باشگاه خبرنگاران : خانواده به عنوان یک واحد اساسی برای تکامل شخصیت و روابط اعضا مانند رابطه والدین و فرزندان مورد تأکید قرار گرفته است که پایه روابط خویشاوندی است و زمانی آنرا به صورت گروه اجتماعی مطرح کرده اند.
پژوهشی به بررسی خانواده و نقش پرستار پرداخته است.
در این گزارش آمده است، اسلام خانواده را گروهی متشکل از افراد دارای کیفیت مدنی، حقوقی و معنوی معرفی می کند که هسته اولیه آن را ازدواج مشروع زن و مرد تشکیل می دهد.
بنابراین گزارش، همچنین مراحل زندگی خانواده از تئوری تکامل نشأت می گیرد و افراد هم چنانکه رشد یافته و بالغ می شوند به سوی مرحله ای از تکامل خود پیش می روند و الگوهای ارتباطی و روابط اعضای خانواده به سه صورت دموکراسی، آزادی مطلق و دیکتاتوری ممکن است وجود داشته باشد.
براساس این پژوهش ساختار و نقش اعضای خانواده باید معین شود که هر یک از اعضا در پیکره و ساختار خود چه نقشی دارند و قدم بعدی تعیین رضایت عضو خانواده در اجرای نقش است.
بنابراین برای اینکه پرستار بتواند به عنوان فراهم کننده بهداشت جامعه عمل کند، باید ارتباطات متقابل و وابستگی های فردی افراد و خانواده هایشان و گروه ها و نیز جوامعی را که به آن تعلق دارند را بشناسند.
نتابج این پژوهش نشان می دهد پرستار باید برای مطالعه خانواده ساختار را مورد بررسی قرار دهد و منظور از ساختار چگونگی سازمان یافتن خانواده و نقش اعضا و نوع ارتباط بین آنها است که همگی به یکدیگر وابسته و مرتبط هستند.
یادآور می شود، نتایج حاصل از این پژوهش در ششمین همایش ملی پرستاری کودکان ارائه شده است.