کم خونی در دوران بارداری، عوامل موثر
تقریبا ۵۰ درصد زنان هنگام بارداری دچار کم خونی می شوند، بنابراین احتمال اینکه با این مشکل روبه رو شوید نسبتا زیاد است.
تقریبا ۵۰ درصد زنان هنگام بارداری دچار کم خونی می شوند، بنابراین احتمال اینکه با این مشکل روبه رو شوید نسبتا زیاد است. حتی اگر قبلا کم خونی نداشته اید و رژیم غذایی تان مناسب بوده باز هم ممکن است به کم خونی مبتلا شوید.
یکی از علل اصلی کم خونی در دوران بارداری افزایش حجم خون است، در این زمان ۲۵ الی ۴۰ درصد مایعات بیشتری از رگ ها عبور می کند. بدن تان خون را به جنین انتقال می دهد تا مواد مغذی ضروری او را تامین کند. این فرآیند نیازمند گلبول های قرمز و مواد مغذی بیشتر یعنی آهن است تا به پیشرفت آن کمک کند.
یک دلیل دیگر برای کم خونی در دوران بارداری مربوط به مایعات بدن است که باعث افزایش چشمگیر تعداد گلبول های قرمز می شود. اگر در مرز ابتلا به کم خونی هستید یا اگر اندکی کم خون می باشید، بسیاری از ماماها نگران این موضوع نیستند چون احتمالا به علت مایعات زیاد ایجاد می شود و مستقیما با کمبود آهن در ارتباط نیست.
راهنمایی:
اگر قاعدگی تان شدید است، احتمال ابتلا به کم خونی بیشتر است. خونریزی شدید از پولیپ، زخم یا حتی اهدای خون باعث کم شدن تعداد گلبول های قرمز می شود.
اگر گیاهخوار هستید یا گوشت قرمز مصرف نمی کنید در خطر بیشتر ابتلا به کم خونی در بارداری هستید چون پروتئین حیوانی غنی از آهن است. گوشت قرمز، جگر و حتی غذاهای دریایی غنی از آهن هستند، البته خوردن گوشت برای بعضی از مادران در دوران بارداری انزجارآور است.
در صورتی که چندقلو باردار هستید یا از آخرین بارداری شما زمان زیادی نگذشته و مجدد باردارید، در خطر بیشتری برای ابتلا به کم خونی می باشید. استفراغ مکرر که در نتیجه بیماری صبحگاهی در بارداری می باشد نیز شما را در معرض خطر بیشتری قرار می دهد.
منبع:
فرزند پرتال
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼