فارس: اسدالله شعبانی شاعر کودک و نوجوان و پیشنهاد دهنده طرح کتاب برتر گفت: در ابتدای امر این مساله را مطرح کردیم که همه ساله گروهی از کارشناسان، کتابهای خوب را از منظر نشر شناسایی کرده و در یک نشریه معرفی کنند .
وی ادامه داد: قرار بود در کنار این کار، در جشنواره ای کتاب های برتر را نیز معرفی کنیم. اما متاسفانه اصل کار که معرفی کتاب های خوب و اطلاع رسانی درباره آنها به خانواده ها بود، به فراموشی سپرده شد و فقط به برگزاری جشنواره بسنده شد .
عضو کمیته داوری دومین جشنواره کتاب برتر افزود: این انتظار وجود دارد که معرفی کتاب های مناسب کودک و نوجوان به خانواده ها، در برگزاری یک جشنواره خلاصه نشود و انجمن فرهنگی به هدف اصلی خود برسد .
مدیر نشر توکا درباره تاثیرات برگزاری این جشنواره بر کیفیت کتاب های کودک و نوجوان گفت: تشویق ناشرانی که در کار خود دست به نوآوری زده اند، می تواند به عرضه کتاب های باکیفیت در بازار نشر کودک و نوجوان منتهی شود. چون می تواند به مرور زمان پسند و سلیقه عمومی را بالا ببرد و ناشران بیشتری را به سمت نوآوری سوق دهد .
این عضو انجمن فرهنگی ناشران کودک و نوجوان افزود: متن خوبی که توسط یک ناشر تاجر منتشر شود، ممکن است از تأثیرگذاری کافی برخوردار نشود اما اگر همان متن توسط یک ناشر خلاق منتشر شود، تاثیر فرهنگی آن بیشتر خواهد شد. از همین روی انجمنی که عنوان "فرهنگی " را یدک می کشد باید متولی برگزاری چنین جشنواره ای باشد .
شعبانی در پایان گفت: هدف از برگزاری این جشنواره این است که بر خلاف دیگر جشنواره های کتاب، از دریچه چشم نشر حرفه ای به کتاب های کودک و نوجوان بنگرد و بر رشد کیفی کتاب های این حوزه اثرگذار باشد .
چهارمین جشنواره کتاب به همت انجمن فرهنگی ناشران کودک و نوجوان آبان ماه امسال برگزار می شود .