علت شایع خارش واژن: ۵ عامل عفونی، ۲ بیماری پوستی و ۱۳ ماده شیمیایی
اگر ناحیه تناسلی شما هم در هنگام شب خارش میگیرد؛ شاید دوست داشته باشید علل مختلف آن را بدانید. معمولا برخی عوامل فیزیکی، شیمیایی و عفونی سبب این خارش میشوند که در ادامه به ۵ مورد شایع آن اشاره کردهایم.
چرا خارش واژن شبها شدید میشود؟
۷ علت شایع خارش شبانه واژن
- عفونت قارچی
- عفونت باکتریایی
- بیماریهای مقاربتی
- انواع محرک و آلرژن
- بیماریهای پوستی
۱) عفونت قارچی و خارش واژن در شب
- علت ایجاد عفونت کاندیدا در واژن: ابتلا به یک عفونت باکتریایی و سپس شروع عفونت قارچی
-
علائم عفونت قارچی واژن: این عفونت میتواند نشانههای زیر را داشته باشد:
- خارش در واژن، به ویژه در فرج
- حس درد در واژن
- درد در حین رابطه جنسی یا ادرار کردن
- خروج ترشح غیرطبیعی از واژن
- شیوع عفوت قارچی واژن: این نوع عفونت بسیار شایع است و بیشتر زنان در طول زندگی خود، چندین بار این خارش و ناراحتی را در ناحیه واژن حس میکنند.
- درمان خانگی عفونت کاندیدای واژن: برای درمان این عفونت باید از کرمها و پمادهای موضعی ضدقارچ استفاده کرد. این داروهای موضعی نیازی به نسخه ندارند. البته اگر این عفونت همراه با عفونت مقاربتی باشد؛ خارش شبانه واژن با یک کرم ضدقارچ، بهبود نمییابد.
- معاینه پزشک برای عفونت قارچی واژن: پزشک متخصص زنان برای تائید عفونت ناشی از مخمر کاندیدا، باید علائم خانم را در ناحیه لگن برسی کند. به همین دلیل ممکن است در جلسه ویزیت ناحیه واژن معاینه شود. برای دوشیزگان هم ممکن است این معاینه انجام شود اما به حریم شخصی آنها، دخالتی نمیشود؛ تنها سطح واژن بررسی میشود.
- داروهای موثر در درمان عفونت قارچی: داروهای خوراکی یا واژینال برای درمان عفونت قارچی مناسب هستند. این داروهای واژینال به صورت موضعی یا شیاف عرضه میشوند.
2) عفونت باکتریایی و خارش شبانه واژن
-
علائم عفونت باکتریایی واژن: نشانههای این عفونت در زنانی که زندگی جنسی خود را شروع کردهاند؛ بیشتر و شدیدتر است اما افراد مجرد هم در صورت آلوده شدن ناحیه واژن، مثلا در استخر دچار آن میشوند. نشانههای این عفونت عبارتند از:
- ترشح رقیق سفید یا خاکستری از واژن
- درد یا خارش واژن
- گرفتن بوی ماهی
- احساس سوزش در هنگام ادرار کردن
- خارش فرج
اگر متاهلید؛ هنگام ارتباط با همسر اصول بهداشتی را رعایت کنید که دچار عفونتهای مقاربتی و خارش واژن نشوید.
- تشخیص عفونت باکتریایی واژن: برای تشخیص دقیق این مشکل باید از ناحیه واژن نمونه میکروسکوپی برداشته شود؛ سپس بعد از مشخص شدن، نوع باکتری، آنتی بیوتیک موثر برای درمان عفونت باکتریایی واژن، تجویز شود.
با درمان دقیق آنتی بیوتیک واژینوز باکتریایی، خارش شبانه واژن به مراتب، کمتر میشود؛ با اینحال باید حتما به بهداشت شخصی در زندگی روزمره و جنسی در ارتباط با همسر، بیشتر دقت شود.
مطلب پیشنهادی: احساس لرزش در واژن در بارداری، علت چیست؟
3) بیماری های مقاربتی ایجادکننده خارش شبانه واژن
- تریکومونیازیس
- شپش شرمگاهی
تریکومونیازیس یک عفونت است امام شپش شرمگاهی آلودگی به نوعی آفت محسوب میشود.
-
علائم تریکومونیازیس واژن: بیشتر کسانی که دچار این عفونت هستند؛ علائمی ندارند اما شاید دچار این مشکلات شوند:
- خارش لبههای خارجی و کمی از داخل واژن
- بوی نامطبوع واژن
- لکهبینی غیرطبیعی
- سوزش یا قرمزی ناحیه تناسلی
- درمان تریکومونیازیس: برای درمان این بیماری عفونی ابتدا باید پزشک آن را تشخیص دهد؛ سپس میتواند با داروی آنتی بیوتیک، آن را درمان کند.
بعد از اینکه علت خارش واژن مشخص شود؛ مثلا بدانید که عفونت ناشی از تریکومونیازیس است، دیگر خارش واژن شما در شب خیلی کم میشود و میتوانید، راحتتر بخوابید.
- تشخیص شپش شرمگاهی: این مشکل را خودتان هم میتوانید تشخیص دهید؛ کافیست اگر خارش دارید؛ به این بخش نگاهی بیاندازید تا مشخص شود که در ناحیه تناسلی شما و موهای زاید؛ شپش دارید یا خیر اما برای تشخیص دقیق باید حتما به پزشک متخصص مراجعه کنید.
- درمان خارش شبانه واژن ناشی از شپش: پزشک برای درمان این بیماری به شما شامپو لوسیون مخصوص از بین بردن شپش میدهد؛ همچنین از شما میخواهد که تمام لباسها و ملحفههای خود را به طور منظم ضدعفونی و استریل کنید. مثلا آنها را بجوشانید. در صورتیکه این درمانها برای شما موثر نباشد؛ باید دوباره به پزشکتان مراجعه کنید تا برایتان داروهای خوراکی هم تجویز کند.
خارش واژن به دلیل مصرف محرک و آلرژن
- صابون
- محلولهای ایجادکننده کف در وان حمام
- مواد شوینده
- لباس زیر نایلونی
- انواع خاصی از لباس
- دوش واژینال و مواد به کاررونده در آن
- اسپرمکش ها یا روان کنندهها
- پودر تالک
- عطرها
- داروها
- دستمال مرطوب نوزاد
- کاندومهای لاتکس
- آستر شورت
بیماریهای پوستی ایجادکننده خارش واژن در شب
- لیکن پلان
- لیکن اسکلروزوس
- علائم لیکن پلان در واژن: اگر خانمی دچار بیماری پوستی لیکن پلان شود؛ لکهها و زخمهای سفیدی در ناحیه واژن او ایجاد میشوند که ممکن است درد هم داشته باشند. از دیگر علائم این بیماری میتوان به این موارد اشاره کرد: برآمدگیهای صاف، خارشدار و آلویی رنگ. این بیماری یک پاسخ ایمنی غیرطبیعی است که در آن سیستم ایمنی به غشای مخاطی و پوست حمله میکند. در صورت ابتلا به این مشکل برخی عوامل میتوانند خارش واژن را تحریک کنند؛ از جمله: واکسن آنفلوانزا، هپاتیت C، مصرف داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAIDs) و برخی داروهای خاص.
- درمان لیکن پلان: برای درمان این بیماری پزشک برای شما انواع داروهای سرکوبکننده سیستم ایمنی را تجویز میکند. مثلا کورتیکواستروئید و آنتی هیستامینها.
-
علائم لیکن اسکلروزوس: لیکن اسکلروزوس یک بیماری مزمن پوستی است که در زنان یائسه شیوع دارد. این بیماری سبب نازک شدن پوست و ایجاد تاول و خارش در آن میشود. به طوریکه ممکن است ناحیه دچار خارش شدیدی هم بشود. این بیماری درناحیه واژن و مقعد زیاد خودش را نشان میدهد. علت ابتلا به لیکن اسکلروزیس مشخص نیست اما میتوان به دلیل برهم خوردن تعادل هورمونی و مشکلات ایمنی باشد. لیکن اسکلروزوس ممکن است در ابتدا علائمی ایجاد نکند، اما با پیشرفت خود، این علائم را نشان میدهد:
- لکههای سفید روی پوست که بعداً رشد کرده و به زوائد نازک تبدیل میشوند.
- خارش فرج
- مقاربت دردناک
- خارش مقعد یا خونریزی
- درد همراه با ادرار
- تاول
-
درمان لیکن اسکلروزیس: برای درمان این بیماری پزشک ابتدا شما را معاینه میکند؛ سپس بر اساس تشخیص خود ممکن است این داروها را برایتان تجویز کند.
- استروئیدهای موضعی برای تسکین هرگونه درد یا خارش
- تزریق استروئید
- داروی خوراکی
- داروهای ضدافسردگی
پیشگیری از خارش شبانه واژن
- به طور منظم به پزشک متخصص زنان و زایمان مراجعه کنید تا شما را معاینه کند.
- آزمایشهای غربالگری دورهای خود را انجام دهید تا هرگونه بیماری در مراحل ابتدایی مشخص شود.
- در هنگام رابطه با همسر، اصول بهداشت جنسی را رعایت کنید.
- مواد بهداشتی غیراستاندارد را در ناحیه واژن مصرف نکنید. چراکه سبب تحریک این ناحیه میشوند.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼