۱۳۳۸۱۵
۵۹۰۴۳
۵۹۰۴۳

سزارین در جفت قدامی، اجباری است؟

اصطلاح جفت قدامی به معنای این است که موقعیت جفت در دیوار مقابل رحم قرار گرفته است.

عضو ارگان مهمی است که مواد مغذی و اکسیژن را برای جنین فراهم می آورد. اصطلاح جفت قدامی به معنای این است که موقعیت جفت در دیوار مقابل رحم قرار گرفته است.

موقعیت قرارگیری جفت
در سونوگرافی هفته 20 بارداری موقعیت جفت مشخص می گردد. جفت ممکن است یکی از چهار موقعیت کلی زیر را داشته باشد:

قدامی (مقابل دیواره رحم)
خلفی (پشت دیواره رحم)
فوندال (بالای دیواره رحم)
راست یا چپ جانبی (در سمت راست یا چپ رحم)
هر کدام از وضعیت های بیان شدن برای جفت طبیعی می باشند. در حالت جفت قدامی، جفت به عنوان یک مانع میان رحم و کودک شما عمل می کند. زنان مبتلا به جفت قدامی حرکات جنین را به نسبت سایرین کمتر احساس می کنند. قدامی بودن جفت ممکن است شنیدن ضربان قلب جنین را برای پزشک دشوار سازد. با پیشرفت بارداری ممکن است جفت به حالت خلفی در آید ولی امکان دارد این اتفاق نیز نیافتد.

عوارض ناشی از جفت قدامی
جفت ممکن است درست در جایی قرار گرفته باشد که پزشک نیاز به برش شکم تان دارد و این موضوع باعث می شود که پزشک ناچار شود برش بلندتری بیش از حد معمول بزند که در کاهش خطر خونریزی موثر است. اگر جفت پایین باشد سونوگرافی به پزشک کمک می کند تا موقعیت مناسبی را برای برش دادن شکم پیدا کند.اگر شما پیش از این سزارین داشته اید ممکن است جفت در محل زخم های قدیمی رشد کرده باشد. این موضوع گاهی سبب می شود که جفت در داخل این زخم ها رشد کند که به آن جفت چسبیده می گویند. سونوگرافی و ام آر آی (MRI) می توانند به تشخیص به موقع کمک کنند تا یک زایمان بدون خطر داشته باشید.

اگر در سونوگرافی مشخص شود جفت کوچک است و ارتفاع کمی دارد، پزشک یک سونوگرافی دیگر در هفته ۳۲ یا ۳۶ بارداری تجویز می کند. در این سونوگرافی وضعیت دقیق جفت مجدد ارزیابی می شود. جفت معمولا به سمت بالا حرکت می کند و با رشد جنین و رحم، جفت نیز رشد می کند. اگر جفت در اواخر بارداری با ارتفاع کم در مقابل دهانه رحم قرار گیرد به آن جفت سرراهی می گویند.داشتن جفت قدامی ممکن است سبب شود جنین بیشتر حالت چنبره زدن پیدا کند و نتواند راحت حرکت کند و همچنین شما در سه ماهه دوم بارداری متوجه حرکات کمتر جنین نسبت به موقعیت های عادی قرارگیری جفت در رحم می شوید.

اگر سزارین در موقعیت جفت قدامی اجباری است؟
هنگامی که جفت در موقعیت قدامی است سزارین اجباری نمی باشد اما اگر جفت تمام یا بخشی از دهانه رحم را بپوشاند پزشک ناچار به انجام زایمان به صورت سزارین می باشد.
نکاتی درباره جفت قدامی
برخی تحقیقات نشان می دهد وزن نوزادان در موقعیت جفت قدامی بیشتر است، همچنین قدامی بودن جفت در نوزادان دختر شایع تر می باشد.اگر چه جفت قدامی معمولا برای بارداری خطری ایجاد نمی کند اما موقعیت جفت ممکن است احتمال ابتلا به فشار خون ناشی از حاملگی، جدا شدن زودرس جفت، دیابت بارداری، رشد آهسته جنین و مرگ جنین را افزایش دهد.مطالعات نشان می دهد در زنان با گروه خونی O مثبت احتمال بروز جفت قدامی بیشتر است.موقعیت خواب زنان در زمان لانه گزینی نیز ممکن است در نوع قرارگیری جفت تاثیر بگذارد.هنگامی که جنین به صورت خلفی است احتمال بروز کمردرد در شما بیشتر است.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.