۲۵۰۱۰۸

خواص شیرین‌بیان برای زنان/ از کمک به بارداری تا رفع درد قاعدگی

خواص شیرین‌بیان برای زنان/ از کمک به بارداری تا رفع درد قاعدگی

شیرین بیان با وجود طعم تلخ و خاص خود گنجینه‌ای از خواص درمانی و تغذیه‌ای برای بدن است و می‌توان از آن به عنوان طعم دهنده‌ مواد غذایی نیز استفاده کرد.

مصرف شیرین بیان می‌تواند به زنان در بهبود باروری نیز کمک کند. این گیاه با تنظیم هورمون‌ها به ویژه استروژن و پروژسترون (Progesterone)، می‌تواند در درمان اختلالاتی مانند سندرم تخمدان پلی‌کیستیک که یکی از دلایل شایع ناباروری است، مؤثر باشد. مصرف زیاد شیرین بیان ممکن است عوارضی مانند فشار خون بالا ایجاد کند؛ بنابراین زنانی که در حال تلاش برای باردار شدن هستند باید از مصرف خودسرانه این گیاه خودداری کنند.

 

کاهش درد قاعدگی و رفع علائم یائسگی: ریشه شیرین بیان دارای خواص ضد التهابی است و می‌توان از آن برای درمان سندروم پیش از قاعدگی و همچنین درد پریود استفاده کرد؛ همچنین مصرف ریشه شیرین بیان در دوران یائسگی، گر گرفتگی را به طور قابل ملاحظه‌ای کاهش می‌دهد.

خواص شیرین بیان برای معده: عصاره شیرین بیان حاوی گلابریدین و گلابرون، که فلاونوئیدهای موجود در ریشه شیرین بیان هستند، در تسکین ناراحتی معده مؤثر است. از عفونت‌های رایج دستگاه گوارش، آلودگی به باکتری هلیکوباکترپیلوری است که منجر به گاستریت، زخم معده، زخم‌های گوارشی و در نهایت سرطان معده می‌شود. شیرین بیان یکی از گیاهان دارویی است که در درمان عفونت‌های باکتری هلیکوباکترپیلوری استفاده می‌شود. اسید گلیسیریزین موجود در شیرین بیان می‌تواند اثرات درمانی در علائم سوءهاضمه یا هضم اختلال ایجاد کند. شیرین بیان باعث از بین رفتن میکروب‌های معده می‌شود و باکتری مولد زخم معده را از بین می‌برد.

IMG_20250522_153529

خواص شیرین بیان برای کبد چرب: ریشه شیرین بیان می‌تواند در بهبود سلامت کبد و به‌ویژه در درمان بیماری کبد چرب غیرالکلی (NAFLD) مفید باشد. این گیاه خواص ضدالتهابی و محافظت‌کننده از کبد دارد و می‌تواند به کاهش تجمع چربی، التهاب کبدی و بهبود عملکرد کبد کمک کند.

ترکیب‌های موجود در شیرین بیان مانند گلیسیریزین می‌توانند استرس اکسیداتیو را کاهش دهند که یکی از مشکلات رایج در بیماری‌های کبدی است. با این حال، مصرف زیاد شیرین بیان ممکن است منجر به عوارضی چون فشار خون بالا و کاهش پتاسیم شود؛ بنابراین از مصرف آن بدون تجویز پزشک خودداری کنید.

طرز خوردن شیرین بیان

 شربت شیرین بیان: برای تهیه شربت شیرین بیان باید ریشه بدون پوست گیاه شیرین بیان را پودر کنید و پودر به‌دست آمده را با آب مخلوط نمائید و آنقدر بجوشانید تا غلیظ شود، از عصاره شیرین بیان حداکثر ۳۰ میلی گرم / میلی لیتر در روز می‌تواند استفاده شود. همچنین پودر ریشه شیرین بیان روزانه حداکثر تا ۷۵ میلی گرم در روز می‌تواند مصرف شود.

چای شیرین بیان: برای تهیه دم کرده شیرین بیان باید ۵۰ گرم ریشه شیرین بیان بدون پوست را آسیاب کنید و در یک لیتر آب جوش بریزید و بگذارید مدت ۱۰ دقیقه دم بکشد. از چای و دم‌نوش شیرین بیان روزانه یک فنجان می‌تواند استفاده شود. در اروپا از شیرین بیان آب نبات‌هایی با طعم تند تهیه می‌شود. در چین از شیرین بیان به عنوان چاشنی در پخت غذا و برای خوش طعم کردن سوپ استفاده می‌شود؛ همچنین در ایتالیا با ریشه شیرین بیان برای خوش‌بو کردن دهان می‌جوند. از دیگر مصارف شیرین بیان قرص شیرین بیان است.

دم‌نوش شیرین بیان: برای تهیه دم‌نوش شیرین بیان باید یک قاشق چای‌خوری پودر ریشه شیرین بیان را با یک لیوان آب‌جوش مخلوط کنید و اجازه دهید به مدت ده دقیقه دم بکشد. سپس می‌توانید از این دم‌نوش بنوشید.

دم‌نوش شیرین بیان فواید و خواص بسیاری دارد که می‌تواند باعث برقراری تعادل استروژن و پروژسترون در بدن می‌شود، در نتیجه باعث کاهش گرفتگی و انقباضات در دوران قاعدگی می‌شود و به دلیل خواص ضد باکتری و ضد میکروبی است، به همین دلیل مانع از رشد باکتری‌ها در دهان و دندان‌ها می‌شود.

منبع: مهر

لینک هدیه

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

هم اکنون دیگران می خوانند