فرستادن کودک به مهد، بهترین سن
بسیاری از والدین چه شاغل و چه خانه دار همیشه این سئوال را از خود میپرسند که ایا مهد کودک جای مناسبی برای بچه هاست ؟ و مناسبترین سن برای رفتن به مهد کودک چه زمانی است؟
فاطمه رجب پور، کودکیار؛ بسیاری از والدین چه شاغل و چه خانه دار همیشه این سئوال را از خود میپرسند که ایا مهد کودک جای مناسبی برای بچه هاست ؟ ایا همه بچه ها بایستی به مهد کودک بروند؟ و در اینصورت مناسبترین سن برای رفتن به مهد کودک چه زمانی است؟
در مهدکودک فرزند با گروه همسالان و کمک و همراهی مربیان به آموزش هنجارها و ارزشهای جامعه مانوس می گردد. مهدکودک در شکل گیری شخصیت و تربیت کودک نقش بسزایی دارد اصولاً این محیط برای کودک جذابیتی بیشتر از خانه و خانواده دارد و تأثیرپذیری کودک در این محیط به مراتب بیشتر از خانه و خانواده است. مادری که کودک خود را به مهدکودک می سپارد در واقع کودک ساعات مفید خود در طول روز در این مکان با مربیان و همسالان سپری می کند و رفتارها و ارزشها و الگوهای زیادی را در این مکان کسب می کند. حال این مربیان و مسئولان مهدها هستند که باید ضمن رعایت به وظیفه تعلیم و تربیت و بهره گیری از شیوه های مثبت و کارآمد در ساختن نسل آتی کوشا باشند.
شخصیت و اعتقادات هر فردی در دوران کودکی او شکل می گیرد . به همین علت است که تربیت و نگهداری و آموزش کودک در این دوران یکی از مسایل مهم به شمار می آید. تربیت کودک در خانواده از همان بدو تولد اغاز می شود و به تدریج و با افزایش سن از حمایت مطلق و همه جانبه والدین کاسته و به استقلال کودک افزوده می شود. والدین برای افزایش استقلال باید در مناسبترین سن فرزندان خود را به مکان هایی مانند مهد کودک بفرستند .
تعامل کودک با همسالان - آشنا شدن آن ها با قوانین
- ایجاد روابط اجتماعی
- بازی های گروهی و مشارکتی و رشد توانایی های فردی از مزایای مهد کودک است که مدرسه پذیری و در نهایت جامعه پذیری وی را به دنبال خواهد داشت.
- ایجاد روابط اجتماعی
- بازی های گروهی و مشارکتی و رشد توانایی های فردی از مزایای مهد کودک است که مدرسه پذیری و در نهایت جامعه پذیری وی را به دنبال خواهد داشت.
کارشناسان امور تربیتی و آموزشی معتقدند کودک بین ۵ الی ۷ ماهگی افراد آشنا را از غریبه تشخیص می دهد و چهره پدر - مادر وکسانی که به طورمداوم با او در ارتباط هستند را به خوبی از دیگران تشخیص می دهد و اینجاست که اگر کودک از پدر و مادر خود جدا شود بی قراری می کند و در برابر چهره های نا آشنا علایم اضطرابی نشان می دهد و به اصطلاح عامیانه غریبی می کند .
با نزدیک شدن به سن 2 الی 2/5 سالگی کودکان به دلیل رشد حافظه و ایجاد تجربه می توانند کم کم به دوری از پدر مادر عادت کنند. البته با بازی میتوان قدرت حافظه و استدلال کودکان را بالا برد مثل بازی قایم موشک که کودک در این بازی می آموزد در حال حاضر مادر نیست ولی حتماً بعد از مدت کوتاهی خواهد بود. بنابر این سن 2 الی 2/5 سالگی بهترین سن برای سپردن کودکان به مهد کودک می باشد.
منبع:
ماهنامه پزشک شهر
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼