۶۴۵۰۰
۵۰۱۸
۵۰۱۸

سوال های شرم آور کودکان (۲)

برخی مادرها معتقدند حتی فرزندی که روزی جزئی از بدن‌شان بوده، نباید برخی بخش‌های بدن آنها را مشاهده کند اما برخی معتقدند کنار گذاشتن این پرده‌پوشی‌ها، می‌تواند به کنجکاوی کودکان در بعضی موارد پایان دهد و ...

شاید اولین سوالی که اغلب والدین به آن با شرم و اشتباهی عمدی پاسخ می‌دهند، «من از کجا آمده‌ام!» اما سوال‌های بچه‌ها، همیشه به این مورد و به سال‌های اول زندگی محدود نمی‌شود. فرزند شما بعد از وارد شدن به مدرسه به اقتضای سن و البته وارد شدن به اجتماعی که آدم‌هایش با تجربه‌های متفاوتی در کنار او می‌نشینند، با سوال‌های بی‌شماری روبه‌رو می‌شود که گاهی از سر ترس و گاهی شرم، خارج از محدوده امن خانه به دنبال پاسخ‌شان می‌گردد. در مطلب قبل درباره اسمشو نبر‌های زناشویی و اسمشو نبر‌های عاشقانه صحبت شد. در ادامه درباره اسمشو نبر‌های بهداشتی صحبت می کنیم:

هرجا هم که احساس کردید حرفی برای گفتن ندارید به جای اینکه با دادن پاسخ نامناسب یا اشتباه فرزندتان را ناامید یا بی‌اعتماد کنید، به او این‌گونه بگویید: «سوال خوبی پرسیدی. باید بیشتر به آن فکر کنم و بعدا مفصل در موردش صحبت کنیم.» بعد هم اگر جواب مناسبی برای این سوال پیدا نکردید، سراغ یک روانشناس بروید و با کمک او بهترین پاسخ را انتخاب کنید.

سوال های شرم آور کودکان (2)

اسمشو نبر‌های بهداشتی
برخی مادرها معتقدند حتی فرزندی که روزی جزئی از بدن‌شان بوده، نباید برخی بخش‌های بدن آنها را مشاهده کند اما برخی معتقدند کنار گذاشتن این پرده‌پوشی‌ها، می‌تواند به کنجکاوی کودکان در بعضی موارد پایان دهد و موضوعی مثل دیدن قسمت‌های مختلف بدن و سوالاتی که در این مورد در ذهن‌شان شکل می‌گیرد را عادی کند. از نظر شما حق با کدام گروه است؟ این موضوع باید همیشه به عنوان یک اسمشو نبر و حیطه به‌شدت شخصی شناخته شود یا اینکه برای کودک عادی شود؟

حق با گروه اول است. بدن هر شخص، جزئی مهم از حریم شخصی اوست و نباید به سادگی در معرض دید دیگران قرار گیرد. اگر شما به بهانه اینکه مادرش هستید و بر همه‌چیز او محرم هستید به این حریم وارد شوید، نمی‌توانید مفهوم شخصی بودن آن را به خوبی به کودک القا کنید. از زمانی که در ذهن فرزند شما سوالاتی در مورد بدن، تفاوت‌های بدن خانم‌ها و آقایان و رابطه زن و مرد مطرح می‌شود، بهتر است که در انتخاب لباس‌های راحتی‌تان دقت بیشتری به خرج دهید و هم خودتان و هم همسرتان با پوشش قابل قبولی در مقابل او ظاهر شوید.

گذشته از این، از زمانی که کودک‌تان توانایی تنها حمام کردن را به دست می‌آورد، بهتر است این مسئولیت را به خودش واگذار کنید و قبل از آن هم هنگام همراهی کردن او در حمام، لباس زیر خود را حفظ کنید.

به کودک‌تان توضیح داده‌اید که باید خودش را بعد از شست‌وشو خشک کند؟ او چنین موضوع بهداشتی مهمی را از چه کسی باید یاد بگیرد؟ باید سال‌ها بگذرد تا شاید مربیان مدرسه در این مورد برایش توضیح دهند؟

می‌دانیم برای بسیاری از مادرهایی که خودشان با چنین شرمی بار آمده‌اند و هرگز با مادرشان در این مورد حرف نزده‌اند، صحبت کردن در این مورد آسان نیست اما وقت آن است که بنا به ضرورت گاهی شرم را کنار بگذارید و اطلاعاتی که فرزندتان به آن احتیاج دارد را در اختیارش قرار دهید. به او این موضوع را القا کنید که خصوصی‌ترین سوالاتش را می‌تواند از شما بپرسد.

اگر در مورد موضوعات بهداشتی زنانه با دخترتان صحبت می‌کنید، با اشاره مختصر از کنار این موضوع نگذرید. برایش توضیح دهید که در صورت انجام ندادن این کار، چطور سلامتش به خطر می‌افتد و به قارچ‌ها اجازه حمله کردن به بدنش را می‌دهد. به چشم‌های متعجب فرزندتان نگاه کنید و تا زمانی که احساس می‌کنید قانع نشده، برایش در این‌باره توضیح دهید.

دختر شما قبل از 10 ساله شدن باید در مورد عادت ماهانه خانم‌ها بداند. اگر هم فرزند پسر دارید، باید قبل از 12 سالگی در مورد تغییراتی که در بدن پسرها رخ می‌دهد و نعوظ آقایان با او صحبت کنید. بهتر است والد همجنس برای صحبت کردن در این موارد سراغ دختر برود و بد نیست که به او در مورد جنس مخالف و تغییرات بدنی‌اش هم اطلاعاتی دهد.
منبع: سیب سبز

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.