تاثیر آلودگی هوا بر کودکان، آثار بلند مدت
میزان مجاز گاز CO۲ در افراد سالم ۳۶ PPM است اما این میزان در شرایط حاد به ۲۰۰ تا ۲۵۰ PPM میرسد. این وضعیت بیشتر در نقاط پرترافیک دیده میشود و مسمومیت ناشی از آلودگی هوا در کودکان بیشتر اثر میکند.
سلامت نیوز: آلودگی هوا آثار بلند مدتی مانند پیری زودرس، شیوع بیماریهای تنفسی و قلبی نیز دارد گخ بیش از همه کودکان را گرفتار میکند.
یکی از فاکتورهای اساسی که در سلامت انسانها نقش اساسی دارد، آب و هوا است. که بر سلامت انسان از دوران نوزادی تأثیر دارد.
افرادی که بیشتر وقتشان را در بیرون از خانه میگذرانند بیشتر در معرض آلودگی هوا قرار میگیرند در این بین کودکان و نوجوانان که به مدرسه میروند نیز از آسیبپذیرترین اقشار در برابر آلودگی هوا هستند.
*آلودگی هوا منجر به کمبود اکسیژن در خون کودکان میشود
ناصر کلانتر متخصص اطفالدرباره تأثیر آلودگی هوا بر کودکان و نوزادان اظهار میدارد: تأثیر آلودگی هوا بر کودکان و نوزادان شدیدتر است، در حال حاضر ذرات معلق در هوا به اندازه هزار میلیمتر است و این ذرات نه تنها در ریه باقی میماند بلکه از عرض کیسه هوا عبور کرده و پس از آن داخل عروق و جریان خون قرار میگیرد که این عارضه هشدار دهنده است.
این متخصص اطفال ادامه میدهد: کودکان و دانشآموزان ابتدایی از نظر جسمی ضعیف هستند، از این رو با ورود هوای آلوده به ریه آنها اختلالات متعددی به خصوص در تبادل گازهای خونی ایجاد میشود و این امر منجر به کمبود اکسیژن در خون و افزایش گاز CO و CO۲ در آنها میشود.
*دانشآموزان ابتدایی حساسیت بیشتری به اثرات آلودگی هوا دارند
محمدرضا تقیزاده، متخصص بیماریهای داخلی با اشاره به تأثیر آلودگى هوا بر سلامت انسان میگوید: در اغلب افراد سالم با رفع آلودگى هوا علائم ناشى از آن هم برطرف مىشود ولی بعضی افراد حساسیت بیشترى به اثرات آلودگى هوا نشان میدهند که دانشآموزان و سالمندان هم از این دسته هستند.
وی ادامه میدهد: ریههاى دانشآموزان و کودکان ممکن است با میزان کمتر آلودگى هوا احساس ناراحتى کنند و دچار برونشیت و گوشدرد شوند.
این متخصص بیماریهای داخلی میافزاید: مبتلایان به بیمارى قلبى یا ریوى با شدت بیشترى به هواى آلوده واکنش نشان مىدهند، این افراد در طول دوره آلودگى شدید هوا باید فعالیتهاى خود را در بیرون خانه محدود کنند و مراقبتهاى پزشکى بیشترى را خواستار شوند.
وی ادامه میدهد: در شرایطی که هوا به شدت آلوده است به خانوادهها توصیه میشود فرزندان خود را از خانه خارج نکنند، مگر در شرایط خاص چرا که آلودگی هوا با تأثیر بر روی ریه و دستگاه تنفسی در آینده آنها را با مشکل تنفسی مواجه میکند.
این متخصص بیماریهای داخلی میگوید: تمام بیماران قلبی و تنفسی، سالمندان و کودکان و دانشآموزان بهدلیل وجود گرد و غبار در مناطق تهران از تردد در هوای آزاد و انجام فعالیتهای ورزشی خودداری کنند؛ چرا که فعالیت ورزشی موجب افزایش ضربان قلب، افزایش فعالیت دستگاه تنفسی و افزایش ورود هوای آلوده به ریهها میشود.
تقیزاده اضافه میکند: از شهروندان تقاضا میشود از تردد با خودروی شخصی در سطح شهر جداً خودداری کنند و با این عمل خود در کاهش آلودگی سهم بزرگی داشته باشند در غیر این صورت آلودگی هوا شدیدتر میشود و بیماران قلبی، ریوی و دانشآموزان به شدت آسیب میرسد چرا که آنها آسیبپذیرترین قشر جامعه در هوای آلوده هستند.
*آلودگی هوا منجر به بیاشتهایی دانشآموزان و کودکان میشود
عبدالکریم پژومند، رئیس بخش تحقیقات مسمومان دانشگاه شهید بهشتی میگوید: آلودگی هوا به صورت بیحالی، تنگی نفس، عدم توانایی برای انجام کارهای روزمره و در شرایط حادتر، سرفه، بیحالی و بیاشتهایی برای دانشآموزان بروز میکند.
وی اظهار میدارد: میزان مجاز گاز CO۲ در افراد سالم ۳۶ PPM است اما این میزان در شرایط حاد به ۲۰۰ تا ۲۵۰ PPM میرسد. این وضعیت بیشتر در نقاط پرترافیک دیده میشود؛ مسمومیت ناشی از آلودگی هوا در کودکان بیشتر اثر میکند چرا که کودکان به خاطر تحرک زیاد نیاز به اکسیژن بیشتری دارند و در چنین وضعیتی مسمومیت برای آنها بیشتر اتفاق میافتد.
این استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه میدهد: این روزها مدارس روزهای پر دردسری را طی میکنند؛ از این رو برای سلامت دانشآموزان و تردد کمتر در خیابانها تعطیلی مدارس پیشنهاد میشود.
وی میگوید: آلودگی هوا خصوصاً در روزهای اخیر عوارضی را برای همه افراد جامعه به وجود میآورد اما در دانشآموزان خصوصاً دانشآموزان ابتدایی به خاطر ظریف بودن و جثه ناتوان، اثر خود را در درازمدت نشان میدهد؛ اگر روند آلودگی به همین صورت طی شود عوارضی همچون تنگی نفس، کمخونی، صدمه به اعصاب و روان و بیماریهای چشمی بر دانشآموزان خواهد گذاشت.