۱۷۱۵۵۴
۱۱۸۷
۱۱۸۷

مراقبت از پوست نوزاد، راه چاره

تا به حال به این فکر کرده‌اید که آیا لطیف‌تر و دلپذیرتر از پوست نوزاد چیز دیگری وجود دارد یا نه؟!

تا به حال به این فکر کرده‌اید که آیا لطیف‌تر و دلپذیرتر از پوست نوزاد چیز دیگری وجود دارد یا نه؟! زمانی می‌توانید به این سوال پاسخ دهید که نوزادی را در مقابلتان ببینید و نتوانید برای نوازش نکردنش جلوی خودتان را بگیرید. جالب است بدانید نه تنها منعی برای نوازش کردن نوزادان وجود ندارد، بلکه خود نوزادان هم به نوازش شدن به خصوص از طرف پدر و مادرشان علاقه دارند. با این حال لازم است برای نوازش کردن پوست لطیف نوزادان توجه ویژه‌ای به برخی نکات برای مراقبت از پوست آنها داشته باشید.
یکی از مهم ترین کارهای پدر و مادر حفاظت از پوست لطیف نوزاد در برابر آسیب دیدگی است. به شما توصیه‌هایی در این زمینه داریم:

لطیف اما مستحکم
نکته جالب درباره پوست لطیف کوچولوهای تازه وارد این است که پوست آنها در عین نرمی و لطافت، بسیار قوی و مقاوم است. پوست، بزرگترین عضو بدن بوده و از گروه وسیعی از سلول‌ها انباشته شده که سدی نازک اما محکم را به عنوان محافظ بدن ایجاد کرده‌اند. پوست از قابلیتی برخوردار است که دائماً خود را در طول زندگی از نو می‌سازد، و این فرایند حتی قبل از تولد آغاز می‌شود.
با این حال توجه داشته باشید که پوست نوزاد هم در ابتدا کامل نیست و به مرور استحکام پیدا می‌کند.
ترک خوردن، قرمزی، یا پوسته پوسته شدن پوست کوچولوها در چند روز اول پس از تولد، به خصوص در اطراف مچ دست، زانو و پاها اتفاقاتی کاملا طبیعی هستند. برای مقابله با این مسایل از یک کرم ملایم برای کمک به مرطوب کردن و بهبود ترک خوردگی یا خونریزی پوست استفاده کنید. با این کار جای نگرانی وجود ندارد و پوست کوچولوی شما خیلی زود ترمیم و لطیف می‌شود.

مرطوب‌کننده‌ها را دریابید
برای سالم نگهداشتن پوست بچه‌ها، لازم است لطافت و قدرت طبیعی آن را حفظ کنید. حتی اگر پوست کودکتان ترک نمی‌خورد، استفاده از مرطوب‌ کننده‌ها می‌تواند مفید باشد.
شما مامان‌های دلسوز می‌توانید از محصولات بدون رایحه و حاوی ترکیباتی مانند روغن معدنی یا وازلین استفاده یا در صورت نیاز با پزشک خود مشورت کنید. با این حال تا حد امکان محصول مورد استفاده از کودکتان را تغییر ندهید و سعی کنید استفاده از یک محصول مورد تایید را ادامه دهید تا پوست کودکتان ناچار نباشد دوباره خود را با ترکیبات مختلف مواد تشکیل‌دهنده در محصولات گوناگون تطبیق دهد.

محافظت از نوزاد در برابر آفتاب
کودکان در تمام سنین باید از قرار گرفتن در معرض نور مستقیم خورشید در امان بمانند. کودک در صورت قرار گرفتن ۱۰ تا ۱۵ دقیقه‌ای در معرض نور خورشید حتی در روزهای ابری ممکن است دچار سوختگی شود. بنابراین بهترین کار اجتناب کردن یا به حداقل رساندن مواجهه مستقیم با نور خورشید است. اما اگر در شرایطی قرار گرفتید که مجبور به قرار دادن کودک در معرض آفتاب بودید حتما ‍پوست سر، صورت و بدن او را با کلاه و لباس بپوشانید، بازوها و پاهای او را پوشیده نگه دارید و حتماً برای هر بار بیرون رفتن به او کلاه لبه پهن بپوشانید.
سعی کنید بین ساعت 10 صبح تا 3 بعدازظهر که تابش نور خورشید شدید است از بیرون رفتن خودداری کنید و وقتی بیرون هستید، سعی کنید کوچولو را در سایه نگهدارید.
آکادمی طب اطفال آمریکا به‌تازگی بر سیاست خود در مورد نوزادان و کرم‌های ضدآفتاب مجدداً تأکید کرده است. این آکادمی معتقد است: هیچ مدرکی وجود ندارد که نشان دهد با استفاده از کرم ضدآفتاب خطری نوزادان را تهدید می‌کند. با این حال فراموش نکنید کرم ضدآفتاب نمی‌تواند جایگزینی برای لباس‌های حفاظتی یا محافظ صد در صد در برابر نور مستقیم خورشید باشد. پس از کرم‌های ضد آفتاب برای پوشش بخش‌هایی از بدن کودک که فاقد پوشش هستند یعنی صورت، دست‌ها و پاها استفاده کنید.

مراقبت از ناخن کودک
ناخن‌های کوچک کوچولوی شما بسیار نازک و تیز هستند و با سرعت شگفت‌آوری رشد می‌کنند! ممکن است لازم باشد دو بار در هفته آنها را کوتاه کنید. این مسئله اهمیت زیادی دارد چرا که ممکن است نوزادان صورتشان را با ناخن‌هایشان بخراشند.

چند نکته برای مراقبت از ناخن:
از یک سوهان ناخن نوزاد پهن یا قیچی مخصوص ناخن کودک برای کوتاه کردن ناخن‌های فسقلی استفاده کنید. ممکن است انجام این کار وقتی کودکتان در خواب است راحت‌تر باشد.
برای جلوگیری از بریدن پوست نوک انگشت در هنگام گرفتن ناخن، انگشتش را محکم بگیرید و در هنگام گرفتن ناخن، نوک ناخن‌گیر را دور از پوست انگشت نگهدارید.
سرعت رشد ناخن‌های پا بسیار کمتر از ناخن‌های دست است و آنها معمولاً خیلی نرم هستند. نیازی نیست آنها را مثل ناخن دست کوتاه کرد، یک یا دوبار کوتاه کردن در ماه کافی است.
شاید به نظر برسد که ناخن‌های پای نوزاد فرو رفته‌اند اما پس از مدتی شکل طبیعی به خودشان می‌گیرند. اگر پوست اطراف ناخن پا قرمز، ملتهب، یا سفت شد، حتما با پزشک کودکتان در این باره مشورت کنید.

مراقبت‌های ویژه پس از ختنه کردن
مراقبت از پسر تازه متولد شده پس از ختنه کردن کار سختی نیست، به شرطی که دقیقا بدانید چه کاری باید انجام دهید. در هفته اول پس از این کار، ممکن است آلت تناسلی پسر کوچولوی شما کاملاً قرمز شده و جای زخم زرد رنگی داشته باشد. با استفاده از صابون ملایم و آب بعد از هر بار عوض کردن پوشک، این ناحیه را تمیز نگهدارید و برای محافظت بیشتر، سر آلت زخم را با وازلین بپوشانید و آن را با گاز پانسمان کنید. در مورد زمان استفاده از پانسمان حتما پزشک معالج کوچولو به شما توصیه‌هایی خواهد داشت پس این توصیه‌ها را مو به مو اجرا کنید تا زخم هر چه زودتر ترمیم شود. با این حال مراقب نشانه‌های عفونت باشید و اگر متوجه مورد مشکوکی شدید حتما با پزشک معالج کودکتان مشورت کنید.
با این حال اگر پسرکتان هنوز ختنه نشده، آلت تناسلی او را درست مثل بقیه قسمت‌های زیر پوشک با صابون ملایم و آب بشویید. سعی نکنید پوست ختنه‌گاه را به عقب بکشید - زیرا به‌تدریج و در سه سالگی، به عقب جمع می‌شود و این سلامتی کودک شما را تهدید می‌کند.

نکاتی درباره شستشوی لباس کودک
ممکن است پوست کودکتان به مواد شیمیایی موجود در لباس‌های جدید و به صابون و مواد شوینده باقی‌مانده روی لباس حساس باشد.
تمام لباس‌های جدید و ملحفه‌ها را پیش از آنکه از آنها برای کودکتان استفاده کنید بشویید.
در چند ماه اول، لباس‌های نوزاد خود را جدای از سایر لباس‌های دیگرتان بشویید.
از مواد شوینده ملایم و چرخه آبکشی کامل استفاده کنید.
منبع: پمپرز

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.