مراقبت بعد از زایمان، آنچه باید بدانید
در طول دوران بارداری، رحم که در حال رشد است، به عضلات جلوی شکم، فشار وارد میکند.
در طول دوران بارداری، رحم که در حال رشد است، به عضلات جلوی شکم، فشار وارد میکند. به همین خاطر ممکن است دو ردیف از عضلات شکمی، که در وسط شکم به یکدیگر میپیوندند، از هم فاصله بگیرند. این شرایط، ممکن است فقط زمانی که به عضلات فشار وارد میشود، مانند سرفه کردن، قابل رویت باشد.
معمولا این مشکل در اواخر بارداری رخ میدهد و پس از زایمان کاملا نمایان میشود. با گذشت زمان عضلات به تدریج به یکدیگر نزدیکتر میشوند. اما مقداری از فاصله بین آنها ممکن است تا یک سال پس از زایمان باقی بماند. این مشکل عوارض دیگری مانند کمردرد، ناراحتی به هنگام بلند کردن اجسام و اختلال در انجام برخی از کارهای روزانه را به دنبال دارد. فاکتورهایی وجود دارند که احتمال بروز این مشکل را بیشتر میکنند، مانند: - سن بیش از ۳۵ سال مادر - بارداری چندقلویی - بارداری ماکروسومی یا جنین سنگین وزن - تعدد بارداری - انجام برخی ورزشهای سخت شکمی، پس از سه ماهه اول بارداری اگر فکر میکنید که با تفکیک عضلات شکمی روبهرو شدهاید، حتما با پزشکتان در این باره صحبت کنید.
انجام برخی نرمشها پس از زایمان، به بازگشت عضلات به حالت اولیه کمک میکند. فیزیوتراپی نیز برای بهبود شرایط مؤثر است. در برخی موارد که عضلات به حالت اول خود بازنمیگردند و فرد را در انجام فعالیتهای روزانه با مشکل مواجه میکنند، نیاز به عمل جراحی است.
منبع:
سلامت ایران
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼