آیا بوتاکس در شیردهی عوارض دارد؟
بوتاکس نوعی دارو است که از باکتری های کلستریدیم بوتولینوم ساخته می شود.
بوتاکس نوعی دارو است که از باکتری های کلستریدیم بوتولینوم ساخته می شود. این باکتری ها همان باکتری هایی هستند که باعث مسمومیت های غذایی حاد و مرگ می شوند و بیشتر در کنسروهایی مانند ماهی به وجود می آیند و به همین دلیل توصیه می شود قبل از مصرف هر نوع کنسروی حداقل بیست دقیقه آن ها را بجوشانید. امروزه از این سم برای پر کردن چین و چروک های صورت بخصوص در ناحیه پیشانی و کناره های چشم ها استفاده می شود و به دلیل تاثیر فوری که دارد در کل دنیا طرفداران زیادی پیدا کرده است.
این سموم بر سیستم عصبی تاثیر گذاشته و در واقع با فلج کردن عصب های زیر پوستی از تغییر حالت آن ها جلوگیری کرده و یک حالت کشیدگی را در صورت ایجاد می کند. اما برخی از مامان های عزیز سوال می کنند که آیا امکان بوتاکس در دوران شیردهی وجود دارد یا خیر؟ با ما در این مقاله همراه باشید تا پاسخ این سوال را برایتان توضیح دهیم.
کاربرد بوتاکس
بوتاکس کاربردهای پزشکی مختلفی دارد. اما در بیشتر موارد برای زیبایی پوست توسط متخصصان پوست و جراحان پلاستیک استفاده می شود. هنگامی که این ماده به داخل پوست تزریق می شود، با فلج کردن عصب های زیر پوستی خطوط و چروک پوست را سریعا از بین می برد. شاید برایتان جالب باشد که بدانید از بوتاکس برای درمان بیماری هایی مانند فلج مغزی، میگرن مزمن، گرفتگی شدید گردن، شکاف مقعد، عرق کردن شدید، لوچی چشم و موارد دیگر نیز در پزشکی استفاده می شود.
عمل بوتاکس به چه صورت است؟
بوتاکس از طریق تزریق سم بوتولنیم به داخل ماهیچه انجام می شود. در این روش، از فعالیت اعصاب در نقطه ای که تزریق انجام شده است، جلوگیری و باعث فلج شدن ماهیچه می شود. تاثیر بوتاکس موقتی است و هر چند ماه نیاز به تمدید دارد. به علاوه به دلیل فلج شده ماهیچه ها و عصب ها احتمال بدتر شدن چین و چروک بعد از حدود شش ماه وجود دارد و انجام بوتاکس بیش از ۶ مرتبه می تواند برای بدن خطرناک باشد چون به هر حال یک نوع سم است و ممکن است در برخی مواقع نادر وارد بدن و خون شود.
بوتاکس در شیردهی
اطلاعات اندکی در خصوص مجاز بودن بوتاکس در طول شیردهی وجود دارد. اما در اینجا نکاتی که می دانیم ذکر شده است:
در هر تزریق بوتاکس مقدار بسیار کمی سم بوتولینوم خالص نوع آ وجود دارد.
دارو به طور مستقیم وارد ماهیچه می شود و مشخص نیست که وارد سیستم بدن می شود یا خیر؟ پس نمی توانیم با قطعیت بگوییم بر شیر مادر تاثیر می گذارد و یا کلا اثری ندارد.
به نظر می رسد استفاده از بوتاکس در طول شیردهی ضرری برای نوزاد ندارد.
اگرچه سم از طریق شیر مادر به نوزاد منتقل نمی شود، اما بهتر است پیش از تزریق بوتاکس شیردهی انجام شود و تا چند ساعت پس از تزریق نوزاد را با شیر خود تغذیه نکنید تا اطمینان بیشتری حاصل شود. این کار احتمال داخل شدن ماده سمی به شیر را کاهش می دهد.
هشدار: خطرات سم بوتولینوم بوتاکس
سم بوتولینوم بسیار خطرناک است و حتی همان طور که گفتیم می تواند کشنده باشد. برای جلوگیری از بیماری های جدی و عوارض جانبی بوتاکس به نکات زیر توجه کنید:
پزشک باید مقدار دوز بوتاکس را تجویز کند و تزریق آن باید توسط متخصص انجام شود. بنابراین از انجام بوتاکس نزد افراد غیر متخصص مانند آرایشگران جدا خودداری کنید.
سموم بوتولینوم که توسط پزشک تجویز نشده است را استفاده نکنید. بوتاکس نامعتبر و دوز نامناسب آن می تواند باعث مشکلات بسیار زیادی در سلامت بدن و زیبایی شده و حتی باعث مرگ شود.
عوارض بوتاکس در شیردهی
به طور کلی عوارض رایج بوتاکس شامل درد، تورم و قرمز شدن منطقه تزریق، خشکی دهان، سردرد و خستگی می باشد. همچنین با توجه به واکنش متفاوت بدن افراد نسبت به مواد مختلف ممکن است عوارض جانبی جدی تری نیز ایجاد کند. اگر سم بوتولینوم در قسمتی که تزریق انجام شده است پخش شود می تواند موجب مشکلات بزرگ تری از جمله مرگ شود. بنابراین اگر بعد از تزریق مشکلات زیر را مشاهده کردید بلافاصله با پزشک تماس بگیرید:
قورت دادن دشوار
مشکل در صحبت کردن
ضعف عضلات
مشکل در تنفس
علائم واکنش آلرژیک شامل خارش، خس خس کردن گلو و جوش
ابهام در بینایی
اگرچه انتظار نمی رود عوارض در کودک شیرخوار دیده شود اما در صورت انجام بوتاکس در شیردهی بعد از آن کودک را از نظر علائم ضعف و مشکلات گوارشی مورد بررسی قرار دهید.
سخن آخر
با اینکه بوتاکس می تواند اثرات فوری در زیبایی شما ایجاد کند اما باید برای انجام آن حسابی احتیاط کنید و بهتر است تا می توانید از روش های دیگر برای جوان سازی پوست استفاده کنید زیرا بوتاکس می تواند عوارض جبران ناپذیری داشته باشد. بخصوص وقتی افراد به نکات بهداشتی و دانش پزشکی توجهی نمی کنند و تنها به حرف دیگران اعتماد کرده و این کار را نزد افراد غیر متخصص انجام می دهند. همچنین بوتاکس یک روش جوانسازی دائمی نیست و برگشت پذیر خواهد بود و شما نمی توانید تا هر چند باری که دلتان خواست این کار را انجام دهید و محدودیت دارد.
منبع:
سلامت بانوان اوما
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼