فارس: رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور گفت: بچههای تیزهوش و خلاق به راحتی نمیتوانند خودشان را با معیارهای انضباطی والدینشان وفق دهند. ذهن این گونه بچهها از یک نظم حیاتی و روانی متفاوت برخوردار است.
غلامعلی افروز افزود: پدیدهای به نام بیانضباطی کودکان وجود ندارد دامنه صبر، ظرفیت تحمل، نحوه نگرش وضعیت عاطفی، روانی و معیار سنجشها و ارزشهای والدین، بچهها و خانواده مختلف متفاوت است.
وی گفت: بسیاری از بچههای تیزهوش و خلاق به راحتی نمیتوانند خودشان را کاملاً با معیارهای انضباطی والدین وفق بدهند.
رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور ذهن بسیاری از کودکان و نوجوانان تیزهوش و خلاق پیش از آنکه متوجه نظمپذیری ظاهری و قراردادی باشند از یک نظم حیاتی و روانی برخوردارند به همین دلیل در بسیاری از مواقع مادران از نوجوانان خلاق شکایت میکنند که فرزندانشان خیلی بینظمند. سر وقت غذا نمیخورند و دقت لازم را در منظمکردن جورابها، کفشها و کتابها، آویزان کردن لباسها ندارد و ساعت مشخصی برای خوابیدن و بیداری ندارند.
افروز گفت: برخی از عوامل میتوانند زمینه بیانضباطی کودکان را ایجاد کنند که میتوان به خستگی ذهنی و جسمی، فقر عاطفی و ناکامیها اشاره کرد.
وی اضافه کرد: در بسیاری از موارد بیاعتنایی بچهها نسبت به توصیههای والدین و مقررات مدرسه ناشی از خستگی ذهنی و جسمی است فشارهای ذهنی و درسی انتظارات فوقالعاده و مشغول کردن کودک به کارهای یکنواخت میتواند واکنش منفی نسبت به محیط افراد ایجاد کند.
افروز گفت: همه کودکان نیازمند توجه، عطوفت و رفتار محبتآمیز والدین خود هستند و گاهی به خاطر فقر عاطفی و کمتوجهی والدین به نیازهای روانی و عاطفی فرزندان کودکان بدون نیت خاص برای جلب توجه والدین خود رفتارهای نامطلوب مرتکب می شود که هدف اصلی آنها اذیت و آزار نیست بلکه میخواهند توجه پدر و مادر را جلب کنند.
رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور اضافه کرد: در برخی از موارد ناکامیهای مکرر و سختگیری بچهها در ارائه پاسخهای مطلوب به تقاضاها و انتظارات والدین در انجام تکالیف مدرسه و تحمل فشارهای ذهنی و روانی موجب بروز رفتارهای نامطلوب، سرپیچیها و بینظمی میشود.
افروز گفت: باید توجه داشت که احساس بیکفایتی و بیلیاقتی و ناکامیهای پی در پی میتواند منجر به سرخوردگی، پرخاشگری شود.