۱۴۳۶۲۰
۱۲۰۱
۱۲۰۱

تاثیر سویا بر زنان، جهت درمان سرطان پستان

در این تحقیق، محققان از مدل‌های حیوانی استفاده کردند تا بتوانند به اطلاعات جدیدی راجع به تاثیر مصرف سویا – هم مثبت و هم منفی – بر درمان سرطان سینه ، دست پیدا کنند.

در این تحقیق، محققان از مدل‌های حیوانی استفاده کردند تا بتوانند به اطلاعات جدیدی راجع به تاثیر مصرف سویا - هم مثبت و هم منفی - بر درمان سرطان سینه ، دست پیدا کنند.
دانشمندان، مسیرهای بیولوژیکی‌ای را در موش‌ها یافتند که با مصرف بلند مدت سویا، تاثیر تاموکسیفن را بهبود می‌بخشد و از احتمال عود کردن سرطان سینه می‌کاهد. اما، آن‌ها نیز نشان دادند که چرا اگر در حین درمان با تامیکسوفن، برای اولین بار سراغ غذاهایی بروید که پایه‌ی آن‌ها سویا باشد، می‌تواند به شکل معکوس تاثیر دارو را کاهش دهد و احتمال عود کردن را افزایش دهد.
مطالعه‌ی منتشر شده، نشان داد که چگونه بیولوژی مولکولی در استفاده از سویا، بر تاموکسیفن تاثیر می‌گذارد - هم مثبت و هم منفی.
همچنین این مطالعه، بازتابی است از آن چه در بیماران مبتلا به سرطان سینه مشاهده شد .
لینا هیلا کیوی-کلارک، سرپرست این تحقیق: مدت‌ها است که نسبت به ژنیستئین تناقض وجود دارد. ژنیستئین، ساختار مشابهی با استروژن دارد و گیرنده‌های استروژن را تا حدی فعال می‌کند. استروژن باعث رشد اکثر سرطان‌های سینه است. با این حال، در کشورهای آسیایی که میزان خوردن سویا بسیار بالا است، آمار سرطان سینه ۵ برابر کمتر از زنان در غرب است. پس چرا سویا که کار استروژن را انجام می‌دهد، از زنان آسیایی محافظت می‌کند؟
بیش از ۷۰ درصد از ۱.۶۷ میلیون زنی که در سال ۲۰۱۲ مبتلا به سرطان سینه تشخیص داده شدند، گیرنده‌های استروژن فعال داشتند، و تاموکسیفن و روش‌های هورمونی دیگر، هدفشان کاهش توانایی استروژن در رشد سرطان است. این داروها، رایج‌ترین شکل درمان برای این سرطان است. با این که درمان هورمونی می‌تواند در پیشگیری یا درمان سرطان سینه بسیار مؤثر باشد، حدود نیمی از بیمارانی که از این روش درمان استفاده می‌کنند، بدنشان نسبت به آن مقاومت نشان می‌دهد و یا سرطانشان عود می‌کند.
استفاده طولانی مدت و مداوم از ژنیستئین قبل از شکل گیری سرطان سینه، ایمنی عمومی در برابر سرطان را افزایش می‌دهد و در نتیجه نسبت به پیشرفت سرطان و عود کردن آن محافظت می‌کند.
همچنین مکانیسمی به نام اتوفاژی را متوقف می‌کند. اتوفاژی باعث می‌شود تا سلول‌های سرطانی نجات پیدا کنند. همین مسئله است که به بهبود عملکرد تاموکسیفن کمک می‌کند.
مطالعات پیشین به هیچ تاثیر منفی‌ای از دریافت سویا بر روی نتیجه‌ی سرطان سینه نرسیدند. همچنین نشان داده بودند که زنان آسیایی و هندواروپایی که روزانه حداقل یک سوم فنجان شیر سویا (۱۰ میلی‌گرم ایزوفلاون) می‌خوردند، کمترین احتمال عود کردن سرطان سینه را داشتند.
اما آن چه مطالعاتی که بر روی حیوانات انجام شد، در استفاده از سویا بعد از ابتلا به سرطان سینه نشان داد، چیز متفاوتی بود.
شروع به مصرف ژنیستئین بعد از شکل گیری سرطان سینه در حیوانات، هیچ واکنش ایمنی ضد توموری را تحریک نکرد تا سلول‌های سرطانی را حذف کند. محققین گفتند: اما ما هنوز نمی‌دانیم که چرا این مسئله باعث شد تا حیوانات نسبت به تاثیرات مفید تاموکسیفن مقاوم شوند و خطر عود کردن سرطان را افزایش دهد.
حیواناتی که از شروع بزرگسالیشان به مصرف ژنیستئین پرداخته بودند، تنها ۷ درصد احتمال داشت تا سرطانشان بعد از درمان با تاموکسیفن عود کند، اما در موش‌هایی که تنها بعد از شکل گیری سرطان ژنستئین دریافت کردند، ۳۳ درصد احتمال عود کردن وجود داشت.
محققین گفتند: معمای ژنستئین و سرطان سینه در مدل موش‌های ما کاملا حل شد و توانست دلیل تناقضی را که در مطالعات حیوانی و بیماران دیده شده بود توضیح دهد. در حال حاضر، بسیاری از متخصصین سرطان به بیمارانشان توصیه می‌کنند تا از مکمل‌های ایزوفلاون یا غذاهایی که سویا دارند استفاده نکنند. اما اگر نتایجی که در این مطالعه به دست آوردیم درست باشد، می‌توان توصیه‌ی دقیق‌تری انجام داد. اگر پیش از سرطان از سویا در تغذیه‌ خود استفاده می‌کردند، باید به خوردن آن ادامه دهند، اما اگر پیش از آن ژنیستئین وارد بدنشان نشده است، نباید استفاده از آن را شروع کنند.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.