۲۴۸۸۸۹

یک نفر از هر ۴ ایرانی اختلال روانی دارد/ افسردگی و اضطراب شایع‌ترین اختلالات

یک نفر از هر ۴ ایرانی اختلال روانی دارد/ افسردگی و اضطراب شایع‌ترین اختلالات

مدیرکل دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت با اشاره به اینکه حدود ۲۵ درصد مردم ایران به نوعی اختلال روانپزشکی مبتلا هستند، از فعالیت ۹۷ مرکز سلامت روانی اجتماعی (سراج) در کشور خبر داد.

هفته اول اردیبهشت به عنوان هفته سلامت نامگذاری شده است، سلامت روان، یکی از پایه‌های اصلی سلامت انسان و عامل مؤثر در کیفیت زندگی فردی و اجتماعی است.

بر اساس تعریف سازمان جهانی بهداشت (WHO)، سلامت روان، حالتی از رفاه است که در آن فرد توانایی‌های خود را می‌شناسد، می‌تواند با استرس‌های معمول زندگی کنار بیاید، به‌طور مؤثر و مفید کار کند و در جامعه خود مشارکت داشته باشد. این تعریف، سلامت روان را فراتر از نبود بیماری روانی دانسته و بر توانمندی فرد در مواجهه با چالش‌های زندگی تأکید دارد.

با توجه به افزایش روزافزون فشارهای روانی، اضطراب، افسردگی و اختلالات روانی در جوامع مختلف، اهمیت توجه به سلامت روان در سیاست‌گذاری‌های سلامت عمومی بیش از گذشته احساس می‌شود چرا که سلامت روان نه‌تنها با کارایی فردی و بهره‌وری اقتصادی ارتباط مستقیم دارد، بلکه عامل کلیدی در پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی، خودکشی و کاهش کیفیت روابط انسانی است.

mental-illnesses-01

افسردگی و اضطراب شایع‌ترین اختلالات روانی در ایران

دکتر محمدرضا شالبافان، مدیرکل دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت در گفت‌وگو با تسنیم درباره وضعیت شاخص‌های سلامت روان در ایران اظهار کرد: شایع‌ترین اختلالات روان‌پزشکی در ایران، همانند بسیاری از کشورهای دنیا، افسردگی و اضطراب هستند. متأسفانه در سال‌های اخیر، شیوع این اختلالات در کشور ما افزایش چشم‌گیری داشته است.

۲۵ درصد مردم ایران به نوعی اختلال روانپزشکی مبتلا هستند

وی افزود: بر اساس آخرین پیمایش ملی که در پایان دوران کرونا انجام شد، حدود ۲۵ درصد از مردم ایران به نوعی اختلال روان‌پزشکی مبتلا بوده‌اند البته با توجه به اینکه این پیمایش در دوره پس از کرونا انجام شده، ممکن است اعداد در حال حاضر تغییر کرده باشند، اما تا زمانی که پیمایش جدیدی صورت نگیرد، نمی‌توان در مورد وضعیت فعلی به‌طور دقیق اظهار نظر کرد.

images(14)

تعرفه بالای خدمات روانشناسی، مانع مراجعه مردم به روانپزشک؟

 در حال حاضر سازمان بیمه سلامت خدماتی مانند روان درمانی فردی، خانواده درمانی، گروه درمانی و خدمت مشاوره را تحت پوشش قرار داده است اما با وجود شیوع ۲۵ درصدی انواعی از اختلالات روانپزشکی در ایران، تعرفه خدمات روان در کشور ما برای اکثر افراد جامعه بالاست و بسیاری از مردم توانایی پرداخت این هزینه‌ها را ندارند؛ معضلی که ممکن است باعث شود بسیاری از مردم به دلیل هزینه‌های زیاد، از درمان اختلالات خود صرف نظر کنند. اگرچه مراکز بهداشتی و مراکز سراج کمک زیادی به درمان این اختلالات کرده اما بسیاری از روانشناسان در بخش خصوصی و مطب‌های شخصی به ارائه خدمات می‌پردازند در حالی که بیمه‌های پایه بسیاری از خدمات آن‌ها را پوشش نمی‌دهد و یا این مراکز روانشناسی قراردادی با سازمان‌های بیمه‌گر پایه ندارند.

بر اساس تصویب هیئت وزیران، تعرفه‌های خدمات روانشناسی و مشاوره سال ۱۴۰۴ در مقطع کارشناسی ارشد ۵ میلیون و ۳۵ هزار ریال و برای مقطع دکتری ۶ میلیون و ۲۰۰ هزار ریال به ازای هر ۴۵ دقیقه مشاوره تعیین شده است که هزینه بسیار بالایی است.

پیش از این نیز فتحی، رئیس سازمان نظام روانشناسی اذعان کرده بود که در جامعه ما بیش از ۷۰ درصد مردم توانایی مراجعه به رواشناسان را ندارند به دلیل اینکه تعرفه این خدمات بالا است.

منبع: تسنیم

لینک هدیه

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

هم اکنون دیگران می خوانند