هر چند اعلام رسمی وزارت بهداشت حاکی از مبتلا شدن بیماران در روزهای نخستین فصل بهار و اواخر ماه گذشته به دلیل آنفلوآنزا و البته در مواردی سویههای«کووید ۱۹» بوده است ولی دکتر مینو محرز، فوقتخصص بیماریهای عفونی، میگوید: ویروسها این روزها به قدری زیاد شدهاند که تشخیص آنها برای اینکه بیمار به ویروس آنفلوآنزا یا سویههای «کووید- ۱۹» مبتلا شده آسان نیست، چرا که اکثر افرادی که به بیماریهای تنفسی مبتلا میشوند و احتمال میرود به کووید مبتلا هستند پس از انجام آزمایش نتیجهشان معمولا منفی میشود؛ موضوعی که بیانگر این است که احتمالا ویروس ناشناختهای در کشور در گردش است که این ویروس در پی انجام مسافرتهای نوروزی از خارج به کشور وارد شده است.
وی با بیان اینکه بیماریهای تنفسی هماکنون در کشورهایی نظیر چین، امارات و کشورهای همجوار در گردش است افزود: این ویروسها از قدرت انتقال بالایی برخوردار هستند و هنوز مشخص نشده است برخی از افرادی که با شدت بیماری بالا به مراکز درمانی مراجعه میکنند مبتلا به چه نوع ویروسی هستند.
محرز در ادامه افزود: افزایش این بیماری در کشور به دلیل عدم رعایت پروتکلهای بهداشتی بویژه بیتوجهی به استفاده از ماسک در اماکن عمومی و پرتردد چون مدارس، مراکز علمی و دانشگاهی و مترو است. خطر ابتلا به این ویروسها در افراد دارای بیماری زمینهای، مسن و کودکان بیشتر است.
منبع: وطن امروز