۱۷۷۲۰۵
۳۱۲۵
۳۱۲۵

قصه درمانی برای کودکان، چه فوایدی دارد؟

وقتی برای درمان اختلالات رفتاری فرد از قصه گویی استفاده می شود، قصد بر این است که او هم با گوش دادن به قصه های دیگران، داستان خود را تعریف کند و بتواند آن را بازگو کند.

وقتی برای درمان اختلالات رفتاری فرد از قصه گویی استفاده می شود، قصد بر این است که او هم با گوش دادن به قصه های دیگران، داستان خود را تعریف کند و بتواند آن را بازگو کند.
ممکن است افراد به بسیاری از داستانهایی که می شنوند فکر نکنند، اما وقتی شما با یک وضعیت روانی سر و کار دارید که ممکن است خطرناک و حتی کشنده باشد، قصه درمانی و شنیدن قصه های درمانگر اهمیت ویژه ای دارد. با یک گفتگوی ساده، حقیقت تازه ای از زندگی فرد شکل می گیرد. قصه گویی نوعی درمان فوق‌العاده است که تاثیر زیادی در بهبود اختلالات رفتاری کودکان دارد. این روش به آنها اجازه می دهد که با تربیت سالمی رشد و پرورش پیدا کنند و‌ رفتارهای هنجار را جایگزین ترس روانی ناسالمی کنند که ممکن است بعدها به‌ سختی درمان شود.‌ درمانگرها، به کمک قصه ها، می توانند به بچه ها کمک کنند تا داستانهای امیدوار کننده ای خلق کنند، که به آنها اجازه می دهد‌ حتی اگر درمان سخت باشد ادامه دهند و شاد باشند.
گونه های مختلف بشر توسط قصه هایی که دارند، در دوره ای از زمان گرفتار شدند، و از ذهنشان برای سامان دادن و شناختن دردهایی که در زندگی کشیدند استفاده می کنند. داستانهایی که انتخاب می کنیم، اغلب بر اساس اتفاق ها و حوادثی که تجربه کردیم شکل می گیرند. ممکن است مشکلات ما، ریشه در بیولوژی، مسائل اجتماعی فرهنگی و روانشناسی داشته باشند یا می توانند یک موضوع شخصی باشند، یا گاهی نیز ممکن است ترکیبی از تمام موارد ذکر شده باشند. وقتی شما با بچه ها در ارتباط هستید، مشکلاتی پیش می آید که از کنترل آنها خارج است و نمی توانند از آن خلاص شوند. این مشکلات ممکن است در ارتباط با خانواده ی کودک باشند و قابل حل نباشند، اما کودک با قصه درمانی یاد می گیرد که چگونه به طور صحیح با آن زندگی کند.
قصه درمانی و تاثیر آن بر مشکلات رفتاری کودکاناگر به کودکان و روش رویارویی آنها با مشکلات توجه کنید، احتمالا شگفت زده می شوید که آنها چقدر می توانند موثر، مسئول و خوش فکر باشند. کودک به کمک تکلم، می تواند مسائل و ناراحتی هایش را بیان کند و روشی به کار ببرد که مقابله با مشکلات را آسانتر می کند، حتی اگر این مشکلات کاملا جدی باشند. شیوه ای که با شوخی و بازی همراه باشد، خیلی مهم است و باید هر جا که کودک با مشکل جدی روبه رو می شود و مجبور است به هر طریقی آن را حل کند، استفاده شود.
قصه درمانی با شوخی و بازی، روش خوبی است که کودک برای درمان، با بزرگتر همکاری کند. بچه ها یاد می گیرند چطور از ابتکارات خود برای حل مشکلاتشان استفاده کنند. قصه درمانی، این اطمینان را می دهد که حل مشکلات رفتاری برای کودکان خسته کننده نمی شود و با این روش، درمان را تسهیل می دهد، تا زمانی که مشکل کاملا رفع شود.
وقتی از روش قصه درمانی برای درمان کودکان استفاده می شود، متد دیگری نیز به کار می رود که در اصطلاح روانشناسی به آن برونی کردن می گویند. برونی کردن به این معناست که مشکل در وجود فرد نیست، بلکه چیزی بیرون از فرد است و هویت مستقل دارد. این تکنیک سعی دارد مشکل را از شخصی که با آن درگیر است جدا کند. استفاده از این تکنیک باعث ترغیب کودکان به درمان می شود و به آنها اجازه می دهد تا با صحبت کردن در مورد ناراحتی های درونی خود، مشکلاتشان را کاهش دهند و رویارویی با این ناهنجاری ها برایشان آسان شود.
خانواده ها نیز سهم خودشان را در به وجود آمدن اختلالات رفتاری کودکان دارند. وقتی اعضای خانواده باعث خجالت کودک می شوند و او را سرزنش می کنند، با رفتار خود منجر به سکوت او و توقف درمان می شوند. در مواردی که مشکلات بخشی از شخصیت کودک هستند، روی روابطش با دیگران تاثیر می گذارند. برونی کردن یکی از روش های بررسی این موضوع است و به درمان کودکان کمک می کند.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.