فارس: رئیس بخش اطفال بیمارستان میلاد گفت: فصل تابستان اوج شیوع بیماریهای عفونی کودکان است؛ این عفونتها به صورت اسهال و استفراغ تظاهر میکنند.
محمدحسین بهزاد مقدم اسهال و استفراغ را از شایعترین بیماریهای فصل تابستان در بین کودکان دانست و افزود: فصل تابستان اوج شیوع بیماریهای عفونی در بین کودکان است که این عفونتها به صورت اسهال و استفراغ خود را نشان میدهد و با آنتی بیوتیک درمان میشود.
وی نوشیدن آب آلوده، خوردن میوه و سبزیهای شسته نشده و رعایت نکردن بهداشت عمومی را از مهمترین عوامل بروز بیماریهای عفونی رودهای در کودکان معرفی کرد و گفت: ضد عفونی نکردن سبزیهایی از قبیل کاهو و سبزی خوردن به بروز این بیماریها در فصل تابستان منتهی میشود.
رئیس بخش اطفال بیمارستان میلاد، اسهال و استفراغها را به دو دسته تقسیم کرد و گفت: دسته اول میکروبی است که از طریق آلودگیهای مواد غذایی و آب آلوده به کودکان منتقل میشود و دسته دوم به واسطه بیماریهای ویروسی مخصوص تابستان میتواند کودک را درگیر کند.
وی افزود: اسهال حاد آبکی به طور ناگهانی شروع شده و معمولاً حدود ۷ روز یا کمتر به طول میانجامد و شامل دفع شل یا آبکی با دفعات زیاد است و ممکن است همراه با تب و استفراغ باشد؛ همچنین در صورت بیتوجهی منجر به کم آبی و سوء تغذیه میشود؛ در این موارد والدین باید آرامش خود را حفظ کنند، از درمانهای خودسرانه پرهیز کنند و حتماً به پزشک مراجعه کنند.
بهزاد مقدم با رد کردن این باور غلط که «مادران شیرخوارشان را در اینگونه موارد از خوردن شیر محروم میکنند»، تأکید کرد: در این موارد به دلیل اینکه حجم مایعات بدن کودک به سرعت از دست میرود و بدن کودک دچار کم آبی میشود، والدین باید با بهرهگیری از پودر ORS و عدم مصرف شیرینیها و چربیها نسبت به جبران آب بدن فرزندنشان اقدام کنند همچنین در شیرخوارگاران نباید مصرف شیرمادر قطع شود.
وی اسهال شیگلایی را از بیماریهای عفونی رایج کودکان در فصل تابستان دانست و افرود: این بیماری عفونی رودهای با علائم ظاهری اسهال خونی و تب همراه است و گاهی به تشنج، گرفتگی مغزی و حتی نارسایی کلیه منتهی میشود؛ این تشنج ناشی از سم تولید شده از طریق میکروب شیگلایی است و نیاز به توجه ویژه و درمان با آنتی بیوتیک دارد.
رئیس بخش اطفال بیمارستان میلاد، تصریح کرد: درصدی از موارد اسهالهای شیگلایی، کودک را به سمت بد حالی میبرد؛ در صورت نیاز ممکن است نیاز به بستری شدن و تحت نظر گرفتن کودک بیمار در بیمارستان و مصرف آنتیبیوتیک داخل رگی و وریدی باشد.
وی رژیم غذایی مناسب را در این نوع از اسهال مهم دانست و ادامه داد: باتوجه به تحلیل آب بدن، تأمین مایعات بدن باید از طریق خوردن غذاهایی مانند پودر «او آر اس» که میزان مصرفش بسته به سن و وزن کودک متفاوت است لعاب برنج و آب میوههای کم شیرین و کم چرب که این کمبود را جبران میکند، صورت گیرد.