درباره خواب نوزاد، مسائلی که باید بدانید
خواب نوزادان موضوع بسیار مهم و با اهمیتی است که باید هر مادری دربارهی آن اطلاعات کافی داشته باشد.
خواب نوزادان موضوع بسیار مهم و بااهمیتی است که باید هر مادری دربارهی آن اطلاعات کافی داشته باشد. بیشتر مواقعی مادران به دلیل کمتجربگی و نداشتن اطلاعات در رابطه با خواب نوزادان دچار مشکلاتی میگردند. برای دانستن این موضوع با ما در این مطلب همراه باشید.
خواب نوزادان بهطورمعمول چند ساعت است؟
شیرخواران و نوزادانی که تازه به دنیا آمدهاند روزانه حدود ۲۰ ساعت میخوابند. درواقع صرفاً زمانی بیدار میشوند که گرسنهاند و احتیاج به خوردن شیردارند. برخی از افرادی که بهتازگی مادر شدهاند گاهی نگران میشوند و فکر میکنند که نوزادشان بیشازاندازه میخوابد. اگر شما نیز بهتازگی صاحب فرزند شدهاید باید توجه داشته باشید که نوزادان ۸۰ درصد از روز را میخوابند و تنها زمانی بیدار میشوند که احتیاج به شیر داشته باشند.
چه زمانی باید نگران خواب نوزادان باشیم؟
ممکن است گاهی خواب زیاد نوزاد نگرانکننده باشد، این موضوع زمانی است که نوزاد حتی برای شیر خوردن نیز بیدار نشود. اگر چنین چیزی اتفاق بیفتد حتماً باید به متخصص کودکان مراجعه نمایید تا معاینات لازم انجام شود. امکان دارد این اتفاق به دلیل وجود عفونتها و بیماریها بیفتد. با انجام آزمایشها مختلف میتوان مشکل را شناسایی نمود؛ بنابراین تنها در صورتی باید نگران خواب نوزاد باشید که او برای شیر خوردن نیز بیدار نشود.
آیا لازم است که نوزاد را برای شیر خوردن بیدار کنیم؟
اغلب پزشکان توصیه میکنند که فقط زمانی نوزادتان را به نوزادتان شیر دهید که بیدار میشود و گریه میکند. درصورتیکه نوزاد کمبود وزن داشته باشد و به حد طبیعی رشد نکرده باشد پزشک به مادر توصیه میکند تا هر ۳ یا ۴ ساعت نوزاد را برای شیر خوردن بیدار نماید.
چرا باید خواب نوزادان مرتب باشد؟
تمام نوزادان برای رشد کافی نیازمند خواب هستند. هورمون رشد در مدتزمان خواب نوزادان ترشح میگردد. مغز انسان در زمان خواب وارد مراحلی میگردد که باعث ارتقا رشد آن میشود؛ بنابراین خواب نوزادان باعث رشد مغزی و جسمی آنها میگردد.
چنانچه خواب نوزادان بهصورت کافی و مرتب نباشد، نمیتواند تا ۶ ماهگی مهارتها و تواناییهای لازم برای حرکت را به دست آورد.
کمبود خواب نوزادان باعث ایجاد بسیاری از بیماریها و مشکلات جسمی و روحی میگردد.
الگوی خواب نوزادان تا یکسالگی
در ۱۲ ماه اول زندگی نوزاد الگوی خواب هرماه تغییر میکند. در ماه اول نوزاد حدود ۱۸ الی ۲۰ ساعت در شبانهروز میخوابد و تنها برای شیر خوردن بیدار میگردد. ماه دوم خواب نوزاد کمتر میشود و به ۱۴ الی ۱۷ ساعت میرسد. در ماه سوم نوزاد بین ۱۲ الی ۱۵ ساعت در روز میخوابد و نسبتاً فعالیت بیشتری را دارد.
ششماهگی نوزاد مرحلهای از رشد است که نوزاد در شبانهروز به ۱۴ ساعت خواب نیاز دارد و بیشتر مدت در روز را بیدار است. نهماهگی مرحلهای از زندگی نوزاد است که خوابش دو ساعت کمتر از ششماهگی میشود. یک کودک یکساله حدود ۱۳ ساعت در شبانهروز میخوابد. در روز نیز معمولاً یک یا دو بار چرت زدن اتفاق میافتد.
البته باید توجه داشته باشید که تمام نوزادان با یکدیگر متفاوت هستند و ممکن است چند ساعت بیشتر و یا کمتر بخوابند.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼