نکاتی در مورد نوزادان، علائم حیاتی مهمش را بشناسید
شش علامت مهم در کودکان که هرگز نباید نادیده گرفته شوند. باید بدانید که اگر کودکتان دچار این مشکل شد چه کارهایی باید انجام دهید.
شش علامت مهم در کودکان که هرگز نباید نادیده گرفته شوند. باید بدانید که اگر کودکتان دچارِ این مشکل شد چه کارهایی باید انجام دهید.
پدر یا مادر شدن برای اولین بار شگفت انگیز است، اما در عین حال میتواند ترسناک باشد؛ بخصوص زمانی که فرزندتان برایِ اولین بار بیمار میشود.
برای هر سرفه یا کهیر ممکن است استرس ایجاد شود. چطور میتوان گفت که کدام یک از آنها جدی هستند، کدام یک فقط والدین را وحشت زده میکنند، و چه زمانی میتوانید تا چک آپ بعدی فرزندتان صبر کنید؟
در اینجا شش علامت مهم در کودکان که شما هرگز نباید آن هارا نادیده بگیرید وجود دارد، که متخصصین کودک آنها را توضیح میدهند:
1. لبهای کبود (سیانوز)
کری درزبا متخصص کودکان در مرکز پزشکی دانشگاهِ راش میگوید: اگر لبهای کودک شما کبود شد، یا غشاهای مخاطی موجود در دهان یا زبانِ وی کبود شدند، این امر نشانه این است که آنها اکسیژنِ کافی دریافت نمیکنند. این شرایط تحت عنوان سیانوز شناخته میشود.
ما باید چکار کنیم؟
درزبا میگوید: «اگر کودک شما کبود شد با اورژانس 115 تماس بگیرید».
۲. تنفس کشدار
دکتر جیدن ونگ دانشیار آموزش پزشکیِ دانشگاهِ استنفورد میگوید: تمام بچهها مرتباً داد و فریاد میکنند. اما اگر تنفسِ آنها سخت و سریع بود و شما دیدید که نوزادتان بیش از حدِ طبیعی از عضلات قفسه سینه خود برای تنفس استتفاده میکنند و یا بینیاش برجسته میشود، این میتواند نشانهای از زجرِ تنفسی باشد.
ما باید چکار کنیم؟
ونگ میگوید: سریعاً با متخصصِ کودکِ خود تماس بگیرید، و اگر چند ساعت از این قضیه آن گذشته بود، به اورژانس مراجعه کنید.
3. تب بالای 38 درجه سلسیوس (درنوزادان)
درزبا میگوید: «اگر نوزادِ شما زیرِ دو ماه دارد و درجه حرارتِ مقعدی او بالای 38 درجه سانتیگراد است با متخصصِ کودک خود تماس بگیرید.» وی میگوید: «تب در نوزادان بسیار عمومی است، این میتواند علامتِ هرچیزی، از یک سرماخوردگی گرفته تا مننژیت باشد و به همین دلیل ما تب را در نوزادان بسیار جدی قلمداد میکنیم.»
ما باید چکار کنیم؟
درزبا میگوید: «همیشه دمایِ بدنِ یک نوزاد را از طریقِ مقعد بگیرید چون سایرِ روشها در نوزادان دقیق نیستند.»
اگر نوزاد شما تب دارد با دکتر خود تماس بگیرید.
درزبا میگوید: «یک نوزاد ممکن است در بیمارستان برای انجام یک سری آزمایشات که شاملِ آزمایش مایع نخاعی است پذیرش شوند تا علت تب در آنها بررسی شود و ممکن است برای وی آنتی بیوتیک تجویز شود.» تب، در کودکانِ بزرگتر با سیستم ایمنی پیشرفتهتر، تب همیشه جدی نیست.
۴. زردی (زرد شدن پوست)
اگر نوزاد شما پس از تولد زردتر و زردتر شد ممکن است او مبتلا به زردی باشد.
ونگ میگوید: «تمام زردیها خطرناک نیستند. گاهی اوقات طبیعی است و خود به خود بهبود مییابد اما اگر هر چه پیش میرود شدتِ آن افزایش یابد، نیاز به ارزیابی دارد. بیلی روبین در کبد تولید میشود. ونگ میگوید: کبد در کودکان همانندِ یک کوره است: مدتی زمان میبرد تا شروع به کار کند اما وقتی فعالیتِ خود را شروع کند به خوبی کارِ خود را ادامه میدهد. زمانی که آنها متولد میشوند اگر کبد به اندازه کافی سریع عمل نکند، بیلی روبین در بدن تجمع پیدا میکند و باعث میشود پوست زرد رنگ شود.
اگر سطوح بیلی روبین به سرعت بالا رود، میتواند روی مغز اثر بگذارد و موجب تشنج و آسیبهای پایدار شود.
ما باید چکار کنیم؟
اکثر پزشکان توصیه میکنند به کودک خود بیش از سایرِ اوقات غذا بدهید تا کودک بیلی روبین اضافه را از طریق مدفوع دفع کند.
قدمِ بعدی این است که کودک را در معرض نور ماوراء بنفش (UV) قرار دهیم (نوردرمانی)، تا شدتِ تجزیه بیلی روبین افزایش یابد. ونگ میگوید: اگر باز هم میزان بیلی روبین بالا رفت ممکن است نیاز به تعویض خون باشد.
ونگ اشاره میکند که زمانی که «بدنِ کودک میتواند خودش بیلی روبین را پاکسازی کند، مواظبتِ خانگی یا نوردرمانی معمولاً برای کاهشِ سطح بیلی روبین کافی است».
5. کم شدن آب بدن
ونگ میگوید: اگر کودک شما پوشک خود را خیس نکند (ادرار نکند)، ما نگرانِ کم بودن آب بدنِ او خواهیم شد. «تا شش روزگی به ازای هر یک روز که به سن کودک افزوده میشود، باید یک نوبت بیشتر پوشک کودک عوض شود و بعد از شش روزگی باید روزانه شش بار پوشک کودک عوض شود.»
این به این معنی است که دو نوبت تعویض پوشک در دو روزگی، سه نوبت در سه روزگی و... باید انجام شود.
سایر نشانههای کم بودن شدید آب بدن شامل دهان خشک، چشمان فرورفته، و بیحالی میباشد.
ما باید چکار کنیم؟
ونگ میگوید: هرچه سریع تر با متخصص کودکان خود برای مشورت تماس بگیرید. ممکن است آنها توصیه کنند به کودک خود مایع جایگزین الکترولیت مثل پدیالیت (Pedialyte) بدهید. ونگ تاکید کرد در حقیقت در این مواقع آب برای کودک مناسب نیست، چون ممکن اسن باعث کاهش سطح سدیم شود و این میتواند منجر به تشنج گردد.
۶. بالا آوردن صفرای سبز روشن
کودکان به دفعات بسیاری بالا میآورند. آنها در اثر سرفه شدید، گریه شدید، خوردن غذا به مقدار زیاد، و هرچیزی که معده آنها را آزار دهد، استفراغ میکنند.
ونگ میگوید: «اگر آنها صفرای سبز رنگ بالا بیاورند، این یک مشکل جدی است. همچنین استفراغی که به رنگ قهوه باشد نیز میتواند بیان کننده یک مشکل جدی باشد.»
صفرایِ سبز میتواند نشان دهنده این باشد که رودهها دچارِ انسداد شدهاند، که این نیازمندِ توجه و رسیدگی فوری است. استفراغ به رنگ قهوه ممکن است نشانهای از خونریزی داخلی باشد. استفراغ به دنبال آسیب سر نیازمند ارزیابی است چون این نشانهای از ضربه به مغز است. آسیبهای سر، با یا بدون استفراغ، باید توسط یک پزشک بررسی شوند.
ما باید چکار کنیم؟
استفراغی که سبز یا خونی رنگ است باید بلافاصله توسط متخصص کودکان بررسی شود.
ونگ میگوید: آسیبهای سر با یا بدون استفراغ، باید توسط یک پزشک بررسی شوند. بلافاصله با متخصص کودکان خود تماس بگیرید و از توصیههای وی پیروی کنید.
در هر حال، رعایت نکات ایمنی بهتر از تأسف خوردن است. زمانی که تردید دارید، به علایم توجه کنید و با متخصص کودک خود تماس بگیرید.
منبع:
پارسه گرد
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼