انتقال ویروس کرونا، بیشتر از طریق دست است
کرونا یک بیماری عفونت ویروسی و علائم شروع آن به صورت علائم آنفولانزا است.
ورود کرونا به ایران که تا کنون بیش از ۱۰۰۰ نفر را مبتلا کرده است و کام بیش از ۵۰ خانواده را تلخ کرده، به گفته برخی از کارشناسان بایستی توسط تک تک مردم اصول بهداشتی رعایت شود تا ان شالله شاهد ریشه کنی این بیماری باشیم.
با توجه به اعلام خبر رسمی وزارت بهداشت مبنی بر مشاهده ویروس کرونا در قم و ابتلای دو نفر تا کنون، آنچه به نظر جدی می رسد راه های پیشگیری و مراقبت است که بایستی مورد توجه مردم قرار گیرد.
دکتر علی اصغر حلیمی اصل، متخصص اطفال و دانشیار گروه پزشکی دانشگاه شهید بهشتی در پاسخ به این سوال که با توجه به اینکه وزارت بهداشت تایید کرده ویروس کرونا در ایران هم آمده راه های پیشگیری و درمان این ویروس چگونه خواهد بود و این که آیا کودکان هم مبتلا می شوند یا خیر؟ بیماری کرونا یک بیماری عفونت ویروسی است. علائم شروع آن به صورت آنفولانزا است؛ علائمی مانند تب، سرفه، آبریزش بینی ولی در همه این موارد سرفه بارز است. سرفه ها شدید تر می شود و گاهی ممکن است خون دماغ شوند و ممکن است اختلالات خونریزی دهنده بعد از آن مشاهده شود اما عوارض آن می تواند شبیه آنفولانزا بوده باشد مانند دردهای عضلانی و گلو درد، استفراغ و اسهال. من در بیمارستان شهدای تجریش که هستم هیچ تغییری در بیماریهایی که به ما مراجعه کردند ندیدیم. بنابراین ما در مهرماه یک موج آنفولانزا داشتیم و دیگری هم دو ماه پیش داشتیم که تقریباً یکی دو هفته است جمع و جور شده بنابراین در حال حاضر ما کرونا را هنوز ندیدهایم.
وی در خصوص راه های انتقال کرونا گفت: بیشتر از طریق سرفه و دست است و همه تا آنجایی که میتوانند باید دستهای خود را با صابون بشویند و با همدیگر تماس دستی نداشته باشند، ماسک بزنند و پیش همدیگر سرفه نکنند. اما کرونا در واقع می بایست در یک جایی که به صورت طولانی مدت در آن حضور داشته باشند و جمع زیادی باشد منتقل میشود.
دکتر حلیمی افزود: کرونا ویروس امکان انتقال بیشتر در یک جمعی که در یک محوطه که تعداد افراد زیاد هستند مثل یک کلاس درس ممکن است به یکدیگر منتقل شود ولی با پیشگیری و همچنین رعایت نکات ایمنی ممکن است که از این بیماری پیشگیری کرد.
وی در خصوص اینکه چه کسانی بیشتر در معرض خطر هستند گفت: کسانی که سابقه آسم دارند، دیابت دارند، بیماری های کلیوی، نقص ایمنی، بیشتر این افراد گرفتار میشوند. کرونا در واقع یک بیماری سبک ویروسی است اما در مواردی که چنین زمینههای وجود داشته باشند ممکن است عوارض ظاهر شود اما مورد بالینی آن تنگی نفس است. کودکان و بزرگسالان هم ممکن مبتلا شوند. این بیماری تفاوتی در ابتلای آن میان بزرگسال و کودک وجود ندارد.
دکتر حلیمی در خصوص راه های درمان اظهار داشت: برای راه های درمان تا زمانی که یک داروی ضد ویروس موثری پیدا نشده راههای درمان حمایتی است یعنی مبتلایان بایستی استراحت کنند، مایعات بیشتری مصرف کنند و دست های خود را بشویند. اگر سرفه های زیادی داشتند به پزشک مراجعه کنند اگر دارویی لازم باشد برای آنها تجویز شود اما اگر تنگی نفس داشته باشند باید سریعاً بستری شوند.
وی در خصوص قرنطینه بیماران کرونا گفت: بستگی به شدت و سختی که این بیماری دارد ممکن است مبتلایان را بستری کنند و بهتر از طریق بیمارستان مشخص باشند.
منبع:
شفقنا زندگی
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼