۱۹۲۹۵۷
۸۳۷
۸۳۷

سندرم آسپرگر در کودکان، علائم

این بیماری شرایطی رو ایجاد میکنه که در تعاملات اجتماعی، ارتباطات، تخیل و توسعه مهارت های شناختی فرد دچار مشکل میشه.

آیا کودکتون وقتی به اجتماعی وارد میشید احساس ناراحتی میکنه؟ آیا تلاشتون برای اینکه فرزندتون مثل همسناش از لحاظ ارتباطی یا اجتماعی رشد کنه، بی فایده بوده؟ اگه احساس میکنید فرزند نوپای شما به سختی با همسناش ارتباط میگیره یا نمیتونه کارگروهی انجام بده؟! شما زمان زیادی دارید تا رفتارهای کودکتون رو تحلیل کنید در این مطلب ویژگیهای رفتاری کودکانی که مبتلا به سندرم اسپرگر رو میتونید ببینید، در ادامه همراه ما باشید.

سندرم اسپرگر چیست؟
این بیماری شرایطی رو ایجاد میکنه که در تعاملات اجتماعی، ارتباطات، تخیل و توسعه مهارت های شناختی فرد دچار مشکل میشه. تشخیص این سندرم برای پزشکان غالبا بین سن 5 تا 9 سالگی هست.

علائم سندرم اسپرگر
غالبا این سندرم در دوران کودکی خودشو نشون نمیده و در سن بالاتر بروز میکنه، اگه رفتارهای مشکوک در فرزندتون دیدید ببیشتر روی اونها دقت کنید تا با تشخیص زودتر به فرزندتون بهتر کمک کنید.
۱. به سختی ارتباط برقرار میکنه
کودک مبتلا به سندرم اسپرگر ممکنه مشکلی در گفتار، زبان یا واژگان نداشته باشه. ممکنه به این شکل بروز کنه که کودک سعی داره خودشو با برقراری ارتباط مطرح کنه اما متوجه بازخورد شنونده نیست! و بدون توجه به اون به صحبت و جلب توجه ادامه میده.
۲. تو فعالیتهای گروهی تمرکز نداره
کودک نوپا با سندرم اسپرگر ممکنه تو فعالیتهای گروهی نیاز به زمان زیادی برای درک موضوع داشته باشن. مثلا کتاب خوندن با پدر و مادر خیلی براش سخت باشه و نتونه تمرکز کنه و داستان رو متوجه بشه.
۳. ناتوانی در اشاره کردن به چیزی
در سال اول زندگی، بیشتر کودکان میتونن به چیزهای اطرافشون اشاره کنن و خواسته رو با این زبان بیان کنن. کودک مبتلا به سندرم اسپرگر نمیتونه به راحتی به چیزی که میخواد اشاره کنه و یا خیلی کلی اشاره میکنه. ولی در سن بالاتر میتونه این کار رو انجام بده.
۴. با حرکات سریع مخالفه
این کودکان ممکنه حرکات ساده مثل تکان دادن رو به سختی انجام بدن، به طور کلی سرعتشون پایین و توانایی انجام کارهای سریع رو ندارن و ترجیح میدن آروم و با تاخیر انجام بدن. در تعاملات اجتماعی حرکت سریع بین کودکان زیاد رخ میده و اجتماع گریزی کودک رو میشه با همین ویژگیش توجیح کرد.
۵. در ارتباط غیرکلامی ناتوانه
اغلب کودکان مبتلا به سندرم اسپرگر ممکنه نمیتونن ارتباط چشمی رو حفظ کنن. در بعضی موارد ممکنه حرکات غیرمعمولی ازش سر بزنه.
۶. مهارتهای حرکتی رو به سختی یاد میگیره
این کودکان در یادگیری مهارت های حرکتی دچار مشکل میشن و رشد ممکنه به تاخیر بیفته و در بعضی موارد اتفاق نیفته. این تاخیر در رشد کاملا مشهوده مثلا نمیتونه توپ بازی کنه و یا روی نوک انگشای پا راه بره بهتره بدونید در اغلب موارد کودکان مبتلا به راحتی این کارها رو انجام میدن.
۷. بیش از حد حساسه
کودکان مبتلا به این سندرم اغلب به نور و صداها حساس هستن. آنها حتی ممکنه به لمس پارچه های مختلف نیز حساس باشن.
۸. با اجتماع سازگاری نداره
کودکان مبتلا به این سندرم ممکنه در برقراری ارتباط با دیگران مشکل داشته باشن. آنها می توانند با بچه های دیگه بازی کنن و یا در اطراف بچه های دیگه باشن، اما با بازیهای چالشی مشکل دارن.
یادتون باشه ممکنه این علائم رو تو کودکتون ببینید ولی کودک مبتلا به بیماری نباشه و فقط بخشی از رشدش باشه! شما میتونید با تشویق بیشتر کودک برای رشد و تقویت تواناییهاش کمکش کنید. تنها در صورتی باید نگران باشید و به پزشک مراجعه کنید که کودکتون علائم بالا رو به طرز نگران کننده ای داشته باشه.
منبع: دونفره

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.