۱۶۴۹۴۸
۱۳۶۰
۱۳۶۰

تکامل بینایی نوزاد، مراحل

لحظاتی پس از تولد نوزاد چشم های خود را باز می کند. چشم های او باید توسط پزشک ، از نظر هر گونه نقص و یا بیماری مادرزادی معاینه شوند.

لحظاتی پس از تولد نوزاد چشم های خود را باز می کند. چشم های او باید توسط پزشک ، از نظر هر گونه نقص و یا بیماری مادرزادی معاینه شوند. با وجود ان که این گونه بیماری ها نادر هستند ، اما درمان و مراقبت های اولیه - در صورت مشاهده موردی خاص - بسیار مهم است.
پس از مدت کوتاهی نوزاد خواهد توانست اجسامی را که در فاصله ی کمتر از ۴۰ یا ۴۵ سانتی متری او قرار دارند - مثل صورت مادرش در هنگام شیرخوردن - را ببیند. تحقیقات اخیر نشان داده است که اشکال پیچیده و مرکب که از چند شی کوچک تر ساخته شده و همچنین اجسامی با ترکیب چند جسم که از نظر ارتفاع متفاوت هستند ، میتوانند علاقه ی کودک را برانگیخته و توجه او را جلب کنند.
بنابراین وقتی می خواهید اتاق کودکتان را بچینید ، از لوازمی استفاده کنید که دارای رنگ های روشن و شاد و در عین حال متضاد با یکدیگر بوده و همچنین از نظر شکل دارای تنوع باشند.
چشم های کودکان جذب چیزهای جدید می شود ، بنابراین سعی کنید زود به زود جای لوازم و اثاثیه ی اتاق او را عوض کنید. همچنین میتوانید با استفاده از یک چراغ خواب ، نوعی محرک دیداری را برای کودک در هنگام بیداری ، فراهم نمایید.
اگرچه بیشتر کودکان به منظور جلوگیری از خطر خفگی در خواب ، به پشت خوابانده می شوند ، ولی باید گاهی با مراقبت های لازم کودک را بر روی شکم نیز بخوابانید ، زیرا این کار برای کودک تجربه های جدیدی هم از نظر بینایی و هم از نظر حرکتی فراهم آورده و نیز او را قادر خواهد ساخت تا از زاویه ی جدیدی به چیزهای اطرافش نگاه کند.
۲ ماهگی : کودک یاد می گیرد چگونه نگاه کند
چشم های کودک در ۶ تا ۸ هفته ی اول عمر او ، به صورت هماهنگ با یکدیگر عمل نمی کنند و شاید این موضوع باعث شود که والدین فکر کنند کودکشان دارای انحراف چشم است . البته اگر بعد از گذشت این مدت ، چشم های کودک با هم هماهنگ نشود ، این موضوع میتواند خطرناک تلقی گردد.
مقدار اشک کودک در حد متوسط است ، زیرا هنوز مجاری اشکی او به صورت کامل باز نشده اند. این مجاری به صورت طبیعی خودشان باز می شوند ، ولی اگر این اتفاق نیفتاد با مراجعه به پزشک ، راه هایی برای تحریک غدد اشکی و باز شدن این مجاری توصیه میشود.
یکی از فعالیت های مفید جهت هماهنگ سازی چشمان کودک ، حرکت همزمان اعضای بدن وی می باشد که همچنین به تقویت دوربینی چشم کمک می کند.

4 ماهگی : چشم ها ، دست ها و مغز
در طول 4 ماه اول زندگی ، کودک باید دنبال کردن اجسام متحرک را با چشم هایش و همچنین دراز کردن دستش را برای گرفتن چیزهای مختلف شروع کرده باشد.
در ابتدا ، شاید کودک نتواند به طور هماهنگ و متعادل این کار را انجام دهد ، ولی بعد از مدتی این فعالیت ها شکلی دقیق تر به خود می گیرد ، چرا که هماهنگی چشمی - دستی کودک و همچنین درک او از عمق چیزهای اطرافش ، بیشتر می شود.
در طول چند ماه آینده ، کودک شما قادر خواهد بود که از دست ها و پاهایش استفاده کند و حرکات چشم او ، و به ویژه تعادل چشمی - بدنی او ، به رشد خودش ادامه می دهد ، چنان که دید کودک به تدریج ، حرکات بدن او را موجب شده و هدایت می کند. در این جا فعالیت هایی جهت تکامل قوه ی بینایی کودک در این سن ، ارائه می گردد:
از یک چراغ خواب در اتاق کودک استفاده کنید.
محل تختخواب او را به طور مرتب جا به جا کرده و همچنین وضعیت خود کودک را در داخل تختخواب تغییر دهید.
اسباب بازی ها را طوری در مقابل دید کودک قرار دهید که بتواند با دراز کردن دستانش به آنها دسترسی پیدا کند. برای این منظور ، آنها را در فاصله ی 16 تا 21 سانتی متری وی قرار دهید.
هنگامی که در اتاق راه می روید ، با کودکتان صحبت کنید.
از هر دو سینه تان برای غذا دادن به کودک استفاده کنید. ( تا در حین شیر خوردن ، او فرصت دیدن محیط اطراف را از زوایای مختلف داشته باشد )
یک جسم متحرک را که دارای رنگ های متنوع و درخشان است ، در بالای تخت کودک آویزان کنید. این گونه اجسام به نرمی تکان می خورند و باعث جذب کودک می شوند.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.