۲۱۵۸۱۴
۱۰۶۴
۱۰۶۴

استفاده از عطر در بارداری، ممنوع است؟

استفاده از عطر و دئودورانت (اسپری ها یا مام های ضد عرق) برای جلوگیری از بوی عرق، در واقع جزئی از نظافت افراد محسوب می شود.

استفاده از عطر و دئودورانت (اسپری ها یا مام های ضد عرق) برای جلوگیری از بوی عرق، در واقع جزئی از نظافت افراد محسوب می شود.
اما در عین حال، استفاده منظم و مداوم از اسپری های خوشبو کننده و عطر های شیمیایی و صنعتی در دوران بارداری ممکن است ضرر و عواقبی نیز برای سلامت جنین در پی داشته باشد که بد نیست آنها را بدانید.
اسپری ها و عطر های تجاری و صنعتی، معمولا حاوی سموم و ترکیبات شیمیایی هستند که ممکن است از طریق خراش های پوستی، به درون بافت های بدن نفوذ کرده و عوارض خاصی ایجاد کند.
مهم این است که تا چه اندازه خود را در معرض این مواد قرار می دهید. معمولا عطر ها و اسپری های ضد عرق هر روز استعمال می شوند و برای ساعات متمادی نیز بر روی پوست باقی می مانند، بدون این که مشکلی ایجاد کنند.
از طرفی، به دلیل تغییرات هورمونی این دوران، حس بویایی به طور عادی در زنان باردار به مراتب افزایش می یابد و این امر باعث می شود که آنها نسبت به خیلی از بوها، عطرها و برخی رایحه های خاص حساس تر شوند و با استشمام بوهای مختلف و به خصوص بوهای تند و شدید، دچار حالت تهوع، سرگیجه یا سردرد شوند.
عموما و به طور عادی استفاده از عطر و ادکلن در این دوران خطر خاصی به دنبال ندارد.
بسیاری از متخصصان و پزشکان بر این عقیده اند که این عطر ها جذب پوست نمی شوند و بر روی سطح آن باقی می مانند. حتی اگر زخم و خراشی نیز بر روی پوست وجود داشته باشد، مواد سمی داخل عطر به آن اندازه نیست که بتواند از طریق این خراش ها برای مادر یا جنین مشکل ایجاد کند.
در عین حال، بهتر است نسبت به استفاده از عطر ها در دوران بارداری احتیاط بیشتری به خرج بدهید تا از بروز انواع حساسیت و آلرژی در این دوران پیشگیری شود. به طور ایده آل، اگر بتوانید در این دوران از عطر ها و اسپری های ارگانیک استفاده کنید که از رایحه و اسانس های طبیعی تهیه شده اند و در ترکیبات آنها مواد مضر شیمیایی وجود ندارد، خیلی بهتر است.
اگر در مورد ترکیبات و مواد تشکیل دهنده عطر نگران هستید، می توانید پیش از استفاده از آن، با پزشک خود مشورت کنید.

از استعمال چه نوع عطرهایی در این دوران باید پرهیز شود؟
اگر چه معمولا استفاده از عطر و اسپری در دوران بارداری ممنوعیتی ندارد و مشکلی ایجاد نمی کند، با این وجود باز هم لازم است که از استعمال برخی از عطر ها در این دوران اجتناب کنید. برای این منظور می توانید توصیه های زیر را مد نظر قرار دهید:
از مصرف عطر هایی که در ترکیبات آنها از روغن های خاصی مثل روغن کافور، تخم رازیانه، پونه، چوب غان، گیاه گالتریا (wintergreen) و مریم گلی استفاده شده است، اجتناب کنید.
سعی کنید در دوران بارداری از اسپری و عطرهایی که حاوی مواد شیمیایی مضر مثل سیلیکا، پارابن (پارابن ها از پرکاربردترین دسته های مواد نگهدارنده هستند)، BHA یا بتا هیدروکسی اسید، سولفات لاریل سدیم، قطران زغال سنگ، فراورده های نفت خام یا پترولیوم، پروپیلن گلیکول، تری کلوسان، پلی اتیلن و فرمالدهید هستند، پرهیز کنید.
اسپری و عطر های غیر آلمینیومی را برای مصرف در این دوران انتخاب کنید، چرا که طبق مطالعات انجام شده، ارتباطی بین ترکیباتی که دارای پایه آلمینیومی هستند و افزایش خطر بیماری های عصبی مثل آلزایمر، ناپایداری های ژنتیکی و سرطان سینه وجود دارد.
به جای عطرهای تند، از بو ها و عطرهای ملایم استفاده کنید. رایحه و بوهای تند و معطر حاوی ترکیب شیمیایی فتالات هستند که درعملکرد هورمونی اختلال ایجاد می کنند. فتالات سمی است که در برخی از عطرها استفاده می شود و می تواند منجر به مشکلات پوستی، هورمونی و تنفسی شود. گاهی اوقات ممکن است نامی از این ماده بر روی برچسب عطر موجود نباشد. حتی اسپری هایی که با برچسب عاری از فتالات عرضه می شوند، می توانند حاوی نوعی فتالات ناشناخته جایگرینی باشند که در دوران بارداری ممکن است خطراتی ایجاد کند.

در دوران بارداری تا چه میزان می توانید از عطر و اسپری استفاده کنید؟
برای این که جانب احتیاط را رعایت کرده باشید، در این دوران سعی کنید کمتر از عطرهای شیمیایی استفاده کنید و به طور کلی مصرف عطر و اسپری و حتی کرم ها و لوسون های آرایشی را به حداقل برسانید و فقط به هنگام ضرورت از این موارد استفاده کنید.
همچنین سعی کنید محصولات جدید را در این دوران کمتر امتحان کنید و اگر محصولی را پیش از این مورد استفاده قرار نداده اید، آن را در این دوران بر روی پوست خود مورد آزمایش قرار ندهید، چرا که پوست شما نیز در این دوران از حساسیت بیشتری برخوردار است. در عوض می توانید از عصاره و روغن های خاص گیاهی و طبیعی مثل مرکبات استفاده کنید که مطمئن تر هستند و خطری هم ایجاد نمی کنند.
برخی از رایحه های طبیعی و مطمئن که می توانید در این دوران از آنها استفاده کنید.
ممکن است عطر های طبیعی به خوبی عطر و اسپری های صنعتی نباشند. اما هر چقدر که مدت زمان طولانی تری از آنها استفاده کنید، بهتر عمل می کنند.
این نوع عطر های طبیعی که از گل ها و گیاهان خشبو تهیه شده اند، می توانند داخل شیشه یا به صورت اسپری و مام در دسترس باشند. بهترین اسانس های طبیعی که عطرهای گیاهی از آنها تشکیل می شوند و برای استفاده در دوران بارداری مناسب هستند عبارتند از:
اسانس لیمو و نارگیل
دارچین
گل حنا
اسانس خیار و طالبی
میوه گل ساعتی (پَشِن فروت)
کِرَن بری (نوعی تمشک)
چای سبز
گل ختمی
روغن کاکائو
روغن انبه
گیاه ارس یا سرو کوهی
روغن درخت چای
روغن پونه کوهی
روغن رزماری
روغن مرکبات
انجیر
هلو
لیمو نعناع
یاس بنفش
تمشک
گیلاس
روغن بابونه
روغن استخودوس
چوب صندل
گل رز
نعنای دشتی
کانانگا ادوراتا (درختی گرمسیری)
شمعدانی
سیب و عسل
صمغ کندر
کهربای صورتی (Pink Amber)

چه وقت باید با پزشک مشورت کنید؟
اگر بعد از استفاده از هر نوع عطر و اسپری دچار علائم زیر می شوید، بهتر است آن را به پزشک خود گزارش دهید:
سردرد
بثورات پوستی
واکنش های حساسیتی
دشواری در تنفس
احساس خفگی
همچنین اگر دچار هر گونه آلرژی و حساسیت هستید و یا در گذشته دچار این موارد بوده اید، پزشک خود را در جریان سابقه پزشکی تان قرار دهید تا او بتواند بهترین عطر یا اسپری مناسب این دوران را به شما پیشنهاد دهد.
برای اطمینان بیشتر، می توانید پیش از تهیه هر نوع عطر، اسپری یا لوازم آرایشی و بهداشتی، برچسب روی تمام این محصولات را به دقت مطالعه کرده و سپس آنها را خریداری کنید.
سعی کنید به جای عطرهای تند و غلیظ، از انواع بوهای ملایم تر استفاده کنید.
همچنین برای پیشگیری از هر گونه عوارض احتمالی، بهتر است از انواع طبیعی عطر ها و لوازم آرایشی که در ترکیبات آنها از مواد گیاهی استفاده شده، استفاده کنید. سعی کنید عطر را ابتدا زمانی استفاده کنید که تصمیم دارید در خانه بمانید تا اگر بوی آن شما را اذیت کرد، بتوانید دوش بگیرید.
همچنین می‌توانید به جای عطر از لوسیون‌های کمی معطر استفاده کنید. لوسیون‌هایی با عطر هل یا نعناع حتی می‌تواند در رفع حالت تهوع نیز موثر باشد.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.