ایسنا: فاطمه طاهری با بیان این مطلب، اظهار کرد: وقتی رفتار زشتی از فرزندان سر میزند، بیشک اولین سؤالی که برای والدین مطرح میشود، این است که فرزندم از کجا یاد گرفته است در حالی که این رفتار، بازتاب رفتارهای غلط والدین با کودک است.
وی با بیان اینکه کودکان لوحهای سفیدی هستند که در دستان والدین قرار دارند، ابراز کرد: والدین با رفتار و تربیت خود، شخصیت کودکان را شکل میدهند، از اینرو در برخورد با ناهنجاریهای رفتاری کودکان، اولین سؤالی که باید در ذهن والدین ایجاد شود، این است که کجای رفتار ما اشتباه بوده که کودکمان از آن الگوبرداری کرده است تا در همین راستا اقدام به اصلاح آن کنند.
وی ابراز کرد: در مجالس و مهمانیهای مختلف، آن دسته از کودکانی که والدینشان آنها را لوس کردهاند، راحت قابل شناسایی هستند که این موضوع حتی والدینشان را نیز بسیار آزار میدهند، اما لوس تربیت شدن کودکان پدیدهای است که معمولاً در سنین بالاتر به راحتی قابل رفع نبوده و برخی اوقات این خصیصه تا سنین بالاتر نیز نمود پیدا میکند.
طاهری، والدین را مسئول رفع خصیصههای غلط کودکان دانست و اذغان کرد: اساساً والدین باید از همان ابتدای کودکی با خصیصههای نادرست کودک خود مبارزه کنند تا اگر در آن زمان رفتار غلطی از او سر زد، والدین با عکسالعمل مناسب آن را به کودک بفهمانند و اشتباه بزرگ این است که از کنار آن به راحتی بگذرند.
این روانشناس، بهانهگیریهای بیمورد کودک را مستلزم سرکوب شدن از سوی والدین برشمرد و گفت: کودک باید این آموزش را ببیند که هر رفتار زشتی از طرف والدین نادیده گرفته نمیشود و اگر بهانهگیری بیموردی از سوی او صورت گیرد، بلافاصله سرکوب خواهد شد.