درمان اختلال نعوظ، تاثیر مکمل روی چیست؟
گاهی اوقات اختلال در نعوظ نشان دهنده وجود یک مشکل در گردش خون است و گاهی اوقات نیز مشکل کمبود تستوسترون است.
بسیاری از متخصصان بر این باورند که انتظار می رود بازار روش های درمان اختلال نعوظ (ED) تا سال ۲۰۱۹ به ۳٫۴ میلیارد دلار در سال برسد. به همین دلیل است که این بخش، برای بسیاری از سرمایه گذاران بخش جذابی محسوب می شود. حتما شما هم تا به حال با تبلیغات زیادی در مورد محصولات درمان کننده مشکلات جنسی در مردان مواجه شده اید و این سوال را از خود پرسیده اید که آیا ممکن است این درمان ها بتوانند مشکلات جنسی را درمان کنند؟ پاسخ به این سوال کمی پیچیده است. اما متخصصان معتقدند که راه های ساده تر و ارزان تری نیز برای درمان این مشکلات وجود دارد. به عنوان مثال در تحقیقات مشخص شده است که مصرف مکمل روی برای درمان اختلال نعوظ و کاهش میل جنسی مفید است.
مصرف مکمل روی برای درمان اختلال نعوظ
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد مصرف مکمل روی برای درمان اختلال نعوظ و افزایش میل جنسی در مردان ادامه این مطلب را بخوانید.
مکمل های روی، اختلال نعوظ، و میل جنسی کم
قبل از توضیح روند تاثیر گذاری مکمل روی بر روی درمان اختلالات جنسی مردان اجازه دهید کمی در مورد اختلال نعوظ صحبت کنیم.
چه چیزی باعث اختلال نعوظ (ED) می شود؟
برای مردی که فاکتورهای خطری ظاهری زیر را ندارد،اختلال نعوظ یا از دست دادن میل جنسی (که لزوما همزمان با هم رخ نمی دهند) می تواند برای او و همسرش دلسرد کننده باشد:
-افسردگی
-دیابت
-کم کاری تیروئید
-آسیب
-استرس
نکته مهم این است که ما نباید به اختلال نعوظ به چشم یک بیماری نگاه کنیم. توجه به مواد مغذی که به طور مستقیم با سلامت ما در ارتباط هستند، می تواند ما را مجاب کند که گاهی کمبود تغذیه عاملی برای ایجاد مشکلات جنسی است. این ادعا توسط تحقیقات علمی نیز اثبات شده است. البته این به این معنی نیست که مصرف مکمل روی می تواند ۱۰۰ درصد مشکلات جنسی را درمان کند. اما مطمئنا می تواند بر روی روند درمان تاثیر گذار باشد.
دو مورد اصلی که در مورد مصرف مکمل ها برای درمان بیماری های مختلف باید به آن ها توجه کرد عبارتند از:
-فیزیولوژی بیماری چیست؟
-فیزیولوژی داروی مکمل مصرفی چیست؟
ارتباط بین این دو است که منجر به تبدیل آن ها به یک رویکرد درمانی می شود. این ارتباط می تواند از منطق رابطه زیر سرچشمه بگیرد:
A علت B است و B نیز علت C می باشد. پس A می تواند علت C نیز باشد. بعد از ایجاد این فرضیه باید آن را به روش های بالینی و ایمن اثبات کرد. این همان روشی است که اکثر محققان برای اثبات نظریه ها خود از آن استفاده می کنند.
پس اگر علت اختلال نعوظ در بدن عدم دسترسی به مواد مغذی باشد، چگونه باید با آن برخورد کنیم؟
بسیاری از پزشکان معتقدند که دو علت اصلی برای کمبودهای مختلف تغذیه ای در بدن وجود دارد.
مواد غذایی مصرفی ما حاوی مقدار کافی از مواد مغذی نیستند.
داروهایی که مصرف می کنیم مانع از جذب درست مواد غذایی توسط بدن می شوند.
هر دو این عوامل توسط تحقیقات مختلف به اثبات رسیده اند. اما در مورد اختلال نعوظ ممکن است این فرضیه ها درست نباشد.
پس چه چیزی باعث اختلال نعوظ می شود؟
گاهی اوقات اختلال در نعوظ نشان دهنده وجود یک مشکل در گردش خون است و گاهی اوقات نیز مشکل کمبود تستوسترون است. گاهی اوقات نیز اختلال در نعوظ به هیچ یک از این دو عامل ارتباط ندارد. مکمل تستوسترون (T) می تواند ED و کمبود میل جنسی را در موارد کمبود تستوسترون درمان کند. گاهی این مکمل ها حتی در صورتی که سطح تستوسترون در بدن طبیعی است نیز به ED کمک می کنند. در برخی موارد، مشکلات تیروئیدی ممکن است باعث کاهش سطح تستوسترون شود. پیری نیز عاملی برای کاهش این هورمون در بدن است. زیرا میزان تستوسترون پس از اواسط دهه ۲۰ زندگی کاهش می یابد و بافت چربی افزایش می یابد. در این شرایط آنزیم آروماتاز به جای ترشح تستوسترون، ترشح هورمون استروژن را افزایش می دهد. این باعث ایجاد میزان نامطلوبی از استروژن در بدن شده و نسبت تستوسترون را به استروژن کاهش می دهد.
چگونه مصرف مکمل روی برای درمان اختلال نعوظ مفید است؟
هنگامی که مکمل تستوسترون به مردان داده می شود، اثرات مثبت زیر در بدن رخ می دهد:
-کاهش اختلال در نعوظ
-بهبود سندرم کاهش انرژی
-بهبود از دست رفتن میل جنسی
-بهبود کاهش میل جنسی
-بهبود کاهش استقامت بدن
از طرفی روی دارای تأثیر مستقیمی بر دو سیستم اصلی آنزیم که بر روی تستوسترون عمل می کنند، دارد. این دو تاثیر عبارتند از:
-تبدیل تستوسترون به استروژن از طریق آروماتاز
-تبدیل تستوسترون به DHT توسط ۵ آلفا ردوکتاز
با مصرف روی بر روی مسیر تبدیل تستوسترون به استروژن تغییر ایجاد شده و این فرایند متوقف می شود. بنابراین مصرف روی منجر به تستوسترون بیشتر در بدن می شود. محققان معتقدند که تنها مصرف روی در دوز های بالا و به صورت مکمل می تواند تاثیری بر روی مهار آنزیم ۵ آلفا ردوکتاز داشته باشد. از طرفی مصرف میزان کم و متوسط این ماده معدنی بر روی DHT تاثیر ندارد. زیرا در این شرایط تستوسترون بیشتری برای تغذیه در این مسیر وجود دارد. از طرفی DHT حدود ۲ الی ۳ برابر بیشتر به گیرنده های آندروژن تستوسترون میل دارد.
در هر صورت، با مصرف روی شاهد افزایش تستوسترون و فعالیت آندروژنی DHT خواهیم بود. این مکمل صرف نظر از این که میزان تستوسترون در بدن کم است یا متعادل می تواند یک تغییر مثبت در اختلال نعوظ و میل جنسی در برخی از مردان داشته باشد. زیرا روی به طور کلی باعث می شود که فعالیت آندروژنی افزایش یافته و میزان استروژن به سمت مخالف حرکت کند. برعکس، وقتی یک رژیم غذایی حاوی مقدار کمی روی را انتخاب می کنیم، با کاهش DHT، میزان تستوسترون نیز کاهش می یابد. مهم است که به یاد داشته باشید که این اثر افزایش دهنده تستوسترون به کمک مکمل روی، همیشه منجر به بهبود ED و افزایش میل جنسی نمی شود.
تحقیقات بالینی نشان می دهد جهت مصرف مکمل روی برای درمان اختلال نعوظ باید این ماده را دو بار در روز و با دوز های ۲۰ میلی گرم استفاده کنید. مهم است که توجه داشته باشیم که مصرف طولانی مدت مکمل روی می تواند به کاهش میزان مس در بدن منجر شود. بنابراین توصیه نمی شود که مصرف مکمل روی برای درمان اختلال نعوظ و کاهش میل جنسی را به مدت طولانی ادامه دهید. البته برای کسانی که قصد درمان اختلال نعوظ با روی را دارند مکمل های مخصوصی وجود دارد که ترکیبی از مس و روی هستند. به این ترتیب مصرف روی زیاد نمی تواند منجر به کمبود مس شود. در برخی از موارد نیز داروهای کاهش دهنده اسید معده، دیورتیک های تیازیدی و مهارکننده های ACE یا در بیماران کلیوی، کاهش روی ممکن است نیاز به مصرف طولانی مدت مکمل روی را ایجاد کند.
با تمام این موارد، هیچ مدرک معتبری وجود ندارد که تضمین کند افزایش مصرف روی از طریق مواد غذایی یا از طریق مکمل باعث بهبود میل جنسی و یا افزایش میل جنسی می شود. حتی اگر بیمار بتواند میزان تستوسترون را با مصرف مکمل افزایش دهد، این یک راه حل تضمین شده برای این علائم نیست. با این حال برای کسانی که در مقاطعی از زندگی خود و بدون دلیل ظاهری و واضحی به مشکلات جنسی و اختلال نعوظ مبتلا می شوند، می تواند روش مناسبی باشد. ضمن این که باید در نظر داشته باشید که مانند سایر داروها هرگز از این روش درمان بدون تجویز و مشورت با پزشک استفاده نکنید. زیرا قبل از تجویز این مکمل ها باید سلامت عمومی بدنتان بررسی شود.
منبع:
پیام سلامت
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼