممکن است مقدار مصرف دارو را کاهش دهد یا روند معالجه را به مراحل قبل برگرداند. با متخصص آسم تان درباره نوع و میزان دارو مشورت کنید.
بسته به سن نوزاد ،شما می توانید از دارو های تنفسی آسم یا داروهای مایعی که به وسیله افشانه مصرف می شوند ،استفاده کنید .افشانه ،دارو های آسم را از حالت مایع به حالت بخار مانند تبدیل می کند و کودک شما آن را از راه تنفس و به وسیله ماسک مصرف می کند .این شیوه های درمانی تنفسی ،معمولا برای ده تا پانزده دقیقه تاثیر می گذارند و ممکن است لازم باشد که تا چهار بار در روز استفاده شوند .پزشک میزان مصرف این دارو ها را به شما خواهد گفت.
بسته به سن ،کودک شما ممکن است بتواند از اسپری استنشاقی با دوز اندازه گیری شده که به یک محفظه متصل است استفاده کند. این محفظه حاوی دارو است و به کودک اجازه می دهد که دارو را با سرعت دلخواه به داخل ریه اش تنفس کند .درباره مصرف اسپری محفظه دار با پزشکتان صحبت کنید.

اهداف درمان آسم در کودکان چیست؟
آسم به طور کامل درمان نمی شود اما قابل کنترل است. اهداف درمان آسم در کودکان به شرح زیر است. اگر کودکتان نتواند به تمام این اهداف دست پیدا کند باید با پزشکتان تماس بگیرید.
کودک باید بتواند:
- یک زندگی عادی و پرجنب و جوش داشته باشد.
- علایم شدید و خطرناک از خود بروز ندهد.
- هرروز در مدرسه شرکت کند.
- در طول شب علایم آسم از خود نشان ندهد.
- بدون سختی فعالیت های روزانه اش را انجام دهد ،بازی کند و در فعالیت های ورزشی شرکت کند.
- نیاز به مراجعه اضطراری به پزشک ،اورژانس یا بیمارستان نداشته باشد.
- از دارو ها برای کنترل آسم استفاده کند بدون هیچ اثار جانبی.
شما با آموختن درباره آسم در کودکان و نحوه کنترل آن ،گام مهمی به سمت کنترل بیماری کودکتان بر میدارید. با تیم معالجه آسم کودکتان همکاری نزدیک داشته باشید تا همه چیز را درباره آسم بیاموزید.از قبیل نحوه دوری از عوامل تحریک کننده، نحوه عملکرد دارو های آسم و نحوه برخورد مناسب با بیماری.

آیا بیماری آسم کودک من با بالا رفتن سن او برطرف می شود؟
درباره عملکرد ریه و بیماری آسم در نوزاد ناشناخته های زیادی وجود دارند. متخصصان معتقدند که بیشتر احتمال دارد که بیماری آسم در کودکان بعد از هفت سالگی تشخیص داده شود ، هر چند هم که چندین بار سابقه خس خس سینه ،مادر آسمی یا آلرژی داشته باشد.
علاوه بر این، اگر مسیر تنفسی کسی حساسیت پیدا کند، تا ابد به همین صورت باقی خواهد ماند. هرچند که حدود پنجاه درصد از کودکان تا زمان رسیدن به بزرگسالی کاهش قابل توجهی در علایم آسم خود تجربه می کنند. بنابراین به نظر می رسد که با بزرگتر شدن آسم را پشت سر گذاشته اند .برخی از این کودکان بعد ها در بزرگسالی نیز دوباره علایم آسم را از خود بروز خواهند داد. متاسفانه هیچ راهی برای پیش بینی اینکه علایم چه کسی تا زمان بزرگسالی کاهش خواهد یافت و علایم چه کسی دوباره بازخواهد گشت وجود ندارد.

منبع: سرسره

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.