۱۶۸۱۵۹
۱۲۴۹
۱۲۴۹

خشکی پوست نوزادان، دلایل رایج

خشکی پوست نوزادان یه اتفاق رایجه که میتونه نوزاد شما رو تحت تاثیر خودش قرار بده.

خشکی پوست نوزادان یه اتفاق رایجه که میتونه نوزاد شما رو تحت تاثیر خودش قرار بده. پوست نوزاد شما بی نهایت حساسه و بنابراین ممکنه براحتی دچار خشکی بشه. علاوه بر حساسیت، آب و هوا هم میتونه روی پوست نوزاد تاثیر داشته باشه. با توجه به ضعیف بودن نوزادان و اینکه خیلی به مراقبت احتیاج دارن ضروریه که شما برای پیشگیری از خشک شدن پوست نوزادتون کارهایی انجام بدین. در این مطلب ما در مورد خشک شدن پوست نوزادان صحبت میکنیم و روش هایی برای پیشگیری و درمان خشکی پوست به شما ارائه میدیم.
دلایل رایج خشک شدن پوست نوزادان
پوست نوزاد شما میتونه حتی موقع به دنیا اومدن هم دچار خشکی باشه. این اتفاق زمانی میفته که نوزاد شما بعد از ۴۰ هفته بارداری به دنیا بیاد. نیازی به نگرانی در این مورد نیست چون که بعد از چند روز به صورت طبیعی درمان میشه.
اگه نوزاد رو موقع حموم زدن بیش از حد در آب نگه دارین ممکنه که به خشکی پوست دچار بشه. هر چه پوست نوزاد بیشتر حساس باشه، صدمه بیشتری هم میبینه.
استفاده از صابون بچه در هفته های اول تولد، رطوبت زیادی رو از پوست نوزاد میگیره. علاوه بر این صابون بچه چربی های طبیعی پوست نوزاد رو از بین میبره و باعث خشک شدن پوست میشه.
هوای سرد زمستان رطوبت و چربی های طبیعی پوست نوزاد رو از بین میبره و باعث خشک شدن پوست نوزاد میشه. همچنین در صورتی که نوزاد به مدت طولانی در اتاق بمونه، پوستش خشک میشه مخصوصا اگه در معرض هوای گرم قرار بگیره.
گاهی اوقات نوزاد دچار اگزما میشه که مشکلی شایع در بین نوزادانه. اگه نوزاد شما دچار اگزما بشه، پینه هایی به رنگ قرمز روی پوستش به وجود میاد. در این صورت حتما باید برای درمان نوزادتون به پزشک مراجعه کنین.
همیشه سطح آب بدن نوزادتون رو کنترل کنین، چه وقتی که با شیر طبیعی اون رو تغذیه میکنین چه وقتی که با شیر خشک این کار رو میکنین.
بدن نوزادتون رو روزی دو بار با استفاده از مرطوب کننده بدن نوزاد، مرطوب کنین. در صورتی که خشکی پوست نوزاد شما بیش از حده، برای اقدامات جدی تر به پزشک مراجعه کنین.
با استفاده از یه دستگاه هواساز مناسب، هوای اتاق نوزاد رو تصفیه و مرطوب کنین. بهتره که از یه مدل هواساز بی صدا استفاده کنین.
نوزادان رو بعد از حمام زدن به خوبی خشک کنین. کودکان رو هم بعد از استخر رفتن با استفاده از آب بهداشتی، خوب تمیز کنین. کلر موجود در آب استخر باعث خشک شدن پوست کودک شما میشه.
در طول زمستان و روزهای سرد نوزاد رو به خوبی بپوشونین. همچنین برای شستن لباس نوزادان، از شوینده های مخصوص نوزادان استفاده کنین.

از چه روغن یا لوسیونی استفاده کنیم؟
اگه نوزاد شما دچار خشکی پوست بشه، میتونین از لوسیون هایی برای ماساژ بدن نوزادتون استفاده کنین. در ادامه تعدادی از این لوسیون ها و روغن های مجاز و غیر مجاز رو ذکر میکنیم:

لوسیون های مناسب برای ماساژ نوزادان
روغن آفتابگردان: این روغن مقدار زیادی اسید لینولئیک داره که نوعی اسید چربه و پوست نوزاد شما رو در برابر خشکی محافظت میکنه. روغن آفتابگردان بهترین لوسیون برای پوست خشک نوزاده.
روغن حاصل از تخم های انگور: این روغن هم مقدار زیادی اسید لینولئیک داره که مانع از خشکی پوست کودک میشه و پوست کودک رو تقویت میکنه.
روغن معدنی بدون عطر مخصوص کودک: روغن بچه مخصوص خشکی پوست، بی بو و شفافه. این روغن پوست نوزاد رو مرطوب میکنه و از اون در مقابل خشکی محافظت میکنه.
نرم کننده های حاصل از مواد نفتی: این محصولات به صورت ویژه برای نرم کردن پوست نوزاد و حفظ کردن کشسانی پوست نوزاد ساخته شده اند.

لوسیون های غیر مجاز برای پوست نوزاد
روغن خردل: باعث ایجاد اثری سمی روی پوست نوزاد میشه و مقاومت پوست در مقابل آسیب ها رو از بین میبره.
روغن بادام زمینی تصفیه نشده: این روغن حاوی چند پروتئینه که موجب ایجاد واکنش های آلرژیک در نوزاد شما میشه که در نهایت باعث خشکی پوست میشن.
روغن های گیاهی: بعضی از روغن های گیاهی حاوی مقدار زیادی از اسید چرب الئیک اسید هستن. این روغن های گیاهی اصلا برای پوست خشک مناسب نیستن و باعث بیشتر شدن خشکی پوست میشن.
روغن زیتون: روغن زیتون حاوی مقدار زیادی الئیک اسیده. این روغن در مقایسه با روغن آفتابگردان، به مقاومت طبیعی پوست آسیب وارد میکنه. گاهی اوقات هم باعث سرخی پوست میشه.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.