۲۰۰۳۷۴
۱۱۰۲
۱۱۰۲

مهارت های اجتماعی کودکان، ده فرمان درباره آن

توجه مثبت و تعریف و تمجید از مهمترین ابزارهای آموزش مهارت های اجتماعی به کودکان است.

در این مطلب ده فرمان درباره رفتارها و مهارت های اجتماعی کودکان برایتان آورده ایم. پس در ادامه مطلب همراه ما باشید.

1 . تحسین و پاداش
توجه مثبت و تعریف و تمجید از مهمترین ابزارهای آموزش مهارت های اجتماعی به کودکان است. به رفتارهای مناسب کودک توجه و بلافاصله از آنها تعریف کنید. تعیین اسباب بازی به عنوان پاداشِ رفتار خوب ، نباید امری همیشگی و دایمی باشد و تبدیل به قانون شود.

2 . ثبات قدم و استمرار
تا حد امکان از تغییر قوانین خودداری فرمایید. در ضمن شما و همسرتان نیز باید در حفظ و رعایت قوانین استمرار و پشتکار داشته باشید. قوانین مهم را بارها و بارها یادآوری و آنها را رعایت نمایید. مانند قوانین مربوط به خارج از خانه و عبور از خیابان.

3 . برقراری روال معین
بازی و تفریحِ خارج از خانه را در برنامه و روال عادی روزانه بگنجانید و برای آن زمانِ خاصی را در نظر بگیرید . امکان بازی های متنوع به ویژه بازی هایی را که نیاز به تحرک دارند فراهم کنید. اگر هوا برای خروج از منزل مناسب نیست ، بازی های ابتکاری را به کار گیرید .
در صورت امکان ، کودک را برای تفریح به خارج از منزل ببرید تا انرژی اضافی خود را تخلیه کند.

۴ . حد و حدود و خط قرمزها
قوانین تعیین شده و رفتارهای ممنوع یا مجاز ، باید به طور کامل برای کودک روشن و مشخص باشند. در تماشای تلویزیون و یا بازی های رایانه ای محدودیت قایل شوید. متخصصان عقیده دارند ؛ کودکان کمتر از پنج سال نباید روزانه بیشتر از دو ساعت از رسانه های تصویری ( تلویزیون و بازی های رایانه ای ) استفاده کنند.
همواره با رعایت قواعد و حفظ نظم و پایه ، مانع بی نظمی شوید . به کودکان آموزش دهید که به محیط اطراف خود احترام گذاشته و برای وسایلِ شخصیشان ارزش قایل شوند.
برای این منظور بهترین راه ، رفتار مناسب شما در این زمینه است تا کودک آنها را به سهولت و سرعت فرا بگیرد. هیچگاه تسلیم نق نق ها و بهانه گیری کودکان نشوید.

5 . نظم
در صورتی که از کودک رفتارهای ناپسند و ممنوعی مانند پرخاشگری یا جنگ و دعوا و کتک کاری سر زد ، از شیوه ی (( اگه یک دفعه دیگه این کارو بکنی ، تنبیه می شی!)) استفاده کنید.

6 . هشدارها
قبل از انجام هر کاری به کودک هشدار و آگاهی بدهید تا از برنامه ی بعدیش خبر داشته باشد و خود را برای آن آماده کند. انتظار نداشته باشید ؛ در صورت تمایل شما ، کودک بازی را نیمه تمام رها کرده و بدون هیچ مقاومتی همراهتان از خانه خارج شود. پیشاپیش و در چندین نوبت او را از پایانِ زمانِ بازی مطلع نمایید.
هشدار پیش از تنبیه را هرگز فراموش نکنید چرا که باید به کودک فرصت اصلاح و تصحیح رفتارش را بدهید.

۷ . انتظارها
به کودکان توضیح داده و برایشان روشن نمایید که چه رفتارهایی مجاز و بدون مشکل هستند. اگر از چیزی می ترسند ، درباره ی ترس با آنان صحبت کرده ، در مورد علت آن برایشان توضیح داده و تا حد امکان به آنان اطمینان خاطر و آرامش بدهید. همچنین روش بازی با اسباب بازی و چگونگی بازی با کودکان دیگر را به آنان آموزش دهید.

8 . محدودیت ها
لزومی ندارد تمام اسباب بازی های دنیا را برای فرزندتان خریداری و تهیه نمایید. میتوانید اسباب بازی ها را به نوبت در اختیار او قرار دهید تا برایش عادی و یکنواخت نشوند. تماشای برنامه های تلویزیونی باید به طور کامل زیر نظرتان بوده و از برنامه هایی که تماشا میکند یا بازی های رایانه ای که انجام می دهد ، مطلع باشید.
فراموش نکنید ؛ بازی های فی البداهه و ابتکاری - بازی هایی که ناگهان به ذهن شما خطور می کنند یا بازی هایی که با توجه به شرایط موجود ، خودتان آنها را خلق می کنید - نیز برای کودکان بسیار لذت بخش و خوشایند خواهند بود.

۹ . مسئولیت پذیری
رعایت نوبت ، تقسیم و شراکت را به کودکان خود آموزش دهید. زمانی که بچه ها با یکدیگر بازی می کنند ، دایم دور و بر آنها نباشید. در زمان هایی که مشغول انجام کارهای مختلف هستید میتوانید با مشارکت دادن کودکان در کارها ، آنان را از رفتارهای نامناسب بازدارید.

10 . آرامش و آسودگی خیال

با کودکتان بازی کنید و به آنان اجازه دهید جریان بازی را هدایت نمایند. فرزندانتان را در آغوش بگیرید ، برایشان قصه بگویید ، علاوه بر این با آنان تفریح کرده و از وجودشان لذت ببرید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.