۱۸۹۵۹۱
۱ نظر
۳۸۹۰
۱ نظر
۳۸۹۰

خوردن کله پاچه در بارداری، ویاری وسوسه انگیز!

کله پاچه در بارداری و مخصوصا مغز گوسفند به دلیل چربی و کلسترول بالا توصیه نمی‌شود اما به خاطر وجود ویتامین‌های محلول در چربی آن، مصرف محدود آن خطری ندارد.

کله پاچه در بارداری و مخصوصا مغز گوسفند به دلیل چربی و کلسترول بالا توصیه نمی‌شود اما به خاطر وجود ویتامین‌های محلول در چربی آن، مصرف محدود آن خطری ندارد.
کله پاچه غذایی محبوب، بسیار چرب و پرانرژی است. اما سوال اینجاست که آیا خانم‌های باردار نیز می‌توانند در طول دوره بارداری خود کله پاچه مصرف کنند؟ کله پاچه در بارداری مفید است یا مضر؟ با خواندن مطالب این مقاله آگاهی خود را در این زمینه افزایش داده و در اختیار دیگران قرار دهید.

کله پاچه در بارداری
تمام مواد مغذی جنین در شکم مادر، از موادی که مادر مصرف می‌کند تامین شده و از طریق بند ناف به جنین می‌رسد. حتما خوانده یا شنیده‌اید که یک خانم باردار در طول دوره بارداری بایستی به اندازه دو نفر مواد مغذی به بدن خود برساند، اما این جمله به این معنا نیست که میزان غذایش را از نظر کمی افزایش دهد بلکه منظور کیفیت موادی است که به بدن مادر و به جنین می‌رسد. هدف همه مواد مفید را به بدن و به جنین رساندن است و مادر بایستی با بالا بردن کیفیت غذا‌ها احساس سیری کند نه با پر خوری و خوردن غذا‌های ناسالم. با توجه به مطالب گفته شده در صورتی که مواد مغذی، مواد معدنی و ویتامین‌ها به بدن مادر نرسند، جنین نیز دچار کمبود خواهد شد. علاوه بر این در صورت کمبود بدن مادر در طول دوره بارداری، بعد از زایمان مشکلاتی از جمله فقر آهن و کلسیم و ... برایش ایجاد می‌شود.
خوردن خوراکی‌های چرب مانند کله پاچه برای خانم‌های باردار مخصوصا در سه ماهه اول و دوم باعث می‌شود که ذائقه این خانم‌ها به اینگونه غذا‌ها عادت کند و به سمت غذا‌های سالم‌تر نروند و درنتیجه چربی و کالری زیاد موجود در این غذا‌ها موجب اضافه وزن و چاقی را در آن‌ها شود. افزایش وزن در طول دوره بارداری می‌تواند مشکلات زیادی به وجود آورد. از طرفی مصرف خوراکی‌های پرچرب و با کلسترول بالا مانند کله پاچه که چربی‌های آن از نوع چربی‌های مضر است، استرس‌های دوره بارداری را بیشتر کرده و مادر باردار بیشتر در معرض خطر قرار می‌گیرد. بنابراین بهتر است در دوره بارداری از خوردن کله پاچه اجتناب کرد. در صورت داشتن ویار شدید و مصرف کله پاچه در بارداری بایستی مصرف آن را به حداقل رساند، زیرا با مصرف پشت سر هم و با فاصله کم، چربی‌های کله پاچه تجمع پیدا کرده و می‌تواند برای جنین مضر باشد.

مصرف مغز گوسفند در بارداری

با توجه به اینکه در مغز بعضی حیوانات میکروب‌هایی مثل لیستریا وجود دارد، ممکن است مصرف مغز در زنان باردار با علایمی مانند آنفولانزا همراه شده و سبب سقط جنین شود و یا حتی ممکن است مرده زایی به همراه داشته باشد.

خواص کله پاچه
یکی از باستانی‌ترین غذا‌های ایرانی کله پاچه است که در سراسر خاورمیانه و کشور‌های عربی شناخته شده و پرطرفدار است. کله پاچه غذایی لذیذ و پر چرب است. کله پاچه با داشتن پروتئین بالا برای رشد و ترمیم بسیاری از بافت‌های بدن مفید است. هم چنین کله پاچه دارای ویتامین‌های فراوانی است. برای مثال قسمت زبان کله پاچه سرشار از ویتامین‌های گروه B بخصوص ویتامین ۱۲ B است، که نقش مفیدی در خونسازی و عملکرد سیستم عصبی بدن دارد. اما از طرفی کله پاچه حاوی کلسترول و اسید‌های چرب مضر است. این چربی‌ها با رسوب کردن در عروق خونی باعث مسدود شدن و گرفتگی رگ‌ها شده و بیماری‌‌های قلبی - عروقی، سکته و بسیاری دیگر از بیماری‌های مزمن را به همرا دارد.
کله پاچه شامل بخش‌های مختلفی است که معمولا تمام بخش‌های آن برای افراد محبوب و خوشمزه بوده و بعضی‌ها هم قسمت خاصی از کله پاچه را دوست دارند و مصرف می‌کنند، اما در این میان عده‌ای هم هستند که از کله پاچه متنفرند و در این مورد حد وسطی وجود ندارد. از جمله بخش‌های کله پاچه زبان، چشم، بناگوش، مغز و پاچه است. در میان این بخش‌ها پاچه با داشتن چربی پایین سالم‌ترین بخش و مغز و چشم با داشتن چربی و کلسترول بالا از بدترین بخش‌های کله پاچه محسوب می‌شوند.

مصرف کله پاچه در صبح
کله پاچه از دسته غذا‌های سنگین و دیر هضم است که معمولا برای وعده صبحانه در نظر گرفته می‌شود که دستگاه گوارش زمان کافی برای هضم آن در طول روز داشته باشد و انرژی زیاد آن در بدن مصرف شود و مشکلی برای بدن ایجاد نکند. همچنین بهتر است در صورت خوردن کله پاچه در صبح برای ۲ وعده غذایی دیگر غذایی سبک در نظر گرفت.

سخن پایانی
در پایان لازم است به خانم‌های عزیزی که ویار کله پاچه در بارداری دارند بگوییم مصرف یک نوبت کله پاچه مساله‌ای برای آن‌ها به وجود نمی‌آورد، اما با توجه به اینکه کله پاچه غذایی بسیار پرکالری و پر انرژی و دیر هضم است اگر به فکر سلامت خود و جنین هستند بهتر است مصرف آن را در طی دوره بارداری خیلی کم و محدود نمایند.
خانم‌های عزیزی که تجربه مصرف کله پاچه در بارداری و ویار کله پاچه را داشته‌اند و یا دارند، تجربیات و نظرات خود درباره مصرف کله پاچه در بارداری را در قسمت "ارسال نظر" با ما و سایر مخاطبان ستاره به اشتراک بگذارند.

منبع: ستاره

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

نظر کاربران

  • بدون نام
    درباره خوردن کله پاچه در بارداری، ویاری وسوسه انگیز!

    من سر بارداری اولم کله پاچه زیاد خوردم فشارم بالا رفت بستری شدم بیمارستان هر کاری کردیم فشارم پایین نيومد مجبور شدم پیش از موعد بچم به دنیا بیاد خیلی اذیت شدم
    الان خداروشکر دخترم سالمه و کلاس دوم درس میخونه

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.