۲۰۱۳۰۶
۱۳۴۱
۱۳۴۱

کودک شانزده ماهه، شاخصه رفتاریشان چیست؟

اگر دوستان یا خواهر و برادرانی دارید که قبل از شما بچه‌ دار شده‌اند، احتمالاً شاهد صحنه‌هایی بوده‌اید که باعث وحشت شما شده است.

ورود کودک نازنین شما را به ۱۶ ماهگی‌اش خوش‌آمد می‌گوییم. در این مطلب می‌توانید با رفتار و موضوع جدید ۱۶ ماهگی یک کودک نوپا آشنا شوید تا بتوانید بهتر همه چیز را مدیریت کنید.

رفتار جدید این ماه: بی‌خیالی و نادیده گرفتن قضاوت دیگران
داشتن یک کودک نوپا شما را فروتن می‌کند. اگر دوستان یا خواهر و برادرانی دارید که قبل از شما بچه‌دار شده‌اند، احتمالاً شاهد صحنه‌هایی بوده‌اید که باعث وحشت شما شده است، مثل الم‌شنگه‌ها و رفتارهای پرخاشگرانه‌ای که باعث شده در دلتان قسم بخورید که کودک آیندهٔ شما هرگز این رفتارها را نشان ندهد. اما لازم است بدانید که تمام کودکان، حتی آرام‌ترین و حرف‌ گوش‌کن‌ترین کودکان هم گهگاهی غیرمنطقی رفتار می‌کنند. شما نمی‌توانید رفتار کودکتان را در همهٔ لحظات و تمام روزها کنترل کنید. یک کودک ۱۶ ماهه هنوز هم تقریباً تمام هوس‌های خود را عملی و اجرا می‌کند و سالیان سال راهنمایی و هدایت لازم است تا کودک به اندازهٔ کافی خودکنترلی و خویشتن‌داری پیدا کند که بتواند در موقعیت‌های مختلف رفتار مناسبی داشته باشد.
از آنجا که یک کودک ۱۶ ماهه همچنان فکر می‌کند که جهان حول وجود او می‌چرخد، دیدن طغیان‌های کودکتان به عنوان نوعی نمایش ممکن است به شما کمک کند. به عبارت دیگر، اگر او بیننده‌ای نداشته باشد، احتمالاً نمایش خود را متوقف می‌کند. بنابراین، هر زمان که ممکن است برای مثال، اگر او در محیطی امن است و نمی‌تواند خود یا دیگران را به خطر بیندازد، محل را ترک کنید و اگر شما را دنبال کرد نیز می‌توانید یک وقفهٔ رفتاری به مدت یک تا دو دقیقه به او بدهید.
اما شما غیر از این چه کاری می‌توانید انجام دهید؟ اگر کودک نوپایتان الم‌شنگه به پا کردن یا مشت زدن یا پرتاب کردن اسباب‌بازی‌ها را شروع کرده است، دانستن اینکه این رفتارها سالم و نرمال هستند شاید به شما در مواجهه با رفتارهای منفی او کمک کند. داشتن احساس پرخاشگرانه یا حتی خشم چیزی انسانی است، اما تفاوت بین شما و کودک نوپایتان این است که شما یاد گرفته‌اید حرکت مشت خود را؛ حداقل در بیشتر موارد، کنترل کنید. اگر فرزندتان دیگران را می‌زند، گاز می‌گیرد، اشیا را پرت می‌کند یا به شیوه‌های نامناسب دیگری طغیان می‌کند، این وظیفهٔ شماست که او را کنترل و به او کمک کنید تا خودفرمانی و انضباط شخصی مورد نیاز برای بیان احساسات خود به شیوه‌های ایمن‌تر را پیدا کند.
کودکان نوپا ژرف زندگی می‌کنند، یعنی از ته دل عاشق می‌شوند، با جان و دل بازی می‌کنند و احساسات عمیق و پرشوری دارند. آنها هنگامی که به انفجار و تخلیهٔ احساسی نیاز دارند، ممکن است سیگنال شروع بحران را با انجام کاری نشان دهند که می‌دانند شما از آن ممانعت خواهید کرد. مثلاً او ممکن است با کشیدن موهای یک کودک دیگر یا پرت کردن چیزی به شما اعلام کند که کارد به استخوانش رسیده است و به این ترتیب می‌تواند طغیان کند.
در این مواقع شما می‌توانید به آرامی بگویید: «نه، من نمی‌تونم بگذارم موهای خواهرت رو بکشی» و او را از خواهرش دور کنید. او از این محدودیت ایجادشده استفاده خواهد کرد تا بتواند الم‌شنگه‌ای به پا کند که احساسات بدش را تخلیه می‌کند و در نهایت او را به رویهٔ عادی‌اش‌ بازمی‌گرداند که چاره‌ناپذیر است. در چنین مواردی این را به یاد داشته باشید که همیشه پرت کردن حواس کودک و معطوف کردن توجهش به هر چیز تازه‌ای می‌تواند شگرد شما برای حل مشکل و ختم مسئله باشد.

موضوع جدید این ماه: آداب معاشرت
کودک نوپای شما حالا کم‌کم آمادهٔ یادگیری کلمات جادویی مثل «لطفاً» و «ممنونم» است. اما نکته‌ای که باید به خاطر داشته باشید این است که او را تحت فشار نگذارید که در تمام موقعیت‌ها از آنها استفاده کند. همچنین خود کودک متوجه استفادهٔ دیگران از این عبارات مؤدبانه و واکنش‌های رضایت‌آمیز بزرگسالان هنگام استفادهٔ کودکان دیگر و خودش از آنها هست.
اگرچه انتظار زیادی است که از کودک ۱۶ ماههٔ خود انتظار داشته باشید همیشه کلمات لطفاً و ممنونم را بگوید، اما اگر خودتان الگوی خوبی باشید، فرزندتان نیز از شما پیروی خواهد کرد. اگر بدانید که مقدار زیادی از آنچه کودکان یاد می‌گیرند از طریق تقلید کردن است، پس منطقی خواهد بود که در مورد آداب معاشرت هم کودکتان همان کاری را انجام خواهد داد که شما انجام می‌دهید.

منبع: مادر شو

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.