اشتباهات ممنوعه برای خانمها در دوران پریودی
در دوران پریودی، خانم ها اشتباهات رایجی را در هر ماه مرتکب می شوند که ممکن است موجب ایجاد مشکلات و آسیب هایی در بدن آن ها شود.
به نقل از نمناک: قاعدگی یکی از دوران های دردناک است که همه خانم ها آن را یک بار در ماه تجربه می کنند. در دوره قاعدگی خانم ها به دلیل تغییرات هورمونی دچار حالات متفاوتی می شوند که خوشبختانه گذرا است اما بسیاری در این دوران به دلیل عدم آگاهی اشتباهاتی را مرتکب می شوند که می تواند موجب آسیب به بدن آنها شود.
بیشتر بخوانید: دوران پریود پیش از اختراع نوار بهداشتی
نشستن دست ها به اندازه کافی:
در دوران قاعدگی بیش از هر زمان دیگری باید دست های خود را خوب بشویید. بیشتر خانم ها پس از استفاده از سرویس بهداشتی و تعویض پد دست های خود را می شویند که بنابر گفته متخصص زنان کافی نیست زیرا برای محافظت از واژن در برابر آلودگی و میکروب باید دست ها را قبل از تماس با واژن بشویید.
ندانستن زمان دقیق عادت ماهانه:
فکر نکنید تنها زنانی که قصد بارداری دارند باید به زمان دقیق عادت ماهانه خود توجه کنند. اگر زمان دقیق دوره قاعدگی را بدانید می توانید خود را برای هر گونه مشکل خون ریزی زیاد، گرفتگی عضلات و ...آماده کنید.
از برنامه های هشدار دهنده در گوشی استفاده کنید تا زمان دقیق را به شما یاد آوری کند. با این کار درک بهتری از آنچه که باید از نظر عاطفی و فیزیکی داشته باشید را پیدا خواهید کرد، حتی می توانید تعطیلات خود را در این زمان برنامه ریزی کنید.
عدم توجه به رنگ خون در دوران قاعدگی:
رنگ خون در دوران قاعدگی هر فردی می تواند اطلاعات مهمی را در رابطه با سلامتی او نشان دهد، بنابراین نباید به آن بی توجه باشید. خون به رنگ قرمز روشن مشکل خاصی را نشان نمی دهد و رنگهای تیره احتمالاً به معنای خون مانده در رحم است که خارج شدن آن زمان برده است.
اگر گاه لخته شدن خون اتفاق بیافتد طبیعی است و جای هیچ گونه نگرانی نمی باشد اما اگر لخته های خونی زیادی دارید یا خون نارنجی با رگه های قرمز مشاهده کردید به پزشک مراجعه کنید زیرا می تواند به معنای وجود مایعات از گردن رحم و عفونت باشد.
خون به رنگ قرمز روشن نشانه خوبی است، رنگهای تیره احتمالاً به معنای خون مانده است که خارج شدن آن مدتی زمان می برد و لخته شدن خون اگر گاها باشد طبیعی است و جای هیچ گونه نگرانی نیست اما اگر لخته های خونی زیادی دارید یا خون نارنجی با رگه های قرمز مشاهده کردید به پزشک مراجعه کنید. زیرا می تواند به معنای وجود مایعات از گردن رحم و عفونت باشد.
استفاده از محصولات معطر:
برخی خانم ها به دلیل بوی نامطبوع در دوران قاعدگی که ناشی از نوسانات سطح pH است اقدام به مصرف محصولات معطر شیمیایی می کنند که اصلا کار درستی نیست، زیرا با انجام این کار می توانند واژن را تحریک و همه چیز را بدتر کنند.
مصرف مسکن ها پس از شروع دردهای عضلانی:
زندگی به اندازه کافی سخت است پس چرا صبر می کنید درد به سراغتان بیاید سپس دارو مصرف کنید. پزشکان بیان می کنند مصرف داروهای مسکن بعد از شروع درد تاثیر کمتری دارد بنابراین با برنامه ریزی و دو یا سه روز قبل از قاعدگی داروهای مورد نیاز را مصرف کنید.
عدم مصرف آهن به اندازه کافی:
همانطور که می دانید در دوران قاعدگی، خون زیادی از دست می رود که برای جبران آن باید برخی غذاهای حاوی آهن، گوشت، لوبیا، اسفناج یا مکمل ها را در رژیم غذایی خود بگنجانید.
قاعدگی پیش یا پس از موعد:
متناقض به نظر می رسد، اما کمی بی نظمی در قاعدگی عادی است. اگر عادت ماهانه شما چند روز زودتر یا دیرتر از موعد نشان داده شود، نیازی نیست ناراحت باشید به خصوص اگر جوان هستید، چرا که چندین سال طول می کشد تا چرخه قاعدگی ثبات پیدا کند.
از طرف دیگر، غیر عادی بودن این تغییرات نیاز به مراجعه به پزشک دارد، زیرا ممکن است بیماری سندروم تخمدان پلی کیستیک داشته باشید.
اگر عادت ماهانه شما چند روز زودتر یا دیرتر از موعد باشد، نیازی به نگرانی نیست به خصوص اگر جوان هستید، چرا که چندین سال طول می کشد تا چرخه قاعدگی ثبات پیدا کند اما اگر این روند ادامه پیدا کند غیر عادی به نظر برسد و باید به پزشک مراجعه کنید زیرا ممکن است بیماری سندروم تخمدان پلی کیستیک داشته باشید.
مصرف بیش از حد قند:
خانم ها در دوران قاعدگی میل زیادی به خوردن قند دارند. محققان بیان می کنند که سطح قند خون خانمها در دوران قاعدگی افت می کند بنابراین افراد شروع به خوردن کوکی ها، بستنی و تنقلات شیرین می کنند اما در صورت مصرف مواد غذایی حاوی قندهای فرآوری شده، نوسانات روحی بدتر شده و تعادل سیستم ایمنی به هم می ریزد.
نداشتن استراحت کافی:
شاید خیلی از خانم ها در دوران قاعدگی به دلیل مشغله کاری فرصت زیادی برای استراحت نداشته باشند که عادت اشتباهی است، در این دوران بیش از هر زمان دیگر به خواب مناسب و کافی نیاز است زیرا در دوره قاعدگی، بدن اضافه کاری انجام می دهد و اگر به درخواست طبیعی بدن پاسخ ندهند بیشتر مضطرب خواهند شد.
پاک کردن با دستمال از مقعد به سمت واژن:
فرقی نمی کند که در دوران قاعدگی هستید یا نه، همیشه بهتر است که از جلو به سمت پشت خود را پاک کنید زیرا با این کار می توان از ورود باکتری ها از ناحیه مقعد به مجرای پیشاب که موجب عفونت دستگاه ادراری می شوند جلوگیری کرد.
کنار گذاشتن ورزش:
ممکن است ورزش کردن آخرین چیزی باشد که بخواهید در دوران قاعدگی انجام دهید اما تحقیقات نشان می دهد که ورزش می تواند به رفع مشکلات قاعدگی کمک کند. محققان ۴۰ زن جوان را به طور منظم به دو گروه تقسیم کردند.
یک گروه به مدت ۶۰ دقیقه سه بار در هفته و به مدت دو ماه متوالی ورزش انجام می دادند در حالی که گروه دیگر بی تحرک بودند. بعد از چهار هفته، در گروه اول حدود ۳۰ درصد از علائم فیزیکی و روانی آنها در دوران قاعدگی بطور قابل توجهی کاهش یافت.
مصرف داروهای بدون نسخه:
یکی از اشتباهات رایج خانم هایی که از دل درد و گرفتگی عضلات در این دوران رنج می برند این است که بدون تجویز پزشک از دارو مصرف می کنند.
عدم تعویض به موقع پد بهداشتی:
مهم نیست که از چه نوع پد بهداشتی استفاده می کنید اما باید برای جلوگیری از کثیف شدن لباس و ابتلا به بیماری های عفونی هر۲تا ۴ ساعت یکبار پد را تعویض کنید.
مصرف غذاهای مضر:
مصرف میان وعده های غذایی حاوی نمک مانند چیپس و پفک می تواند موجب تشدید مشکلات نفخ شود، بنابراین میزان غذاهای نمکی را به حداقل برسانید.
تغییر حالت روحی:
اگر جز آن دسته افرادی هستید که در این دوران دچار تغییر خلق و خوی زیادی می شوید، خود را کنترل و آرام کنید و علائم خود را با گوش دادن به آهنگ مورد علاقه، ورزش و ماساژ با روغن تسکین دهید.
عدم نوشیدن آب کافی:
در دوران قاعدگی تغییرات در سطح هورمونهای استروژن و پروژسترون را تجربه می کنید. با افزایش سطح استروژن و پروژسترون ، بدن شما آب بیشتری را حفظ می کند و سرعت هضم را کاهش می دهد که می تواند باعث یبوست و نفخ شود.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼