
روشهای بیخطر برای از بین بردن موهای زاید
رشد موهای زاید در دوران بارداری ممکن است برای بسیاری از زنان باردار مشکل محسوب شود. شما در دوران بارداری نیز میتوانید به زیبایی و نظافت خود مثل قبل اهمیت بدهید، اگرچه برخی از راههایی که قبلاً برای از بین بردن موهای زاید استفاده می کردید، ممکن است در دوران بارداری دیگر مناسب نباشد. در قسمت زیر برخی از راههای امن برای از بین بردن موهای زاید در دوران بارداری آورده شده است:
اپیلاسیون : اپیلاسیون با استفاده از وکس، موم یا شمع و همچنین دستگاههای اپیلاتور خانگی در دوران بارداری هیچ خطری ندارد. با این حال به دلیل تغییراتی که در پوست شما ایجاد شده، ممکن است پوستتان حساس و اپیلاسیون نسبت به قبل کمی دردناک تر باشد. همچنین به دلیل نازک شدن پوست ممکن است مویرگهای سطحی شما هنگام اپیلاسیون با موم پاره شود و کمی دچار خونمردگی زیر پوست شوید.
اصلاح یا شیو کردن: در دوران بارداری میتوانید موهای زاید بدن خود را با تیغهای مخصوص اصلاح از بین ببرید. بهتر است حتماً از یک تیغ کاملاً نو و یک بار مصرف استفاده کنید و در محیطی بهداشتی این کار را انجام دهید. با توجه به این که پوست شما حساس شده، بهتر است تا جای ممکن از ایجاد خراش و زخم جلوگیری کنید.
کرم موبر: کرمهای موبر با شکستن پیوندهای پروتئینی مو، باعث قطع شدن مو از بدن میشوند. استفاده از این کرمها در دوران بارداری هیچ خطری ندارد. هنگام خرید کرم موبر توجه داشته باشید که کرمهای مخصوص پوستهای حساس را انتخاب کنید و قبل از استفاده، آن را روی قسمت کوچکی از پوستتان امتحان کنید و مطمئن شوید که حساسیتی به آن ندارید. در مکانی از کرم استفاده کنید که هوا جریان دارد، زیرا بوی کرم ممکن است باعث ایجاد حالت تهوع در شما شود. همچنین میتوانید از یک ماسک استفاده کنید.

برخی از روشهایی که خانمها برای خلاصی از موهای زاید استفاده میکنند، ممکن است در دوران بارداری خطراتی را در پی داشته باشد. شاید بهتر باشد در دوران بارداری روش خود را تغییر دهید و از راههای بی خطر و امن استفاده کنید. روشهایی که میتواند در دوران بارداری خطراتی در پی داشته باشد، در زیر آورده شده است:
الکترولیز: الکترولیز به وسیلۀ سوزنهای خاصی انجام میشود. این سوزنها تا فولیکول مو در پوست فرو میرود و با تخریب فولیکول باعث توقف رشد مو میشود. حذف موهای زاید از طریق الکترولیز در روی صورت و سایر اندام بدن که نزدیک شکم نیست مشکلی را ایجاد نخواهد کرد. اگرچه باید مطمئن باشید که از سوزن تمیز استفاده میشود. با این حال با توجه به خطراتی که این روش دارد، استفاده از آن در دوران بارداری توصیه نمیشود.
لیزرتراپی: در این روش با استفاده از دستگاه لیزر ، رشد موها را برای مدت طولانی به تعویق میاندازند. کرمهای بیحسکننده در این روش در صورت جذب از طریق پوست میتواند برای سلامت جنین مضر باشد. مراکز لیزر موهای زاید معمولاً این خدمات را به زنان باردار ارائه نمیدهند. اما شما هم باید مطلع باشید که استفاده از این روش در دوران بارداری ممکن است خطراتی برای شما و جنین به دنبال داشته باشد. برای اطلاع بیشتر از عوارض لیزرتراپی در بارداری، میتوانید با پزشک متخصص زنان یا پزشک متخصص پوست مشورت کنید.
بارداری مرحله ای دوست داشتنی، ترسناک، رضایت بخش، وحشتناک و گاهی اوقات آزار دهنده است. تغییرات بسیار در بدنتان میتوانند شما را سردر گم کند؛ اما لذت بردن از زایمان ارزش صبر کردن و همچنین تغییرات شدیدش را دارد.
به غیر از تغییرات قابل مشاهده و ظریف دیگر، تغییر شگرفی در موهای صورت و بدن خود مشاهده خواهید کرد. اگر شما در انتظار مادر شدن هستید و مشتاق به دانستن دلیل چرایی و چگونگی رشد موهای صورت و بدن در دوران بارداری هستید، در اینجا پستی را قرار دادیم که دقیقاً منطبق با هدف شما میباشد. بخوانید تا بیشتر بدانید.
چرا ناگهان موهایم افزایش یافته است؟
تجربه افزایش و یا ریزش مو در دوران بارداری امری عادی است. اولین چیزی که باید بدانید این است که این تغییر موقتی است. در دوران بارداری، بدن شما هورمونهای مردانه آندروژن را هم تولید میکند.
آندروژن ها منجر به یک جهش ناگهانی در بدن و موهای صورت میشوند. سطح بالاتری از استروژن در بدن شما منجر به افزایش رشد مو میگردد که منجر به کاهش میزان ریزش مو و حتی رشد سریعتر موهایتان میگردد.
در چند هفته آخر دوران بارداری روی سینه ها و مخصوصا نوک سینه ها را الکترولیز کرد بالاخص اگر قصد دارند که فرزند خود را با شیر خود تغذیه کنند طی سه ماهه آخر این دوران، الکترولیز شکم توصیه نمی شود.
سینه ها و شکم در دوران بارداری می توانند بسیار پر مو شده باشند. بارداری دوره ای از تغییرات هورمونی و متابولیک عمیق است که بدن آن را برای مدت نسبتاً کوتاهی تحمل می کند و در طی آن تغییرات متعددی در پوست، ناخن و موها ایجاد می شود.
بثورات و تغییرات پوستی در طول بارداری فوق العاده شایع هستند. به علت شرایط خاص روحی و روانی زنان باردار، این تغییرات می توانند سبب بروز نگرانی هایی شوند.
بثوراتی که در دوران بارداری مشاهده می شوند همگی اهمیت یکسانی ندارند. برخی از آنها تغییرات پوستی شایعی هستند که تقریباً در تمام زنان باردار دیده می شوند.
البته تعدادی از بیماری های پوستی نیز اختصاصاً با حاملگی همراه هستند. همچنین حاملگی می تواند سبب تشدید یا تخفیف بسیاری از بیماری های پوستی شود که اختصاص به این دوران ندارند.

تغییرات مورد انتظار
به طور کلی، در دوران بارداری، مو دو مرحله را پشت سر میگذارند:
رشد
مرحله اول مرتبط با رشد است که در آن متوجه میشوید موهایتان رشد سریعتر از حد معمول دارند. انتظار رشد مو در ناحیه شکم، صورت، سینه، پشت و ناحیه زهار را نیز داشته باشید.
موهای سرتان پرتر خواهند شد و ممکن است ضخیمتر رشد کنند؛ اما این مورد دو تا سه ماه پس از زایمان برطرف میشود.
استراحت کردن
مرحله دوم پس از زایمان میباشد؛ که میتوانید آن را فاز استراحت بنامید. هنگامی که نوزاد به دنیا آمد، متوجه ریزش موهایتان میشوید و به زودی پس از یک مرحله ریزش مو متوجه نازکتر شدن موها میشوید؛ اما نباید این مسئله نگرانتان کند زیرا موقتی است.
همچنین ممکن است تغییری در بافت موهایتان تجربه کنید - صاف به مجعد و بالعکس. هر چند این تغییر دائمی نیست، بسیاری از زنان ادعا میکنند که بافت موهایشان برای همیشه پس از بارداری تغییر کرده است.
رنگ موهایتان نیز ممکن است تغییر یابد.
چه روش هایی برای از بین بردن موهای زائد در بارداری وجود دارد؟
خوشبختانه رویش موهای تیره و زائد موقتی است. حدودا شش ماه پس از زایمان موها حالت طبیعی و قبلی خود را پیدا می کنند. در این بخش همه اطلاعات مورد نیاز درباره روش های بی خطر از بین بردن موهای زائد را به شما معرفی می کنیم.
کندن و بند انداختن مو در بارداری
کندن و بند انداختن، برای از بین بردن موهای زائد نازک و کوتاه مانند موهای بالای خط ابرو، چانه، بالای لب و گاهی اوقات موهای دور نوک سینه (اصلا تعجب نکنید این امر کاملا طبیعی است) بهترین و مناسب ترین روش به نظر می رسد.
شما می توانید در منزل به راحتی از این روش استفاده کنید.
تراشیدن مو با تیغ در بارداری
می توانید از تیغ برای از بین بردن موهای زائد در قسمت های وسیع تر استفاده کنید (ممکن است در این روش دفعات تراشیدن مو بیشتر از معمول باشد! ) احساس ناخوشایندی نداشته باشید، تصور نکنید شما نیز موهای صورت خود را مانند همسر خود با ریش تراش می تراشید.
استفاده از ریش تراش را برای از بین بردن موهای زائد صورت خود آغاز کنید. قسمت خط ریش، موهای زائد بالای لب و چانه را هرروز با تیغ تمیز کنید (نگران نباشید موهای زائد با تراشیدن ضخیم تر نمی شوند، این فقط یک افسانه است). استفاده از ریش تراش دستی و برقی نیز بی خطر است.
با استفاده از تیغ نو احتمال زخم شدن و خونریزی کاهش می یابد. توجه داشته باشید که با همسر خود از تیغ مشترک استفاده نکنید، زیرا باعث انتقال عفونت می شود.
موهای پای خود را با دقت بتراشید ( از مقدار بیشتری ژل اصلاح و از یک دستگیره برای حفظ تعادل استفاده کنید) زیرا در این دوران حفظ تعادل مشکل است. (علاوه بر این به مرور زمان و بزرگتر شدن شکم نمی توانید زیر شکم خود را ببینید.)
تحت هیچ شرایطی نباید زیر دوش موهای خود را بتراشید زیرا در این حالت به راحتی تعادل خود را از دست داده و احتمال لیز خوردن بسیار زیاد است.
آیا موم زدن در دوران بارداری بی خطر است؟
بله کندن، موم یا اصلاح در دوران بارداری کاملاً بی خطر است! نباید در مورد رشد موی ناگهانی احساس خجالت داشته باشید بلکه میتوانید به سالنهای زیبایی مراجعه نمایید.
با این حال، ممکن است شدت درد اپیلاسیون تغییر نماید که به دلیل افزایش حساسیت به علت تغییرات هورمونی است.
در مورد اپیلاسیون در دوران بارداری بیشتر بدانید
آیا سفید کردن (بلیچینگ، دکلره کردن ) موهای بدن در دوران بارداری بی خطر است؟ خب، شما باید سعی کنید و از روشهایی مانند دکلره و اپیلاتور برای از بین بردن موهای زائد بدن خود اجتناب نمایید.
کارشناسان توصیه میکنند که از این روش برای متوقف کردن ورود مواد شیمیایی به جریان خون خود و از این رو رحم اجتناب نمایید. بسیاری از زنان راه حلهای دائمی مانند لیزر و الکترولیز را انتخاب میکنند؛ اما این رویه زیبایی ممکن است پوست شما را برای همیشه تیرهتر کند.
رنگ بیش از حد منجر به افزایش هورمون در بدن شما میشود؛ بنابراین برای جلوگیری از هر گونه ناراحتی در دوران بارداری، بهتر است، اجازه ندهید که این رشد مو ناراحتتان کند. برخی از زنان ممکن است رشد سبیل را در دوران بارداری تجربه کنند، اما نگران نباشید، زیرا دائمی نیست.
بهتر این است که این تغییرات را قبول کرد تا بدون نگرانی همراه باشند، البته می دانیم که در گفتار آسانتر از عمل میباشد؛ اما این بخشی از بارداری شما هست و بسیاری از زنان آن را تجربه مینمایند.
و در نهایت بهتر است بدانید که همهٔ زنان چنین تغییرات شدیدی را تجربه نمیکنند.