قاعدگی رتروگراد چیست؟
قاعدگی رتروگراد، بخشی طبیعی از قاعدگی است، اما میتواند منجر به شرایطی مانند آندومتریوز شود. در این مقاله بیشتر توضیح میدهیم که قاعدگی رتروگراد چیست.
قاعدگی رتروگراد، بخشی طبیعی از قاعدگی است، اما میتواند منجر به شرایطی مانند آندومتریوز شود. در این مقاله بیشتر توضیح میدهیم که قاعدگی رتروگراد چیست.
در این مقاله میخوانید:
- قاعدگی رتروگراد چیست؟
- احتمال قاعدگی رتروگراد در چه افرادی بیشتر است؟
- آیا در قاعدگی رتروگراد خونریزی می کنید؟
- علائم قاعدگی رتروگراد چیست؟
- علت قاعدگی رتروگراد چیست؟
- آیا قاعدگی رتروگراد باعث آندومتریوز می شود؟
- تشخیص قاعدگی رتروگراد چگونه است؟
- درمان قاعدگی رتروگراد چیست؟
- عوارض قاعدگی رتروگراد چیست؟
- چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنید؟
- چرا عادت ماهانه من گیر کرده است؟
- خلاصه
قاعدگی رتروگراد چیست؟
قاعدگی رتروگراد، شرایطی است که در آن قاعدگی به جای خارج شدن از واژن، از طریق لولههای فالوپ به سمت بالا و به داخل لگن جریان مییابد. این اتفاق، بخشی طبیعی از قاعدگی و رایج است و معمولا مشکلی ایجاد نمیکند، اما میتواند منجر به شرایطی مانند آندومتریوز شود.
پزشکان معتقدند افرادی که قاعدگی رتروگراد دارند ممکن است در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به اندومتریوز باشند. اندومتریوز، یک بیماری شایع است که در آن پوشش رحم در خارج از رحم رشد میکند. وقتی قاعدگی رتروگراد دارید، ممکن است سلولهای آندومتر (پوشش رحم) روی اندامهای شکم یا لگن شما رشد کنند.
احتمال قاعدگی رتروگراد در چه افرادی بیشتر است؟
هر خانمی که پریود میشود میتواند قاعدگی رتروگراد داشته باشد چون این روند، بخشی طبیعی از قاعدگی است و معمولا دلیلی برای نگرانی وجود ندارد. این شرایط، زمانی که منجر به علائم دردناک یا شرایطی مانند اندومتریوز شود، مشکلساز میشود.
آیا در قاعدگی رتروگراد خونریزی می کنید؟
بله. خانمهایی که قاعدگی رتروگراد دارند همچنان از واژن خود خونریزی میکنند، اما مقداری از خونریزی در جهت اشتباه جریان مییابد. خون به جای اینکه از واژن خارج شود، از طریق لولههای فالوپ به سمت بالا و به داخل حفره شکم و لگن جریان مییابد. سپس سلول ها میتوانند به صورت سطحی در صفاق (پوشش دیواره شکم که معده، طحال، رودهها و سایر اندامهای شکمی را میپوشاند) یا عمیقتر در اندامهای شکم یا لگن رشد کنند.
بیشتر بخوانید: پروتز سینه در مقابل لیفت سینه: تفاوتها و مزایا
علائم قاعدگی رتروگراد چیست؟
اکثر افراد علائم قاعدگی رتروگراد یا پسرفته را ندارند. در افرادی که این شرایط را تجربه میکنند، شایعترین علامت قاعدگی دردناک است. برخی دیگر ممکن است قاعدگی سبکتری را گزارش کنند. قاعدگی سبکتر به این دلیل رخ میدهد که خون به جای خارج شدن از واژن به داخل پد، تامپون یا کاپ قاعدگی، به سوی شکم سرازیر میشود. علیرغم اینکه به نظر میرسد این وضعیت هشدار دهنده است، اما تجربه قاعدگی رتروگراد طبیعی است.
علت قاعدگی رتروگراد چیست؟
محققان دقیقا مطمئن نیستند چه چیزی باعث قاعدگی رتروگراد میشود، اما بسیاری معتقدند که ممکن است به اندومتریوز منجر شود. عواملی مانند داشتن دهانه کوچک دهانه رحم، یا ژنتیک نیز ممکن است در آن نقش داشته باشند.
بیشتر بخوانید: علائم دیابت در زنان، خطرات و راه های درمان
آیا قاعدگی رتروگراد باعث آندومتریوز می شود؟
مطالعات متعدد، ارتباط بین قاعدگی رتروگراد و ابتلا به اندومتریوز را نشان میدهد. این امکان وجود دارد که اگر قاعدگی رتروگراد دارید، سلولهای آندومتر (سلولهای پوشش رحم) راه خود را از طریق لولههای فالوپ و داخل لگن باز کنند. اگر بدن شما سلولها را پاک نکند، میتوانند روی اندامهای لگن تجمع کنند و باعث آندومتریوز شوند.
تشخیص قاعدگی رتروگراد چگونه است؟
پزشک شما ممکن است قاعدگی رتروگراد را در طی معاینه اندامهای لگنی مانند لاپاراسکوپی تشخیص دهد. لاپاراسکوپی به پزشک اجازه میدهد تا داخل شکم شما را ببیند و خون را کشف کند. به طور معمول، تشخیص قاعدگی رتروگراد در شرایطی رخ میدهد که پزشکان در حال ارزیابی شرایط دیگری هستند. برای مثال ممکن است شما برای علائم اندومتریوز یا درد لگن به پزشک مراجعه کنید و او خون را در شکم یا لگن شما پیدا کند.
بیشتر بخوانید: اندومتریوز در جداره شکم
درمان قاعدگی رتروگراد چیست؟
قاعدگی رتروگراد نیازی به درمان ندارد مگر اینکه باعث علائم یا شرایط دیگری شود. برخی از پزشکان هورمونهایی را تجویز میکنند که خونریزی قاعدگی را کاهش میدهد که میتواند میزان جریان خون را به سمت عقب در شکم شما کاهش دهد.
هیسترکتومی (جراحی برای برداشتن رحم) یکی از راههای از بین بردن قاعدگی رتروگراد است، اما این جراحی معمولا فقط در صورت نیاز پزشکی انجام میشود.
پیشگیری از قاعدگی رتروگراد
قاعدگی رتروگراد، بخشی رایج از چرخه قاعدگی است که معمولا مشکلی ایجاد نمیکند. با این حال، داروهای هورمونی که قاعدگی را سبکتر میکنند، میتوانند به جلوگیری از قاعدگی رتروگراد کمک کنند.
پیشنهاد ویژه نی نی بان: آشنایی با پزشکان متخصص زنان و زایمان
عوارض قاعدگی رتروگراد چیست؟
قاعدگی رتروگراد معمولا نگرانکننده نیست. با این حال، اگر علائم دردناکی ایجاد کند یا منجر به شرایط پزشکی شود که بر سیستم تولید مثل شما تاثیر میگذارد، ممکن است نگرانکننده باشد.
چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنید؟
اگر در مورد دوره قاعدگی خود نگرانی دارید، به پزشک مراجعه کنید. شرایط نگرانکننده میتواند شامل موارد زیر باشد:
- تغییرات در میزان خونریزی شما
- علائم جدید مانند پریودهای دردناک یا سایر دردهای لگن
- سرگیجه
- استفراغ
پزشک میتواند علائم شما را ارزیابی و شما را معاینه کند تا علت نگرانیهای شما را تایید، یا رد کند.
بیشتر بخوانید: چگونه بعد از یائسگی تناسب اندام خود را حفظ کنیم؟ از ورزش تا رژیم غذایی
چرا عادت ماهانه من گیر کرده است؟
اگر قاعدگی شما گیر کرده است، یا به نظر نمیرسد که بیرون بیاید، ممکن است به دلیل تغییرات هورمونی یا نوعی انسداد باشد. اگر عادت ماهانه شما غیرعادی یا متفاوت از حالت طبیعی است، بهتر است برای ارزیابی به پزشک متخصص زنان مراجعه کنید.
خلاصه
قاعدگی رتروگراد بخشی طبیعی از خونریزی قاعدگی است و معمولا دلیلی برای نگرانی ندارد. اگر در طول قاعدگی خود درد شدیدی را تجربه میکنید، به پزشک مراجعه کنید. قاعدگی رتروگراد میتواند منجر به شرایط پیچیدهتری مانند اندومتریوز شود که نیاز به درمان دارد.
برای یافتن متخصصان مورد نظر خود به کلینیک نی نی بان سر بزنید.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼