مصرف انسولین در بارداری، آسیب به جنین نمی زند؟
اگر انسولین به اندازه مناسب به مادر تزریق شود هیچ ضرری برای جنین ندارد چرا که میزان بالای قندخون مادر برای جنین ضرر دارد نه مقدار انسولین تزریقی.
فاطمه سادات طباطبایی، عضو انجمن دیابت مشهد، کارشناس دیابت با اشاره دوپرسش دائمی بارداران دیابتی در خصوص نوسانات قندخون و مقادیر متفاوت انسولین مورد نیاز و اثر انسولین زیاد روی جنین شان گفت: در آغاز بارداری نیاز بدن به انسولین، افزایش و بعد از مدتی کاهش می یابد اما در سه ماه دوم ، نیاز به انسولین دوباره افزایش پیدا می کند.
وی با بیان اینکه این روند نیاز به انسولین در بدن ادامه دارد تا زمانی که علائم و یا دردهای زایمان شروع شود، تأکید کرد در این بازه زمانی دوباره نیاز به انسولین کاهش می یابد.
این کارشناس دیابت به زنان دیابتی باردار گفت : اگر انسولین به اندازه مناسب تزریق شود هیچ ضرری برای جنین ندارد چرا که میزان بالای قندخون مادر برای جنین ضرر دارد نه مقدار انسولین تزریقی.
طباطبایی کنترل قندخون بخوبی را بهترین راه برای تشخیص نوسانات قندخون دانست و افزود: به این طریق می توان نیاز به انسولین را جبران کرد.
اما پرسش و دغدغه اصلی زنان این است که چه بانوانی احتمال ابتلا به دیابت بارداری دارند؟ کارشناس دیبات در این باره به خبرنگار طنین یاس گفت: پیش بینی این که کدام یک از زنان دچار دیابت بارداری خواهند شد امری مشکل است، اما برخی زنان نسبت به سایرین در معرض خطر بیشتر ابتلا به دیابت بارداری هستند.
وی ادامه داد: درصد ابتلا به دیابت باردارى در افراد زیر بیشتر مى باشد :
◀️ افرادى که سابقه ی قبلی دیابت بارداری دارند
◀️ افراد داراى اضافه وزن (BMI> 27)
◀️ افرادى که در خانواده ی آنها فرد دیابتی وجود دارد
◀️ زایمان نوزاد بالای 4 کیلوگرم در باردارى هاى قبلى
◀️ بارداران دارای پیشینه مرده زایی ، سقط مکرر و نوزادان دچار نقص عضو
◀️ افراد بالاى 25 سال
◀️ افراد داراى سابقه فشار خون بالا
منبع:
طنین یاس
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼