۱۹۳۱۴۵
۱۶۹۵
۱۶۹۵

برقراری ارتباط با نوزاد، چقدر طول میکشد؟

منظور از ارتباط برقرار کردن با نوزاد آن عشق بی قید و شرط نسبت به فرزند و احساس وابستگی‌ای است که در میان دیگر مادران یا بین خود و مادرتان دیده‌اید.

منظور از ارتباط برقرار کردن با نوزاد آن عشق بی قید و شرط نسبت به فرزند و احساس وابستگی‌ای است که در میان دیگر مادران یا بین خود و مادرتان دیده‌اید. بعضی از مادران در همان نگاه اول پس از زایمان این حس را دارند و گاهی برخی مادران این حس را هفته‌ها یا ماه‌های بعدتر درک می‌کنند. نگران نباشید.
کاملا معمولی است که چند روز برای این احساس طول بکشد، حتی هفته‌ها و ماه‌ها که این احساس خاص را درک کنید. ارتباط برقرار کردن زمان می‌برد؛ صبر داشته باشید، هیچ فشاری بر روی خود نیاورید، به زودی آن را احساس می‌کنید.
وقتی شما باردار هستید احتمالا لحظه‌ی دیدار اول فرزند زیبایتان را تصور می‌کنید و این‌که چطور از عشق او وجودتان سرشار می‌شود. آن احساس که می‌خواهید از او در برابر همه‌چیز محافظت کنید. بیشتر ما این افکار را در ذهنمان داریم اما این احساس عمیق شاید در نگاه اول در دل شما ایجاد نشود.

ارتباط برقرار کردن با نوزاد چقدر طول می‌کشد

کاملا طبیعی است که چندین روز، هفته یا ماه شروع این حس به طول بیانجامد. یک لحظه‌ی خاص که بعد از آن این احساس در شما ایجاد شود وجود ندارد بلکه مانند یک گیاه در دل شما شروع به ریشه دواندن می‌کند و به آرامی رشد می‌کند. مهمترین چیز این است که شما خود را تحت فشار نگذارید و فکر نکنید که مادر بدی هستید که احساس را ندارید. چندین دلیل برای این‌که به سرعت این احساس در شما ایجاد نمی‌شود وجود دارد:
این‌که شما دوران بارداری سختی را پشت سر گذاشته باشید یا یک زایمان دشوار را تجربه کرده باشید. شاید بسیار خسته باشید یا اگر نوزاد شما دچار یک بیماری باشد و هنوز برای مراقبت در بیمارستان نگهداری شود. شاید شما احساس غرق شدن در مسئولیت‌هایی سنگین و جدید را داشته باشید و یا حتی مدام فکر کنید که آیا می‌توانم پوشک فرزندم را به درستی عوض کنم.
حتی اگر شما هیچ‌یک از دلایل بالا را نداشته باشید باز هم ممکن است این احساس عمیق در شما ایجاد نشود.

بهترین راه برای ارتباط برقرار کردن با نوزاد چیست

تماس پوست به پوست
نگه داشتن نوزاد در آغوش گرم شما، وقتی که پوست شما بدون هیچ مانعی در تماس باشد و دقیقا پس از زایمان می‌تواند راه مناسبی کمک به ایجاد این حس باشد. اگر می‌توانید در یک محیط آرام و ساکت در حدود سی دقیقه در همین حال بمانید. البته اگر در یک بخش شلوغ باشید یا عمل سزارین انجام داده باشید شاید نتوانید این کار را به سادگی انجام دهید. اگر نمی‌توانید نگران نشوید.
شکلک در آوردن
نوزاد شما هنوز در حال درک این است که بدنش چطور کار می‌کند. قیافه‌های خنده‌دار برای او درست کنید و اجازه دهید که خودش را در صورت شما کشف کند. فرزند شما به زودی صورت‌ها را تشخیص می‌دهد و متوجه خوشحالی یا ناراحتی شما می‌شود. همین‌طور آغاز به تقلید از شما نیز می‌کند. زبان درازی کردن هم برای این زمان مناسب است.
آواز خواندن
نیازی نیست که حتما یک لالایی با ریتم دقیق باشد. شما برای یک اپرا آزمون نمی‌دهید. راحت باشید و هرچیزی که دوست دارید برای فرزندتان بخوانید.
رقصیدن با نوزاد
اگر حس و حال آواز خواندن را ندارید می‌توانید گاهی او را در آغوش بگیرید و در اتاق با او برقصید. این کار استرس شما را رها می‌کند و هورمون‌های خوشحالی را در بدن شما ایجاد می‌کند. رقصیدن با نوزاد هم شما و هم فرزندتان را آرام می‌کند و حتی وقتی که بدخلقند یا زمانی که دوست دارند به گوشه و کنار اتاق سرک بکشند برای شما مناسب است. همچنین این کار برای ماهیچه‌های دستان شما کاری مفید است و برای بازیابی بدنتان مناسب است.
ملاقات کنندگان را کمتر کنید
ارتباط برقرار کردن با نوزاد در صورتی که در محیطی آرام قرار گرفته باشید اتفاق می‌افتد. اگر خانه یا بیمارستان از ملاقات‌کنندگان بی‌شماری که نیت خوبی دارند پر شده است و شما زمانی برای تنهایی با فرزندتان ندارید از همسرتان بخواهید با آن‌ها صحبت کند.
ماساژ دادن نوزاد
بیشتر مادران این کار را بسیار مناسب می‌بینند. ماساژ دادن باعث آزاد شدن اکسی‌توسین در بدن شما می‌شود و حالی خوب در شما و نوزاد ایجاد می‌کند. همچنین تماس پوستی ماساژ به شما کمک می‌کند زودتر این احساس در شما ایجاد شود.
یادگیری در زمان ارتباط برقرار کردن
بازی‌های ساده با نوزاد هم شما را سرگرم می‌کند و هم ارتباط برقرار کردن با نوزاد را برای شما آسان‌تر می‌کند.
قایم باشک
بازی قایم باشک می‌تواند در افزایش رابطه چشمی با نوزاد موثر باشد. چیزی که او عاشق آن است و البته نوزاد را متوجه این امر می‌کند که یک نفر وقتی در دید او نیست هنوز وجود دارد. حتی ممکن است آغاز به پوشاندن چهره خود کنند و در ادامه وقتی شما بپرسید کجا رفته است دستشان را بردارند.
می‌توانید این بازی را با اسباب‌بازی‌های نوزاد شروع کنید. مثلا شیر را قایم کنید و بعد کمک نوزادتان کنید تا او را پیدا کند. می‌توانید هر چقدر که دلتان می‌خواهد این بازی را تکرار کنید. فرزند شما از تکرار خسته نمی‌شود. یا می‌توانید به جای اسباب‌بازی‌ها حرف بزنید و از زبان اسباب‌بازی‌ها سوال‌های خود را بپرسید و منتظر پاسخ نوزاد بمانید. این کارها کمک به تقویت زبان فرزند شما و رشد بهتر مغز او می‌کند.
بازی لمس کردن
وقتی فرزند شما هنوز کوچک است در حال کشف چیزهای مختلفی است. برای او بافت فرش با بافت پتو متفاوت است و نوزاد با لمس کردن اشیای متفاوت درکش نسبت به دنیای اطراف را تقویت می‌کند. می‌توانید راجع به سفت و نرم، گرم و سرد یا زبر و لطیف با او صحبت کنید و در ادامه اشیایی را در دسترسش قرار دهید که با لمس آن‌ها متوجه منظور شما شود. می‌توانید اعداد، حیوانات، رنگ‌ها و چیزهای دیگر را نیز به او معرفی کنید. البته که مراقب باشید چیزی را در دهان خود نکند.

چه زمانی باید نگران ارتباطم با نوزاد شوم

سعی کنید هیچ زمانی این نگرانی را نداشته باشید. البته اگر بعد از چند هفته هنوز احساس دوری نسبت به فرزندتان می‌کنید و این احساس توان انجام کارهای روزمره برای هر دو شما را گرفته است بهتر است کمی کمک دریافت کنید. با پزشک صحبت کنید و راه‌حل‌های پزشک را نیز استفاده کنید.

منبع: نینیکس

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.