علائم لانه گزینی جنین، تفاوت آن با درد پریودی
گرفتگی شکم یکی از علائم مشترک و مشابه لانه گزینی جنین و قاعدگی است که میتواند شما را در تشخیص بین این دو گیج کند. در این مقاله با بررسی دقیقتر علائم لانه گزینی جنین، به تفاوتهای آن با پریود پی میبریم.
علائم لانه گزینی جنین مواردی از جمله خونریزی خفیف چند روز پس از لقاح، شکم درد شبیه پریود، حساسیت بیش از حد در اطراف سینه، احساس تهوع، خستگی یا سردرد و همچنین، هوس ناگهانی غذا و نوسانات خلقی را شامل میشود. با ما همراه باشید تا تک تک علائم لانه گزینی را به طور دقیقتر بررسی کنیم.
در این مقاله میخوانید:
- لانه گزینی چیست؟
- لانه گزینی چه زمانی اتفاق میافتد؟
- علائم لانه گزینی جنین
- تفاوت درد لانه گزینی با درد پریود
- نحوه تشخیص خونریزی لانه گزینی از خونریزی قاعدگی
لانه گزینی چیست؟
در روش طبیعی لقاح، اسپرم به لولههای فالوپ میرود و تخمک آزاد شده توسط تخمدانها را بارور میکند. هنگامی که لقاح اتفاق افتاد، تخمک (زیگوت) از طریق لوله فالوپ تا رسیدن به رحم، با تکثیر مداوم به یک توپ جامد از سلولها تبدیل میشود که به آن بلاستوسیست میگویند. سپس، بلاستوسیست خود را عمیقاً در آندومتر که پوشش داخلی رحم با سطحی موکوس مانند است دفن میکند و منجر به بارداری میشود. این رویداد را لانه گزینی میگویند و برخی از افراد ممکن است علائم ناشی از موفقیت آمیز بودن آن را احساس کنند.
بیشتر بخوانید: بارداری بعد از انتقال جنین + (چند روز بعد از انتقال جنین لانه گزینی میکند؟)
لانه گزینی چه زمانی اتفاق میافتد؟
لانه گزینی حدود 7 تا 12 روز پس از لقاح یا 6 تا 12 روز پس از تخمک گذاری در چرخه قاعدگی اتفاق میافتد. البته در بارداری به کمک IVF ممکن است پس از آزاد شدن بلاستوسیست در حفره رحم، بین 1 تا 5 روز طول بکشد و تغییراتی را در بدن ایجاد کند. به خواندن ادامه دهید تا کاملاً با علائم لانه گزینی جنین آشنا شوید.
بیشتر بخوانید: علائم لانه گزینی جنین، موفق و کاذب
علائم لانه گزینی جنین
گاهی اوقات لانه گزینی جنین هیچ علائمی ندارد، اما در صورت بروز، علائم آن عبارتند از:
خونریزی لانه گزینی
برخی از افراد پس از لقاح مقدار کمی لکه بینی یا خونریزی دارند. این بدان دلیل است که تخمک بارور شده با لانه گزینی، به طور بالقوه پوشش داخلی رحم را تحریک کرده و باعث ریزش قسمتی از آن میشود. خونریزی لانه گزینی در 10 تا 30 درصد از بارداریها رخ میدهد و ممکن است آن را با انواع دیگر لکه بینی از جمله خونریزی نزدیک تخمک گذاری یا سقط جنین اشتباه بگیرید.
درد لانه گزینی
برخی از افراد درد لانه گزینی را نیز تجربه میکنند که اغلب تقریباً همزمان با خونریزی اتفاق میافتد و شبیه به دردهای قاعدگی است. این معمولاً نوعی شکم درد یا کمردرد است که میآید و میرود.
کاهش دمای بدن
دمای بدن بعضی از افراد ممکن است در حوالی زمان لانه گزینی یک کاهش جزیی و موقت داشته باشد که پس از آن، دوباره بالا میرود و بالا میماند. پس این یکی دیگر از علائم لانه گزینی است که باید در نظر گرفته شود.
حساس شدن سینهها
پس از لانه گزینی، سینههای شما ممکن است به دلیل افزایش استروژن، پروژسترون و هورمون بارداری گنادوتروپین جفتی انسانی (hCG) به لمس بسیار حساس شوند. این معمولاً یکی دو هفته پس از لقاح اتفاق میافتد و نسبت به دردهای معمولی ناشی از PMS بارزتر است.
بیشتر بخوانید: علل خونریزی در بارداری چیست؟
حالت تهوع
وقتی باردار میشوید، سیستم گوارش شما کند میشود. پس طبیعی است که برخی از افراد پس از لانه گزینی، حالت تهوع، یبوست و سوء هاضمه داشته باشند؛ هرچند که هنوز تا تهوع صبحگاهی کامل چند هفته باقی مانده است. در ضمن، پروژسترون و هورمونهای hCG نیز در بروز این علائم حاملگی نقش دارند.
تیره شدن آرئول
هورمونهای بارداری بر سلولهای نوک پستان (به نام ملانوسیت) تأثیر میگذارند و باعث تیره شدن آنها میشوند که میتواند در اوایل بارداری رخ دهد. البته برای برخی از افراد این تغییر در اواخر بارداری اتفاق میافتد.
خستگی
یکی دیگر از علائم لانه گزینی جنین، خستگی بیش از حد معمول است که با آماده شدن بدن شما برای رشد جنین اتفاق میافتد. میتوانید علت این خستگی را تا حدی مرتبط با افزایش پروژسترون و نیاز به انرژی نیز بدانید.
سردرد
افزایش حجم خون و هورمونهای مرتبط با بارداری اولیه ممکن است باعث ایجاد سردردهای تنشی شوند. البته باید سابقه خود را نیز چک کنید، زیرا ممکن است سردرد تنشی شما علل دیگری داشته باشد.
بیشتر بخوانید: حالت تهوع در پریودی، علت و نحوه درمان!
نفخ
افزایش سطح پروژسترون میتواند باعث نفخ بیش از حد در اوایل بارداری شود که مشابه PMS است. یبوست نیز ممکن است همراه با نفخ نشان دهنده لانه گزینی و بارداری اولیه باشد.
نوسانات خلقی
درست مانند برخی از افراد که قبل از قاعدگی احساس هیجان بیشتری دارند، ممکن است پس از لانه گزینی نیز به دلیل افزایش هورمونهای بارداری بیشتر احساس کنید که خلقوخوی شما برهم خورده است.
طعم فلزی
به لطف افزایش سطح استروژن، بعضی از افراد ممکن است پس از بارداری در دهان خود یک طعم تلخ فلزی نیزاحساس کنند که ناخوشایند است، اما یکی از علائم لانه گزینی محسوب میشود.
تغییر در اشتها
تغییر در اشتها پس از باردار شدن غیرمعمول نیست. به عنوان مثال، ممکن است به طور ناگهانی از قهوه، دسر مورد علاقه خود یا هر چیز دیگری بیزار شوید و هوسهای غذایی خاص و متفاوت داشته باشید.
بیشتر بخوانید: خونریزی ماه های اول بارداری
تفاوت درد لانه گزینی با درد پریود
درد لانه گزینی جنین خفیف است و میتواند با علائم دیگری مانند نفخ یا یبوست همراه باشد. تحقیقات زیادی در مورد گرفتگی عضلات در لانه گزینی صورت نگرفته است، اما این حس برای هر کس کمی متفاوت به نظر میرسد و برخی، آن را به صورت گرفتگی خفیف، درد مبهم یا پیچخوردگی کوچک میدانند.
این در صورتی است که گرفتگیهای پریود میتوانند شدیدتر، بارزتر یا حتی دردناکتر باشند. همچنین، بسیاری از گرفتگیهای قاعدگی را میتوان تنها در یک سمت پایین شکم احساس کرد، اما گرفتگی در اوایل بارداری ممکن است بیشتر در کل قسمت تحتانی شکم، ناحیه لگن یا کمر احساس شود.
بیشتر بخوانید: چرخه قاعدگی چیست و چگونه کار می کند؟
نحوه تشخیص خونریزی لانه گزینی از خونریزی قاعدگی
نشانههایی که به شما کمک میکنند خونریزی لانه گزینی را از خونریزی قاعدگی تشخیص دهید، عبارتند از:
- خونریزی لانه گزینی سبک و کوتاهمدت خواهد بود و بیش از 3 روز طول نمیکشد.
- لانه گزینی (و لکه بینی همراه با آن) معمولاً قبل از پریود مورد انتظار شما، بین 6 تا 12 روز پس از تخمک گذاری رخ میدهد.
- خونریزی ناشی از لانه گزینی معمولاً سبکتر از خونریزی اولیه پریود است و به تدریج مانند یک دوره قاعدگی معمولی شدیدتر نمیشود.
- خونریزی لانه گزینی ممکن است در طیف رنگی قرمز روشن یا تیره، صورتی یا نارنجی (در صورت مخلوط شدن با مخاط دهانه رحم) یا قهوهای ظاهر شود.
بیشتر بخوانید: همه چیز درباره قاعدگی، بهتر است بدانید
کلام آخر
علائم لانه گزینی جنین شامل خونریزی خفیف، گرفتگی عضلانی، حساس شدن سینهها، حالت تهوع و خستگی میشوند که مخصوصاً دو مورد اول ممکن است شما را به اشتباه بیندازد و فکر کنید پریود شدهاید. با این حال، با استفاده از نکاتی که در این مقاله گفتیم، میتوانید این دو را از هم تشخیص دهید و تفاوتهای بین آنها را بدانید.
برای اطلاعات بیشتر و آشنایی با متخصصان زنان، به کلینیک نی نی بان سر بزنید.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼