۹۹۷۰۶
۲۶۳۶
۲۶۳۶

نکات مهم تربیتی کودکان، پسردارها بخوانند!

والدین باید بیاموزند که اگر فرزند پسرشان خطایی مرتکب شد طوری با او برخورد نکنند که دیگر جرأت نکند مسائلش را مطرح کند که این موضوع بسیار خطرآفرین است.

بسیاری از خانواده‌هایی که فرزند پسر دارند سؤالات زیادی در زمینه تربیت فرزند در ذهنشان وجود دارد، عده‌ای تصور می‌کنند چون او پسر است شاید نیاز نباشد مثل یک دختر در ارتباط با او از الفاظ محبت‌آمیز استفاده کرد، برخی هم هوای غرور پسرشان را ندارند و شاید جلوی جمع توبیخش کنند. اما به راستی برای تربیت یک پسر شایسته چه اصولی باید مراعات شود، چه کنیم که فرزند پسرمان در آینده در زندگی مشترکش مرد موفق خانه باشد و در جامعه نیز تأثیرگذار باشد.

محمدرضا نخعی‌پور، عضو انجمن روانشناسی ایران در این باره گفت: دوران تربیت را به سه دسته از تولد تا هفت سالگی، از هفت سالگی تا بلوغ و از بلوغ تا زمان ازدواج می‌توان تقسیم کرد که در این مراحل برای فرزند پسر باید مواردی را مدنظر قرار داد. وی اظهار کرد: با توجه به اینکه پسران دیرتر از دختران به بلوغ می‌رسند، خانواده‌ها باید مراقب باشند تا فرزندشان به بلوغ زودرس دچار نشود چرا که در این صورت چون به بلوغ جنسی و جسمی می‌رسد ولی بلوغ و پختگی عقلی را نخواهد داشت، هنجارهای جامعه برایش قابل هضم و درک نخواهد بود.

مراقب بلوغ زودرس فرزند پسرمان باشیم
عضو انجمن روانشناسی ایران بیان کرد: بلوغ زودرس از طریق تماشای فیلم‌های غیراخلاقی، پوشش نامناسب اعضای مؤنث خانواده و... رخ می‌دهد و از این جهت والدین و به ویژه باید برخی از مسائل در پوشش را مراعات کنند. نخعی‌پور ادامه داد: موضوع دیگری که در تربیت فرزند پسر باید مراعات شود این است که پسران اصولاً از نظر عاطفی و بیان احساسات ضعیف‌تر از دخترها هستند و از این جهت شاید نتوانند ارتباط عاطفی درستی با والدین خود برقرار کنند که این موضوع آسیب‌زا است.

وی افزود: متأسفانه برخی از والدین نیز با روش‌های تربیتی غلط رشته عاطفی میان خود و فرزندشان را نیز کمرنگ می‌کنند و این موجب می شود که فرد برای رفع خلاء‌های عاطفی روش های نامطمئنی مثل اعتماد به دوستان و افراد ناباب و یا جنس مخالف را برگزیند.

رشته عاطفی میان خود و پسرمان را کمرنگ نکنیم
عضو انجمن روانشناسی ایران با اشاره به اینکه نبود ارتباط عاطفی میان والدین و فرزند پسر اعتماد به نفس او را پایین می‌آورد، گفت: والدین باید بیاموزند که اگر فرزند پسرشان خطایی مرتکب شد طوری با او برخورد نکنند که دیگر جرأت نکند مسائلش را مطرح کند که این موضوع بسیار خطرآفرین است.

نخعی‌پور اظهار کرد: کالایی که به دست فرزندمان خراب شده با چند هزار تومان تعمیر می‌شود اما سخن و رفتار ناشایست ما تأثیر عمیقی بر روان او می‌گذارد که در رشد شخصیت او بسیار تأثیرگذار خواهد بود. وی یادآور شد: وقتی فرزند پسرمان را تربیت می‌کنیم باید با این اندیشه باشد که می‌خواهیم یک مدیر آینده را تربیت کنیم و از این جهت به هیچ وجه غرورش، شخصیتش و اعتماد به نفسش نباید تحت الشعاع قرار گیرد.

از حرفه آموزی غفلت نکنیم
دستجردی ادامه داد: اگر می‌خواهیم فرزند پسرمان وقتی به سن ازدواج می‌رسد به لحاظ عقلی نیز به بلوغ رسیده باشد حتماً بخشی از مسؤلیت زندگی را به او واگذار کنیم، کارهایش را به جای او انجام ندهیمو مهمتر از همه رفاه زده تربیتش نکنیم. وی یادآور شد: متأسفانه برخی از والدین تنها تحصیل فرزند برایشان مهم است در حالی که حرفه‌آموزی و کار آفرینی بسیار حائز اهمیت است و درس زندگی تنها با تحصیل آموخته نمی‌شود.

بخشی از مسئولیت‌های اقتصادی خانواده را به پسرمان واگذار کنیم
رضا دستجردی،معاون فرهنگی ـ دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: فرزند ما چه پسر باشد چه دختر در آینده عهده‌دار زندگی می‌شود و از این جهت تربیت ما باید هدفدار و براساس نقشی باشد که فرزندمان در آینده عهده‌دار خواهد شد. وی اظهار کرد: به عنوان مثال پسر در آینده مسئولیت اداره زندگی به ویژه از بعد اقتصادی را دارد و از این جهت بهتر است در فرایند رشد مسئولیت‌های مرتبط با این نقش را به او بسپاریم، در کودکی او را برای خرید بفرسیتم در نوجوانی بخشی از کارهای بانکی خانواده را به او محول کنیم.

معاون فرهنگی ـ دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند بیان کرد: اگر می‌گوییم مرد مدیر خانواده است، یک مدیر باید به لحاظ فکری پخته باشد، در سختی‌ها امید را از دست نداده و همواره متفکر و خلاق مسیرهای جدیدی را در زندگی بشناسد.
منبع: ایکنا

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.