۱۸۸۹۱۲
۱۰۳۰
۱۰۳۰

علت فراموشکاری در کودکان، والدین بخوانند

برخی از بچه‌ها نسبت به‌انجام کارهای مربوط به‌خودشان فراموشکار هستند. زیرا آنها واقعاً نمی‌خواهند این کارها را انجام دهند.

برخی از بچه‌ها نسبت به‌انجام کارهای مربوط به‌خودشان فراموشکار هستند. زیرا آنها واقعاً نمی‌خواهند این کارها را انجام دهند، شاید کارهایی مانند گذاشتن زباله‌ها در بیرون از منزل یا تمیز کردن اتاق برایشان دشوار باشد. می‌توان گفت برخی دیگر حقیقتاً فراموشکار هستند.
به‌نظر می‌رسد این مسائل تمومی ندارد. تصور کنید درست یک روز بعد از خریدن یک ژاکت تابستانی مار‌ک‌دار برای فرزندتان، آن را در مدرسه یا اتوبوس جا می‌گذارد. یا اینکه درست یک روز قبل از امتحان علوم، کتابش را در سرویس مدرسه جا می‌گذارد.
ما می‌توانیم به‌آنها توضیح دهیم، اگر آنها کت یا ژاکت خود را در مدرسه جا بگذارند حتماً گم می‌شود یا اینکه وقتی که کتابی نیست چگونه می‌خواهند امتحان دهند و یا اینکه آن دوستی که ازش پول یا کتابی قرض کرده‌اند دیگر به‌آنها اعتماد نخواهد کرد. آنها حرفهای ما را می‌شنوند اما، باز هم فراموشکاری دست از سرشان برنمی‌دارد.
پِری، پسر ۱۱ ساله‌ای است که بسیار حواس پرت است. مادر از اینکه او، غذای خود را در مایکروفر گذاشته و فراموش می‌کند آن را بردارد، حسابی شاکی است او می‌گوید: وقتی که میرم سراغ مایکروفر، می‌بینم هنوز غذا آنجاست. چون زمانی که پِری با دوستانش تلفنی صحبت می‌کند، به‌سراغ کتابخانه‌اش رفته و فراموش می‌کند که غذا را در مایکروفر گذاشته است.

اگر شما هم این مشکل را با فرزندتان دارید، به‌این نکات توجه کنید:
به‌جای گفتن حرفهایی مانند تو فراموشکاری، سهل‌انگاری، گیجی و ... زمانی که او حوصله دارد از او بپرسید: چه اتفاقی می‌افتد اگر ... :
- فراموش کنی و کتت رو تو مدرسه جا بذاری؟
- کتابت رو تو سرویس مدرسه‌جا بذاری؟
- کتاب مربوط به‌کتابخانه رو تو خونه دوستت جابذاری؟
- فراموش کنی چیزهایی رو که از دوستت قرض گرفتی به‌اون پس بدی؟
اکثر بچه‌ها می‌توانند به‌نتایج یا پیامدهای این مسائل فکر کنند. ممکن‌است، کت آنها دزدیده شود. احتمال دارد نتواند در امتحان شرکت کنند. اگر کتاب را به‌موقع به کتابخانه برنگردانند جریمه خواهند شد و دیگر دوستان‌شان به‌آنها اعتماد نمی‌کنند.
اگر فرزند شما به‌این چیزها فکر نکرد، می‌توانید او را به‌نوعی دیگر راهنمایی کنید. به‌طور مثال، می‌توانید بپرسید: چه اتفاقی ممکنه بیفته، اگر کسی تورو نشناسه و کت جدیدت را در مدرسه پیدا کنه؟ چه اتفاقی ممکنه‌بیفته اگر امتحان داری ولی کتاب آن درس را نداشته باشی؟
زمانی که او در مورد نتایج این رخدادها فکر می‌کند، حالا از او بپرسید: چه احساسی خواهد داشت اگر این اتفاق‌ها رخ بدن؟ وقتی که او احساسات خویش را بازگو کرد، مسئله فراموشی را، حل کرده است. به‌جای اینکه خودتان مشکل‌گشا شوید، اجازه دهید خودش راه‌حلی پیدا کند. حالا از او سؤال کنید: خوب، چه کار میتونی بکنی که این کارها (مثلاً از دوستش چیزی قرض کرده) یادت بمونه؟
ویکتور 8 سال دارد و همیشه کتابهای خود را در مدرسه جا می‌گذارد. زمانی که مادر با او این صحبت‌ها را کرد در پاسخ گفت: می‌تونم یک یادداشت برای خودم بنویسم و تو جا کتابی میز مدرسه قرار بدم.
ملانی 10 ساله، اغلب اوقات از دوستانش کتاب قرض می‌گیرد اما فراموش می‌کند، آنها را پس دهد. او نیز تصمیم گرفت یک لیست از اسامی دوستانش تهیه کرده و روی کمد اتاقش بچسباند.
البته لازم به‌تذکر است که این تکنیک‌ها بار اول یا حتی دوم کارساز نیستند. اما وقتی کودک به‌ایده‌های خویش فکر می‌کند، علاقه بیشتری دارد که به‌آن عمل کند تا اینکه، عقیده‌ای به‌او تحمیل شود.
این دقیقاً همان چیزی است که برای ریوای 5 ساله رخ داد. کسی که اغلب اوقات فراموش میکرد دندان‌هایش را شب‌ها مسواک کند به‌ویژه اگر گربه‌اش و یا خواهرش به‌دنبال او به‌دستشویی می‌آمد.
آنها شروع به‌بازی یا گفتگو می‌کردند و ریوا فراموش میکرد دندان‌هایش را مسواک کند. زمانی که مادر از او پرسید چگونه میتواند این کار را فراموش نکند؟ پاسخ داد: می‌تونم عکس خودم رو روی آینه بزنم. با این کار مسواک زدن هرگز فراموش نشد.
اجازه دهید فرزندتان افکار و عقاید خویش را برای حل مشکلات، به‌کار گیرد. شما هم می‌توانید ماهیت این تصمیم گیری را تغییر دهید. هرگز به‌آن چیزی که او فراموش کرده است توجه نشان ندهید بلکه، روی چیزهایی که میتواند به‌یاد بیاورد، تمرکز کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.