۲۲۸۶۳۱
۴۳۲۳
۴۳۲۳

بیماری التهابی روده و بارداری، جای نگرانی نیست!

بیماری التهابی روده (IBD) یک اصطلاح برای دو بیماری (بیماری کرون و کولیت اولسروز) است که با التهاب مزمن دستگاه گوارش مشخص می‌شود. التهاب طولانی مدتی که به آسیب دستگاه گوارش منجر می‌شود. برای آشنایی بیشتر با بیماری التهابی روده در بارداری، خواندن این مقاله را پیشنهاد می‌کنیم.

بیماری التهابی روده و بارداری، جای نگرانی نیست!
بیماری التهابی روده (IBD) یک اصطلاح برای دو بیماری (بیماری کرون و کولیت اولسروز) است که با التهاب مزمن دستگاه گوارش مشخص می‌شود. التهاب طولانی مدتی که به آسیب دستگاه گوارش منجر می‌شود. زنان مبتلا به بیماری التهابی روده معمولاً بارداری و نوزادان سالمی دارند.
با این حال ، آنها بیشتر از زنان بدون این بیماری، عارضه بارداری (مانند سقط ، زایمان زودرس یا عوارض زایمان) دارند. حتی اگر بیماری آنها در حال بهبودی باشد. برای آشنایی بیشتر با بیماری التهابی روده در بارداری، خواندن این مقاله را پیشنهاد می‌کنیم.

در این مقاله می‌خوانید:
بیماری التهابی روده درمان می‌شود؟
بیماری التهابی روده در بارداری، آنچه باید بدانید
وقتی بیماری التهابی روده فعال می‌شود
ناهنجاری‌های مادرزادی
اصول درمان در دوران بارداری و شیردهی
مشکلات ناشی از بیماری التهابی روده و زایمان
مادر مبتلا به بیماری التهابی روده و دوران شیر دهی
چکاپ التهاب روده در دوران بارداری
جمع‌بندی

بیماری التهابی روده و بارداری، جای نگرانی نیست!

بیماری التهابی روده درمان می‌شود؟
بهتر است تکلیف خودمان با این پرسش را همین اول راه، مشخص کنیم. نه! بیماری التهابی روده، قابل درمان نیست. داروها می‌توانند التهاب را کاهش داده و تعداد و طول دوره بهبودی را افزایش دهند ، اما درمانی وجود ندارد.

بیشتر بخوانید: بهترین دکتر جراح کولورکتال در تهران

بیماری التهابی روده در بارداری، آنچه باید بدانید
مدیریت بیماری التهابی روده (IBD) در دوران بارداری بسیار مهم است. زیرا بیماران در معرض خطر پیامدهای ضعیف بارداری هستند. مطالعات «کوهورت» شامل زنان مبتلا به بیماری کرون یا کولیت اولسراتیو افزایش تعداد زایمان زودرس ، نوزادان کوچک برای سن حاملگی و زایمان سزارین را نشان داده است.
بیشتر بیمارانی که در دوران بهبودی باردار می‌شوند، در دوران بارداری در حالت بهبودی باقی می‌مانند. از بین کسانی که در دوران بیماری فعال باردار می‌شوند ، در دو سوم شدت یکسان است یا بدتر می‌شود.

بیماری التهابی روده و بارداری، جای نگرانی نیست!
وقتی بیماری التهابی روده فعال می‌شود

زنان مبتلا به IBD در معرض افزایش خطر ابتلا به دیابت بارداری هستند.

التهاب فعال ناشی از IBD ، خطر مهمی برای مادر و جنین ایجاد می‌کند. این اطلاعات در مورد اثرات بیماری کرون قوی‌ترین است. مطالعات اولیه در مورد کولیت اولسراتیو نتایج متناقضی را نشان داده است.
در یک مطالعه بر روی 461 زن باردار مبتلا به IBD ، افزایش عوارض مربوط به بارداری از جمله سقط خود به خود ، پره اکلامپسی ، اکلامپسی ، پارگی زودرس غشاها و ترومبوآمبولی وریدی نشان داده شد.
زنان مبتلا به IBD همچنین در معرض افزایش خطر ابتلا به دیابت بارداری هستند ، به ویژه هنگامی که در دوران بارداری به درمان استروئیدی نیاز است.

بیماری التهابی روده و بارداری، جای نگرانی نیست!
ناهنجاری‌های مادرزادی
ناهنجاری‌های مادرزادی شایع است و 4 تا 7 درصد نوزادان به آن مبتلا می‌شوند. در بیماری التهابی روده، هیچ شواهد قانع کننده‌ای برای افزایش خطر ابتلا به بیماری هایی مادرزادی وجود ندارد.

بیشتر بخوانید: مشکلات مادرزادی نوزاد


اصول درمان IBD در دوران بارداری و شیردهی
هدف اصلی مدیریت در دوران بارداری در یک زن مبتلا به IBD این است که از سلامت مادر مراقبت کند که به نوبه خود شرایط مطلوب و ایمن را برای جنین ایجاد می‌کند و شانس یک نتیجه خوب بارداری را به حداکثر می رساند. مزایای درمان‌ها بسیار بیشتر از خطرات است.

بیماری التهابی روده و بارداری، جای نگرانی نیست!
مشکلات ناشی از بیماری التهابی روده و زایمان

زایمان واژینال برای زنان مبتلا به IBD ترجیح داده می‌شود. نحوه زایمان هیچ تاثیری منفی بر IBD مادر ندارد.

در نظر گرفتن نحوه زایمان بخش مهمی از هر بارداری است. در صورت امکان ، زایمان واژینال برای زنان مبتلا به IBD ترجیح داده می‌شود. سزارین یک جراحی بزرگ شکمی است که با افزایش خطر ترومبوآمبولی وریدی ، مشکلات ترمیم زخم و خطر نوزاد مرده در حاملگی‌های بعدی همراه است. با این حال، در برخی از موارد، سزارین توصیه می‌شود. نحوه زایمان هیچ تاثیری منفی بر IBD مادر ندارد و خطر فیستول پریانال جدید یا بی اختیاری هم افزایش نمی‌یابد.


بیماری التهابی روده و بارداری، جای نگرانی نیست!
مادر مبتلا به بیماری التهابی روده و دوران شیردهی
تغذیه با شیر مادر برای نوزادان مفید است. زیرا شیر مادر دارای مزایای ایمنی و تغذیه‌ای بیشتری نسبت به شیر خشک است. شواهد تأثیر داروهایی که مادران در دوران شیردهی بر نوزادان مصرف می‌کنند محدود است. اغلب، مقدار داروی منتقل شده به شیر مادر کم است و برای ایجاد یک اثر قابل تشخیص کافی نیست.

نوزادان مادرانی که از این داروها استفاده می کنند ممکن است دچار اسهال شوند.

هنگام ارائه توصیه‌هایی در مورد ادامه مصرف دارو و شیردهی، باید به میزان متابولیت فعال یا داروی به‌دست آمده از نوزاد با توجه به فارماکوکینتیک دارو، کارآیی جذب از طریق روده در مادر توجه شود. آمینوسالیسیلات‌ها در غلظت‌های کم در شیر مادر دفع می‌شوند.
نوزادان مادرانی که از این داروها استفاده می کنند ممکن است دچار اسهال شوند .در این صورت آمینوسالیسیلات ها باید قطع شوند. استفاده از استروئیدها در دوران شیردهی بی خطر تلقی می‌شود، زیرا غلظت وارد شده به شیر مادر کم است.

بیشتر بخوانید: مشکلات شیردهی به نوزاد

چکاپ التهاب روده در دوران بارداری
هنگامی که تصویربرداری مقطعی مورد نیاز است ، سونوگرافی و MRI نسبت به روش‌های تابش یونیزانتر ارجحیت دارد. آندوسکوپی را می‌توان با خیال راحت انجام داد اما باید به مواردی محدود شود که تصمیمات مدیریتی به نتایج بستگی دارد و از حداقل تهاجمی ترین روش (در صورت امکان سیگموئیدوسکوپی و نه کولونوسکوپی) استفاده شود.

بیماری التهابی روده و بارداری، جای نگرانی نیست!
جمع‌بندی
مدیریت دقیق با بیمار و تیم زنان و زایمان برای اطمینان از بهترین نتایج، برای مادر و نوزاد ضروری است. در کنترل داشتن بیماری التهابی روده و بارداری، مستلزم ارتباط منظم افراد باردار با تیم مامایی و ارائه راهنمایی‌های واضح به بیمار و تیم زنان و زایمان است. برای مشاوره با پزشکان زنان و زایمان و متخصصان گوارش می‌توانید به کلنیک نی نی بان سر بزنید.

منبع: bsg

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.