باردارم، لواشک نخورم؟
من خودم باردار هستم لواشک هم خیلی دوست دارم آیا خوردن زیاد آن به بچه ضرری دارد؟
پاسخ: همه میوه ها در دوران بارداری مفیدند. اما در بارداری هله هوله نخورید.
تحقیقات نشان میدهد، مادرانی که در دوره بارداری خود هله هوله می خورند، در واقع خطر ابتلا به چاقی را در کودکان خود افزایش میدهند.همچنین کودکانی که از این مادران متولد می شوند بیشتر به بیماری دیابت، افزایش کلسترول و فشار خون مبتلا میشوند.به گفته محققان در صورتی که مادران شیرده تغذیه مناسبی نداشته باشند، خطرات مشابهی در انتظار فرزندانشان خواهد بود.از سوی دیگر در صورتی که افزایش وزن مادران در طی بارداری بیش از حد معمول باشد، احتمال بروز چاقی در کودکان آنها افزایش مییابد.زنان باردار می توانند از خوردن خیلی از غذاها لذت ببرند اما برخی غذاها باید در این دوران با احتیاط مصرف شوند یا از خوردن آن ها پرهیز شود.
جگر و سایر امعاء و احشاء گوسفند و گاو
اگر چه جگر و مواد تهیه شده از احشاء حیوانات، دارای آهن و فولات هستند این مواد همچنین حاوی غلظت زیادی از ویتامین A هستند. هر ۱۰۰ گرم از این مواد حاوی ۱۳ هزار تا ۴۰ هزار واحد بین المللی ویتامین A است که بیش از ۱۵ برابر نیاز زن باردار است.مصرف مقادیر زیاد ویتامین A برای جنین در حال رشد در سه ماهه ی اول بارداری مُضر است. در نتیجه همه زنان باردار و زنانی که در حال برنامه ریزی برای بارداری هستند باید از مصرف این غذاها یا غذاهایی که حاوی مقادیر زیادی ویتامین A هستند مثل جگر، روغن هایی که از کبد حیوانات تهیه می شود و سایر امعاء و احشاء حیوانات پرهیز کنند.البته لازم نیست که از سایر غذاها که دارای ویتامین A است خودداری کرد مثل شیر، پنیر، ماهی چرب، تخم مرغ و غذاهایی با بتاکاروتن مثل هویج، میوه های قرمز و نارنجی و سبزیجات و سبزیجات برگ سبز.
مغز حیوانات
تخم مرغ خام یا عسلی
تخم مرغ کاملا نپخته(عسلی) یا خام یا غذاهایی که حاوی تخم مرغ نپخته هستند مثل سُس مایونز خانگی و بستنی های غیر پاستوریزه نباید در دوران بارداری مصرف شود چرا که ممکن است حاوی باکتری سامونلا باشد که می تواند سبب مسمومیت غذایی شود.
غذاهای نپخته یا سرد
بسیار مهم است که مطمئن شوید غذاها کاملا پخته اند و سپس مصرف شوند، غذاهای سرد باید مجددا کاملا گرم شوند طوری که بخار از آن ها خارج شود.
گوشت و مرغ خام
توکسوپلاسموزیس بیماری نادری است که توسط نوعی انگل که در گوشت خام وجود دارد ایجاد می شود. این می تواند برای جنین مُضر باشد و در بسیاری مواقع سبب نابینایی و مشکلات ذهنی و عقب افتادگی در جنین شود.بنابراین زنان باردار باید از خوردن گوشت خام و نپخته پرهیز کنند.توکسوپلاسموز ممکن است همچنین در مدفوع گربه نیز وجود داشته باشد بنابراین به زنان بارداری که از حیوانات نگهداری می کنند توصیه می شود که هنگام خالی کردن مدفوع گربه حتما دست کش بپوشند.
پختن خوب و کامل گوشت و مرغ می تواند خطر سالمونلا را نیز کاهش دهد.
اگر در یک خانواده اعم از مادر کودک، پدر یا خواهر و برادر سابقه ی حساسیت به بادام زمینی دارند یا تاریخچه تب یونجه، آسم، اگزما یا سایر آلرژی ها را دارند، برای کاهش خطر استعداد کودک در حال رشد به حساسیت به بادام زمینی بهتر است مادر از مصرف بادام زمینی و محصولات حاوی بادام زمینی در دوران بارداری و شیردهی پرهیز کند.
شیر غیر پاستوریزه
مادر باردار باید از خوردن همه شیرهای غیر پاستوریزه اعم از شیر گاو، بُز و شیر شتر خودداری کند، شیر بُز هم می تواند عاملی برای افزایش خطر توکسوپلاسموز باشد.
الکل
احتیاجی به ذکر این مورد نیست که مادر باردار باید به طور کامل از مصرف الکل در دوران بارداری بپرهیزد، مخصوصا در اوایل بارداری.
کافئین
اگر چه لازم نیست به طور کلی از مواد غذایی حاوی کافئین خودداری کرد اما به زنان باردار توصیه می شود مصرف کافئین در آن ها بیشتر از ۳۰۰ میلی گرم در روز نباشد.مصرف کافئین به میزان زیاد سبب کاهش وزن نوزاد و گاهی سقط می شود.
مضرات لواشک
ترشی این لواشک های مصنوعی که میخورید و یا نوشیدنی های ترش مزه حاصل از ترشی عصاره میوه نیست بلکه این مزه همان اسیدسیتریک و برخی افزودنیهای اسیدی است که در زمان فرآوری به محصول اضافه میشود. وقتی گرمای هوا نفسگیر میشود بیشتر در پی یافتن یک خوردنی یا نوشیدنی ترشمزه هستیم تا بتواند از شدت التهابات ناشی از حرارت بدن بکاهد و از درون خنکمان کند. نوشیدن یک لیوان آب زرشک، آب آلبالو، آب لیمو … یا خوردن تنقلات ترشمزهای چون آلوچه، آلو جنگلی و لواشک برایمان لذتبخش میشود، اما آیا واقعا ترشی آبمیوههای صنعتی ترشمزه، آب زرشک و آب آلبالویی که در بطریهای بزرگ بستهبندی شدهاند یا از طریق دستفروشان در سطح شهر عرضه میشوند یا آن لواشکهای لوله شده براق و لعابداری که به مشتریها چشمک میزند یا آلوهای قرمز و خوشرنگی که شیره ترشمزهای آن را احاطه کرده است، حاصل از ترشی عصاره میوه است یا به واسطه برخی افزودنیهای شیمیایی ترش میشوند؟ لازم است بدانید بیشتر تنقلاتی که در بازار وجود دارد همچون انواع لواشکها، آلوچههای فرآوری شده، پودرهای خوراکی ترشمزه و حتی پودر شربت و ژله، حاصل از ترشی عصاره میوه نیست و آنچه که در زمان مصرف موجب سوزش زبان و ایجاد مزهای خوشایند و دلچسب میشود، اسیدسیتریک و برخی افزودنیهای اسیدی است که در زمان فرآوری به محصول اضافه میشود. این محصولات برای مبتلایان به زخم معده و اثنیعشر و کسانی که مستعد ریفلاکس هستند مضر بوده و توصیه نمی شود.
اکثر زنان باردار در طول بارداری غذاهای ترش و تند هوس می کنند. البته در بارداری تمرکز بر رژیم غذایی و خوردن یک رژیم غذایی متعادل و غنی از مواد مغذی ضروری است. برای برطرف کردن عطش خود می توانید به مقدار کم ترشی بخورید.
ملاحظاتی در خصوص خوردن ترشی در دوران بارداری
کم آبی بدن: اگر در بارداری به مقدار متوسط ترشی می خورید یعنی بدن شما کم آب نیست و مقدار سدیم در بدن شما به قدر کافی و متعادل سات. مصرف بیش از حد ترشی باعث افزایش سطح سدیم و بیماری های مختلفی به خصوص کم آبی بدن می شود.
مشکلات معده: اگر در حال حاضر مشکل معده دارید، بهتر است برای جلوگیری از مشکلات، ترشی نخورید زیرا ترشی باعث نفخ معده و دیگر مسائل در دوران بارداری می شود. همچنین ترشی باعث اسهال خونی و دیگر اختلالات گوارشی در دوران بارداری می شود.
سوزش معده: یکی از مشکلات اصلی بارداری که اکثریت زنان با آن مواجه هستند سوزش معده است. ترشی بسیار اسیدی می باشد و باعث افزایش سوزش معده در بارداری (بخوانید: معجونی برای کاهش سوزش معده) می شود.
افزایش سطح سدیم: برخی از ترشی ها حاوی مقدار زیادی سدیم هستند که بر رشد جنین تاثیر منفی می گذارد.
ترشی فشار خون را بالا می برد: ترشی حاوی مقدار زیادی نمک است که باعث افزایش فشار خون می شود. خوردن ترشی باعث فشار خون بالا در بارداری می شود.
محدود کردن مقدار ترشی: مطمئن شوید مصرف ترشی بیش از حد نیست زیرا تاثیر منفی بر رشد جنین دارد.
برچسب را به دقت بخوانید: پیش از خرید ترشی از فروشگاه برچسب آن را به دقت بخوانید. مطمئن شوید از محصولات آلی ساخته شده و تاریخ انقضاء و مصرف آن را بررسی کنید. از خوردن ترشی هایی که بیش از حد مواد نگهدارنده شیمیایی دارند بپرهیزید زیرا برای رشد جنین خطرناک می باشند.
ترشی های خانگی: در ترشی خانگی احتمال وجود ذرات باکتری لیستریا وجود دارد که می تواند به طور ناخواسته آسیب هایی به مادر و جنین در بارداری وارد کند.
مشورت با پزشک: حتما پیش از مصرف ترشی با پزشک مشورت کنید.خوردن ترشی به مقدار زیاد در بارداری ایده خوبی نیست. اما خوردن آن به مقدار کم مشکلی برای جنین و مادر ایجاد نمی کند. بنابراین در دوران بارداری هوس ترشی کردید، پیش از مصرف با دکتر خود مشورت کنید و روزانه به مقدار کم بخورید.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼