درمان ناباروری با روش ZIFT چگونه انجام میشود؟
اگر قصد دارید بیشتر درباره درمان ناباروری با روش ZIFT بدانید، در این مقاله با ما همراه شوید تا علاوه بر بررسی این روش اطلاعاتی درباره معایب، خطرات و نحوه انجام آن را در اختیارتان قرار دهیم.
مشکل ناباروری میلیون ها زوج را در سراسر جهان تحت تاثیر قرار می دهد و باردار شدن طبیعی را برای آنها چالش برانگیز می کند. با این حال پیشرفتهای پزشکی در این زمینه تکنیکهای مختلف کمک باروری را برای کمک به زوجها معرفی کرده است تا رویاهای خود را برای والدین شدن، برآورده کنند. یکی از این روشها ZIFT (Zygote Intrafallopian Transfer) است که از ترکیب دو روش لقاح آزمایشگاهی (IVF) و انتقال گامت به داخل فالوپ (GIFT) ایجاد شده است. در این مقاله چگونگی درمان ناباروری با روش ZIFT را بررسی خواهیم کرد.
در این مقاله میخوانید:
- زیفت (ZIFT) چیست؟
- درمان ناباروری با روش ZIFT چگونه انجام میشود؟
- مزایای درمان ناباروری با روش ZIFT
- معایب روش زیفت (ZIFT)
- ZIFT برای چه کسانی مناسب است؟
بیشتر بخوانید: نکات مهمی که باید در رابطه با آزمایش بارداری بدانید
زیفت (ZIFT) چیست؟
ZIFT که به عنوان انتقال درون فالوپی نیز شناخته می شود، یک درمان ناباروری است که شامل انتقال تخمکهای بارور شده به طور مستقیم به لوله های فالوپ است. این روش ترکیبی از روشهای IVF و GIFT است که آن را به گزینهای مناسب برای زوجهایی تبدیل میکند که از طریق روشهای دیگر برای باردار شدن مشکل داشتهاند. زیفت شانس بیشتری برای کاشت موفقیت آمیز در مقایسه با IVF سنتی دارد، زیرا جنین را به محیط طبیعی برای رشد نزدیکتر می کند.
پیشنهاد ویژه نی نی بان: قهوه با مغز چه میکند؟ فِرِش و شاداب
درمان ناباروری با روش ZIFT چگونه انجام میشود؟
درمان ناباروری با روش ZIFT نیز مانند روشهای دیگر درمان ناباروری دارای مراحلی است که باید به دقت توسط پزشک مربوطه طی شود تا درصد موفقیت افزایش یابد.
۱. تحریک تخمدان
اولین مرحله در ZIFT تحریک تخمدان است، که در آن زن داروهای باروری را برای تشویق رشد تخمک های متعدد دریافت می کند. داروهای هورمونی برای تحریک رشد و بلوغ فولیکول ها تجویز می شوند.
۲. بازیابی تخمک
هنگامی که تخمک ها بالغ شدند، یک روش ترانس واژینال تحت هدایت اولتراسوند به نام بازیابی تخمک انجام می شود. برای بازیابی تخمک ها، یک سوزن ظریف به تخمدان وارد می شود. این مرحله معمولاً تحت بی حسی موضعی یا بیهوشی خفیف برای به حداقل رساندن ناراحتی انجام می شود.
۳. لقاح
تخمک های بازیابی شده سپس با اسپرم شریک یا اهدا کننده در محیط آزمایشگاهی مخلوط می شوند. لقاح را می توان از طریق IVF معمولی یا تزریق داخل سیتوپلاسمی اسپرم (ICSI) بسته به شرایط خاص و توصیه های متخصص باروری انجام داد.
مطالب پیشنهادی: هفت توصیه برای بارداری سریعتر
۴. کشت جنین
تخمهای بارور شده که اکنون جنین هستند، بهدقت در انکوباتور آزمایشگاهی برای چند روز کنترل میشوند. در این مدت، آنها تقسیم شده و به جنین های زنده تبدیل می شوند.
۵. انتقال جنین
پس از اینکه جنین ها به مرحله رشد مناسبی رسیدند، به لوله های فالوپ زن منتقل می شوند. این روش معمولاً با استفاده از لاپاراسکوپ (یک لوله نازک مجهز به دوربین) انجام می شود. جراح جنین ها را در لوله های فالوپ نزدیک تخمدان قرار می دهد.
۶. مراقبت پس از انتقال
پس از انتقال جنین، ممکن است به زن توصیه شود که داروهایی برای حمایت از روند لانه گزینی مصرف کند. این داروها ممکن است شامل مکمل پروژسترون به منظور ایجاد یک محیط بهینه برای رشد جنین باشد.
بیشتر بخوانید: خانم ها با این خوراکی ها از ناباروری پیشگیری کنید!
مزایای درمان ناباروری با روش ZIFT
افزایش نرخ موفقیت
ZIFT در مقایسه با روشهای دیگری مانند IVF، نرخ موفقیت بالاتری را ارائه میدهد، زیرا به جنینها اجازه میدهد تا نزدیکتر به محیط طبیعی خود در لولههای فالوپ قرار گیرند. این شرایط ایجاد شده، شانس لانه گزینی و بارداری موفق را افزایش می دهد.
امکان تشکیل لقاح در بدن زن
ZIFT امکان لقاح را در بدن زن فراهم میکند. این در حالی است که در روشهای دیگری مانند IVF جنین در محیط آزمایشگاهی تشکیل میشود. این رویکرد به مکانیسم های انتخاب طبیعی اجازه می دهد تا وارد عمل شوند و به طور بالقوه منجر به کیفیت و رشد بهتر جنین شوند.
مناسب برای برخی موارد ناباروری خاص
ZIFT به ویژه برای افرادی که مشکلات ناباروری خاص دارند، مانند انسداد لوله فالوپ یا آسیبهایی از این دست، مناسب است. همچنین این روش میتواند برای زوجهایی که دلیل ناباروری آنها به صورت دقیق مشخص نیست یا کسانی که با سایر درمانهای باروری به موفقیت نرسیدهاند، توصیه شود.
پیشنهاد ویژه نی نی بان: چگونه کمد مرتب داشته باشیم؟
معایب روش زیفت (ZIFT)
روشی تهاجمی
ZIFT شامل جراحی لاپاراسکوپی است که خطرات مرتبط با بیهوشی و مداخلات جراحی را به همراه دارد. ماهیت تهاجمی این روش ممکن است احتمال عوارضی مانند عفونت یا آسیب به بافت های اطراف را افزایش دهد.
محدودیت در دسترسی
ZIFT در مقایسه با سایر تکنیک های کمک باروری کمتر در دسترس است. در دسترس بودن آن ممکن است به کلینیک باروری و تخصص تیم پزشکی بستگی داشته باشد. افراد علاقه مند به ZIFT باید با یک متخصص باروری مشورت کنند تا تعیین کنند که آیا این گزینه برای مورد خاص آنها مناسب است یا خیر.
هزینه بالا
مانند سایر تکنیک های کمک باروری، ZIFT نیز درمانی گران محسوب میشود. مراحل متعدد درمان، دارو، روش های آزمایشگاهی و مداخلات جراحی، هزینه این روش را افزایش میدهد. مهم است که قبل از انتخاب این روش پیامدهای مالی و پوشش بیمه را در نظر بگیرید.
تأثیرات منفی عاطفی
درمان های ناباروری از جمله ZIFT، می توانند تاثیرات منفی عاطفی برای زوجها به دنبال داشته باشند. این فرآیند ممکن است شامل تلاش های متعدد باشد و عدم اطمینان از موفقیت می تواند باعث استرس، اضطراب و ناامیدی شود.
مطالب پیشنهادی: با این خوراکیها حامله میشوید!
ZIFT برای چه کسانی مناسب است؟
ZIFT میتواند در درمان ناباروری بسیاری از زوجهای متقاضی موثر باشد و نتایج موفقیت آمیزی ارائه دهد. اما برخی از زوجها کاندیداها مناسبتری برای انجام این روش به شمار میروند که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد.
- ناباروری به دلیل نقص در لولههای فالوپ: ZIFT گزینه مناسبی برای افرادی است که لوله های فالوپ مسدود یا آسیب دیده دارند. این مشکل از لقاح طبیعی و انتقال جنین به محیط مناسب رشد، جلوگیری می کند.
- ناباروری بدون دلیل: زمانی که علت ناباروری ناشناخته باشد، ZIFT می تواند به عنوان یک گزینه درمانی مناسب در نظر گرفته شود.
- درمان های ناموفق قبلی: افرادی که با سایر درمان های باروری مانند IVF به موفقیت نرسیده اند، ممکن است با کمک ZIFT به نتیجه برسند.
- ناتوانی اسپرم: ZIFT را می توان در مواردی که کیفیت یا کمیت اسپرم شریک دلیل اصلی ناباروری است، استفاده کرد.
بیشتر بخوانید: راهکارهای افزایش شانس موفقیت در IVF
کلام آخر
همان طور که در این مقاله اشاره کردیم، درمان ناباروری با روش ZIFT یک روش موثر و نتیجهبخش برای درمان ناباروری به شمار میرود. این روش برای افرادی که از درمانهای دیگر ناامید شدهاند، میتواند کورسوی امیدی باشد و آرزوی والدین شدن آنها را تحقق بخشد. این درمان مانند بسیاری از درمانهای دیگر مزایا و معایب خاص خود را دارد که بهتر است قبل از هرگونه تصمیم قطعی برای انتخاب روش زیفت، آنها را بررسی کرده و در این زمینه با یک پزشک متخصص و مجرب نیز مشورت کنید.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼