۵۱۸۵۱
۲۶۵۰
۲۶۵۰

فواید واکسیناسیون زنان باردار

از آنجائى‌که آنفلوآنزا ممکن است موجب سقط در زن حامله شود، ایمن‌سازى علیه آنفلوآنزا در هر سن حاملگى توصیه مى‌شود.

آفتاب: واکسیناسیون‌ علیه کزاز، آنفلوآنزا، فلج‌اطفال ( استفاده از واکسن سالَک غیرفعال) و وبا بدون خطر انجام مى‌شود و حتى در بعضى موقعیت‌ها پیشنهاد مى‌شود.

فواید واکسیناسیون زنان باردار

از آنجائى‌که آنفلوآنزا ممکن است موجب سقط در زن حامله شود، ایمن‌سازى علیه آنفلوآنزا در هر سن حاملگى توصیه مى‌شود.

واکسن کزاز
ریتم یادآورها
واکسن کزاز
در کشورهاى اروپائى کزاز نوزادى عملاً نابود شده است.

با این وجود، این بیمارى در تعدادى از کشورهاى آفریقائی، آسیائى و آمریکاى جنوبی، مدت زیادى بسیار شایع بوده واکنون یک مشکل بهداشتى عمومى بزرگ مى‌باشد. در هند، آمار نشان مى‌دهد که ۳۰-۸% موارد کزاز که در بیمارستان‌ها درمان مى‌شوند بچه‌هاى نوزاد مى‌باشند.

براساس میزان مرگ و میر، سازمان بهداشت جهانى تخمین مى‌زند که حدود ۵۰۰،۰۰۰ مرگ سالانه توسط کزاز نوزادى در ۱۴ کشور واقع در دو منطقه سازمان بهداشت جهانى رخ مى‌دهد. اگر میزان مرگ ۸۵% را بپذیریم، ۶۰۰،۰۰۰ مورد کزاز نوزادى سالانه در این کشورها تخمین زده مى‌شود.

ایمنى از طریق جفت از مادر به بچه منتقل مى‌شود. ایمنى نوازد عملاً همانند ایمنى مادر مى‌باشد. تا ۵ هفته بعد از تولد، ایمنى قوى خواهد بود، اگر تیتر آنتى‌بادى ضدکزاز مادر بالا باشد.

در سال ۱۹۲۷، رامون براى اولین‌بار ایمن‌سازى زنان حامله را علیه کزاز به‌منظور پیشگیرى از کزاز نوزادى پیشنهاد کرد.

از آن پس، مطالعات متعدد نشان دادند که ایمنى از مادرى که در دوران حاملگى واکسینه شده به بچه منتقل مى‌شودو این واکسیناسیون بى‌ضرر مى‌باشد. فهم کنونى ما از انتقال آنتى‌بادى‌هاى مادرى به جنین از طریق جفت در دوران حاملگی، منجر به توصیه این واکسیناسیون در دوران حاملگى مى‌شود.

در چارچوب EPI، سازمان بهداشت جهانى بر اهمیت واکسیناسیون زنان در سنین باردارى و زنان حامله تأئید مى‌کند.

واکسن استفاده شده باید داراى خاصیت آنتى‌ژنى بالا و حاوى ماده جاذب باشد. اولین دوز واکسن بایستى در اوایل حاملگى استفاده شود. بین اولین و دومین دوز فاصله طولانى باید رعایت شود و دوز دوم بایستى قبل از دو هفته آخر حاملگى تزریق شود.

وقتى تزریق اولین دوز در زمان دیرترى انجام شده باشد، حدوداً در ۱۰ هفته آخر حاملگی، یک فاصله کوتاه بین تزریقات قابل قبول مى‌باشد.

پیشگیرى از کزاز نوزادى توسط واکسیناسیون قبل از ۴-۲ هفته آخر حاملگى انجام مى‌شود. مدت زمان کوتاه‌تر هیچ محافظتى ایجاد نمى‌کند، اما اگر راه‌حل دیگرى وجود نداشت باید انجام شود هنگامى‌که بروز کزاز نوزادى بالا است، تزریقات یادآور واکسن کزاز براى دختران و زنان سنین بارورى مطلقاً ضرورى است. با توجه به دانش کنونى ۴ مسئله لاینحل باقى مانده است.

حداقل فاصله بین تزریقات (براساس برنامه سازمان بهداشت جهانى ۴ هفته)

تعداد کلى تزریقات بستگى به آنتى‌ژنیسیته واکسن دارد: دو دوز آناتوکسین جذب شده با تیتراسیون LF ۲۵-۳۰ کافى به نظر مى‌رسد، یا سه دوز در LF ۵-۱۰


ریتم یادآورها

غلظت آنتى‌ژنى دوز یادآور: تزریق یادآور یک‌سال پس از دومین تزریق انجام مى‌شود از آن پس هر ۱۰-۵ سال یک‌بار در یک زن حامله تزریق یادآور بعد از ماه چهارم حاملگى و قبل از ماه آخر انجام مى‌شود. تعداد کل تزریقات نبایستى بیش از ۴ شود، دو تزریق اول و دو تزریق یادآور.

براساس مطالعه WHO درصد زنان واکسینه شده ناکافى مى‌باشد. ۱۸% در آفریقا ۱۰% در آمریکا: ۱۶% در آسیاى جنوب شرقى و ۴% در مناطق مدیترانه‌اى شرقی.

ایمن‌سازى علیه فلج اطفال توسط واکسن غیرفعال سالَک در زنان حامله مؤثر بوده و به‌خوبى تحمل مى‌شود.

تحقیقات هیچ‌گونه افزایشى در میزان سقط یا ناهنجارى جنینى به‌دنبال تزریق این واکسن را نشان نمى‌دهد.

در فرانسه واکسن وبا در هنگام اپیدمى‌ها و مسافرت زنان به کشورهائى که وبا اندمیک است، ضرورى مى‌باشد.

از سال ۱۹۷۴ این واکسیناسیون توسط WHO توصیه مى‌شود. استفاده از آن توسط زن حامله خطرناک نمى‌باشد. مطابق نظام بین‌المللی، گواهینامه واکسیناسیون ۶ روز بعد از ایمن‌سازى معتبر مى‌شود و تا ۶ ماه معتبر باقى مى‌ماند.

واکسیناسیون علیه هپاتیت B براى زن حامله در موارد استثنائى انجام مى‌شود و ارزش کمى دارد. هنگام مسافرت به مناطق اندمیک اگر احتمال آلودگى بالا باشد این واکسیناسیون انجام مى‌شود.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.